Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Vlammende virals in het buitenland
18 APR 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

Vlammende virals in het buitenland

Altijd leuk, grasduinen in de viral charts van Spotify. Wij vroegen ons af: welke tracks gaan hard in het buitenland (en wordt dat straks in Nederland ook een hit)?

Spotify houdt voor bijna ieder land een viral chart bij. Daarin zie je nieuwe liedjes die in korte tijd vaak worden gestreamd en gedeeld op social media. Zo prijkt In Motion van China Lane momenteel boven in de Netherlands Viral 50. Wat zijn de hits van morgen in Argentinië, Bulgarije en Uruguay?

Argentinië

Dé viral hit: De nieuwe single van One Direction-lid Harry Styles gaat hier aan kop, maar op nummer twee vinden we iets onbekends. Of toch helemaal niet: singer-songwriter Aberola doet een akoestische cover van Despacito. Een Zuid-Amerikaanse hit over meisjes versieren in de club en hoe dat nou allemaal in z’n werk gaat. Heb je vast gehoord als je afgelopen weekend in feestcafé De Kneus stond.
Hit in Nederland? Nee. Sorry, gewoon nee.

Denemarken

Dé viral hit: De Harry Styles-terror is ook hier gaande. Maar op nummer twee opnieuw iets interessants: de track Jeg’ De Voksne van Jokeren en Censur. Twee rappers die de Empire State of Mind-swagger van Jay Z lenen en in hun moerstaal een mopje rappen. Vast heel stoer als je Deens spreekt, voor ons vooral grappig. Pupul wieswul strik nu!
Hit in Nederland? Zien we niet 1-2-3 gebeuren zonder Deens in het vakkenpakket.

Bulgarije

Dé viral hit: Was poppin’ Bulgaria? Nooit geweten dat Bulgaren louter hiphop pompen. In de top-10 van de Viral 50 Bulgaria vind je Nicki Minaj, Future, Joey Bada$$ en Drake. Oh ja, en goosebumps van Travis Scott, een track die vorig jaar verscheen. ‘Viral’ betekent in Bulgarije misschien gewoon ‘hiphop’.
Hit in Nederland? Ja hoor, Mask Off van Future en Passionfruit van Drake gaan hier ook hard.

Filipijnen

Dé viral hit: Is ‘ie weer hoor, Harry Styles. Opvallend op plek twee: The Night We Met van Lord Huron, een stemmig folknummer van hun album Strange Trails. Dat twee jaar oud is. Hoe dan?! Na wat googelen vinden we het antwoord: de track zit in dramaserie 13 Reasons Why die momenteel hard gaat op Netflix. 
Hit in Nederland? Zou kunnen, als 13 Reasons Why ook hier goed bekeken wordt. 

Finland

Dé viral hit: Gitaaaaren!!!!! Op één in de Viral 50 Finland vinden we One Foot Outta The Grave, een lekkere classic rockknaller van Michael Monroe. Dat is een Finse rockdinosaurus die momenteel in de jury van The Voice of Finland zit en van de gratis publiciteit profiteert door een singeltje te droppen. Slimme zet
Hit in Nederland? Nee, dit is van die van-dik-hout-zaagt-men-planken-rock en dat hebben we hier al genoeg,

Maleisië

Dé viral hit: Har… laat maar. Gelukkig op nummer twee een mooi Maleisisch fenomeen: Hael Husaini met Jampi. Echt geen idee waar hij over zingt, maar we gaan wel lekker op deze slepende ballad met gierende gitaren, weelderige strijkers en Einaudi-pianotoetsen.
Hit in Nederland? Nee, iets teveel niche. Je hoort ‘m binnenkort wel op onze volgende borrel.

Helaas geven we geen korting op concerten van Harry Styles of Hael Husaini, maar andere viral stars zie je met korting optreden in de Melkweg, Rotown of Doornroosje.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.