Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 15
13 APR 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Sue the Night • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 15

Het kristallen jubileum van de Luisterlijst in 2017: we zitten alweer in week 15. In deze editie een val in het zwembad, een recept tegen deadlines en een snufje ABBA.

Sue the Night – Wanderland (album)

Hoe chill is het om iedere maand je muziek te mogen spelen bij een van de best bekeken praatprogramma’s op de Nederlandse televisie? Sue the Night heeft die mazzel, want is huisband bij De Wereld Draait Door. Heel slim ook dus dat Suus de Groot haar nieuwe album Wanderland juist nu uitbrengt. Het is de tweede plaat van Sue the Night en het geluid heeft zich ontwikkeld: Fleetwood Mac ligt er niet langer dik bovenop, maar in single Mind Dear horen we ook wat van de janglepop van Real Estate en de snik van Angel Olsen. Iedere maand covers repeteren voor DWDD lijkt zijn vruchten af te werpen op Wanderland: de sound is rijker en diverser.

Little Dragon – Season High (album)

Een track met de sound van ABBA, de hoekige synths van Jessy Lanza en het popgevoel van Madonna: je zou denken dat het niet bestaat. Helemaal niet als we je vertellen dat er ook nog een verschroeiende gitaarsolo voorbijkomt. Geloof het of niet, maar Little Dragon flikt het op Celebrate. De Zweedse band met frontvrouw Yukimi Nagano is na drie jaar stilte ein-de-lijk terug. In huize Nagano hangt vast ergens het motto keep it weird, want dat is wat Little Dragon op Season High doet. De electropop van de Zweden is eigenzinnig en onweerstaanbaar, met de geluiden van op hol geslagen fruitautomaten en een gospelorgel in de mix. Doe ’s gek en zet deze op vol volume aan.

Jeangu Macrooy – High on You (album)

Je moet kiezen: of leven in een land met veel zon en korte winters, of een land met weinig zon en lange winters. Easy toch? Iedereen zou voor optie A gaan, behalve Jeangu Macrooy. Hij emigreerde drie jaar geleden van Suriname naar Nederland. Vanwege het weer? Nee nee, dit dillemma is veel te simplistisch: Jeangu ging studeren aan de Nederlandse Popacademie. Dat is een goede keuze geweest. Hij tekende een jaar na aankomst bij het label van producer Perquisite en is met High on You toe aan zijn debuut. Wat zijn we blij om Jeangu hier te hebben: er is niemand in Nederland die zulke vriendelijke, bemoedigende soulfolk maakt als hij.

Splashh – Waiting a Lifetime (album)

Een bandnaam verzinnen kan lastig zijn, maar ook heel simpel. In het geval van deze Engelse band viel het kwartje waarschijnlijk nadat iemand in het zwembad sprong of rondstampte in de plassen na een fikse regenbui. Splashh dus. Ze veroverden in 2013 onze harten met de lo-fi surfrock van All I Wanna Do. Na een paar zomers meezingen is het nu tijd voor een opvolger. Een hit van die proporties hebben we nog niet gevonden op Waiting a Lifetime. Wel is de opnamestudio opgeruimd en zijn de strandvibes ingeruild voor een toolkit uit de garagerockstal. Hoe ze het ook doen, met een track als See Through pakken ze ons toch weer in.

Joep Beving – Prehension (album)

In barre deadlinetijden op CJP Headquarters klampen we ons altijd vast aan een en dezelfde man. Niet dat Joep Beving ook daadwerkelijk met zijn piano in de lift staat op zulke dagen, maar we draaien zijn muziek veel en vaak als er bergen werk moeten worden verzet. We zijn dus maar wat blij met zijn nieuwe plaat Prehension. In het straatje van Ludovico Einaudi serveert Beving opnieuw pianostukken die de wereld even stil lijken te zetten. Rustgevend en adembenemend mooi. Bedankt voor je muziek Joep!

Sevdaliza – Hero (single)

Het zit er eindelijk aan te komen, het debuutalbum van Sevdaliza. Na fantastische EP’s en sterke singles zetten we ons geld al op popsterrenstatus en dat moet met haar eerste plaat ISON helemaal goedkomen. Hero is alvast een prettig voorproefje. Opnieuw een delicate samensmelting van R&B en electronica. Het palet van FKA twigs is alleen ingeruild voor dat van James Blake: halverwege Hero zet Sevdaliza de synthkraan open zoals Blake dat doet op Life Round Here. Gek genoeg voelen de vier minuten van Hero veel langer dan dit. In Sevdaliza’s geval is dat positief: we kunnen geen genoeg van haar krijgen.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.