Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Lastminute naar het theater
05 APR 2017 • Door Elize Kerseboom • Meer blogs over Theater

Lastminute naar het theater

Cheap-ass op de eerste rang? Ja hoor, met je CJP-pas zit je de hele maand april voor € 12,50 in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Kies iets leuks uit!

Een uur voor aanvang van een voorstelling wandel je de Amsterdamse Stadsschouwburg binnen. Je hoort bij de kassa dingen als ‘Op welke rang wilt u zitten? De eerste? Ok, dat is dan € 32,50’. Lachend gooi je je hoofd in je nek, want als CJP’er zit je voor € 12,50 naast die big spender. De hele maand april kun je losgaan tijdens deze actie (wat overigens een pilot is, dus trommel je vrienden op en maak de korting structureel!). Dit zijn de tofste theaterstukken die je daarbij niet mag missen.

Bromance ­- 6 april
Twee jongens, één dorp. Maar dan arriveert een derde jongen en is het dorp te klein. Vriendschap, jaloezie, verliefdheid: alles wordt in de mix gegooid voor een heftige bromance. Over sociale dynamiek en wat er met relaties gebeurt zodra er iemand bij komt die ook nét zo snel weer vertrekt. 

Carrousel – 12 en 13 april
Een dansmarathon die niet stopt wanneer de dansers niet meer kunnen, maar wanneer het publiek niet meer kan. Een echt gebeurde happening, die plaatsvond in de jaren dertig. Dit prachtstuk is gebaseerd op de film They Shoot Horses, Don’t They?. Met muziek van Akso|Schönberg, artistieke leiding van Club Guy & Roni én spelers van het Nationaal Toneel, waaronder Bram van der Heijden en Fabian Jansen. Check de vette teaser en je bent om.

Drieluik: In (koud) water – 7 april
Van dansmarathon naar theatermarathon! Op vrijdag 7 april zie je van 17.00 tot 01.35 uur een drieluik over jongeren en hun zoektocht naar een vrij leven. (In) koud water, het eerste deel, is gebaseerd op Huis aan het einde van de wereld van Michael Cunningham. Over drie jongeren die samen proberen te leven. Luik twee, They are just kids, vertelt het verhaal van de toen jonge Patti Smith en Robert Mapplethorpe, die elkaar in de zwoele jaren zestig leerden kennen. Jack Karouac’s On The Road sluit het drieluik af, met een wilde roadtrip van mensen (waaronder Matthijs van de Sande Bakhuyze) door het Amerika van de Beat Generation. Een nacht vol avontuur dus. 

Kings of War – 13 t/m 25 april
Weer een klassiek verhaal. Dit keer van niemand minder dan William Shakespeare en dóór niemand minder dan de acteurs van Toneelgroep Amsterdam, met Ramsey Nasr in de hoofdrol. Veertien acteurs, 35 rollen. Een grote, prijswinnende, internationale theaterproductie over koningen en leiderschap.

Angels in America – 5 t/m 8 april
Het regende sterren in 2015, toen Toneelgroep Oostpool toerde met Angels in America. Overal uitverkocht, maar mocht je het destijds gemist hebben, dan is dit je kans. Een groep mensen (waaronder CJP Inspirator Teun Luijkx, Jacob Derwig en Maria Kraakman) doolt rond in het Amerika van de jaren tachtig. Een Amerika vol angst, politieke spanningen en aids-dreiging.

Sons and Daughters Jr. – 7 t/m 23 april
Geen echtgenoten en echtgenotes dit keer, zoals in Woody Allens Husband and Wives, ook opgevoerd door Toneelgroep Amsterdam. Sons and Daughters is wel geïnspireerd op Woody Allens film, maar onderzoekt in dit geval juist de relaties van de jonkies. Amsterdamse jongeren van TA Junior stellen elkaar én het publiek lastige liefdesvragen. Over ruzie maken met je vriendin, eenzaam zijn in een relatie en wat je nou moet na een break-up.

Smoke and Mirrors - 15, 16 en 17 april
Voor de afwisseling een voorstelling met alleen maar dans. En géén eentonige. Het Nationale Dans Theater schotelt je namelijk een super diverse dansvoorstelling voor. Met zeven verschillende makers die met hun eigen stijl, achtergrond en leeftijd de meest uiteenlopende choreografieën hebben bedacht. Duister, snel, langzaam, grimmig, grappig en mysterieus: het komt allemaal voorbijgedanst.

Mocht je nog geen CJP-pas hebben: de theatervoorstellingen kosten voor de eerste rang vaak al rond de € 30,-. Koop je CJP-pas voor € 17,50 en je hebt ‘m er meteen uit.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.