Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De 8 leukste arthousebioscopen van Nederland
19 APR 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Film

De 8 leukste arthousebioscopen van Nederland

Heb je alle hoeken en gaten van de bioscoop in jouw stad gezien? Duik dan eens in het rode pluche van een andere arthousecinema!

Nederland barst namelijk van toffe bioscopen die het allemaal net wat anders aanpakken. Met films die je elders niet ziet, biertjes die je nergens anders drinkt en een stijl die je niet zo snel op andere plekken vindt. Dit zijn de acht leukste arthousebioscopen van Nederland.

1. Filmschuur Haarlem (€1,- CJP-korting)

De mensen in Haarlem boffen maar met de Filmschuur. Het aanbod van deze bioscoop is namelijk nog groter dan dat van een all you can eat-buffet: de echte arthousetoppers, maatschappelijk betrokken documentaires en de beste animatiefilms. Bovendien wip je eenvoudig langs bij een theatervoorstelling in hetzelfde pand.

2. KINO, Rotterdam (25% CJP-korting)

Misschien wel het slechtst bewaarde bioscoopgeheim van Nederland. KINO bestaat nog geen half jaar, maar heeft nu al heel wat filmzieltjes voor zich gewonnen. Hoe ze dat doen? Met een uitgebreide programmering en een gezellig café waar je na de film nooit meer weg wil.

3. ’t Hoogt, Utrecht (€ 2,- CJP-korting)

Middenin het centrum van Utrecht zit deze charmante bioscoop, verscholen in een straat achter het Neude. We waarschuwen je vast: filmfanatiekelingen met keuzestress zijn hier niet aan het goede adres. ’t Hoogt onderscheidt zich namelijk van andere bioscopen met een duizelingwekkende programmering vol films van over de hele wereld.

4. Lantarenvenster, Rotterdam (€ 1,50 CJP-korting)

Voor Lantarenvenster trotseer je met liefde de koude wind aan de Maas. In deze prachtige bioscoop aan het water zie je de arthousetoppers van het moment, kun je heerlijk eten en dans je na de film de samba!

5. Filmhuis De Keizer, Deventer (€ 1,- CJP-korting)

Knus, knusser, knust. In filmhuis De Keizer voel je je altijd een VIP in de kleine filmzalen. Deze week is het watertanden bij het Slow Food Film Festival: zie de lekkerste films en documentaires over eten en prik aansluitend een vorkje mee.

6. Cinecitta, Tilburg (€ 2,- CJP-korting)

Is sfeer voor jou net zo belangrijk als de film, dan moet je in Cinecitta zijn. Dit is namelijk de oudste bioscoop van Nederland! In deze grande dame van de Nederlandse cinema worden al meer dan honderd jaar arthousefilms vertoond.

7. Theater De Lieve Vrouw, Amersfoort (€ 1,- CJP-korting)

Deze bioscoop is een rots in de uitgaansbranding: op het plein voor de Lieve Vrouwentoren is het een van de weinige plekken waar je meer kunt dan een biertje drinken. Véél meer zelfs: zie er je favoriete arthousefilms of pak een theatervoorstelling mee.

8. Lumière Cinema, Maastricht (€ 2,50 CJP-korting)

In deze bioscoop zitten ze niet verlegen om een beetje sfeer: Lumière Cinema huist in een rijksmonument waar vroeger een timmerfabriek en elektriciteitscentrale zat. Om films zitten ze ook al niet verlegen. Lumière Cinema heeft voor ieder wat wils: arthouse uit alle windstreken, intrigrerende documentaires en af en toe een klassieker.

Het mooiste van al deze bioscopen is: je krijgt er vette CJP-korting op een filmticket!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.