Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 17
24 APR 2017 • Door Valerija Denaityte • Beeld: Conny Janssen Danst • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 17

Voel de zomer met het Szymanowski Kwartet, red de Melkweg in Guardians of the Galaxy Vol. 2 en vier Willie’s verjaardag op 27 april op de NDSM-werf. Onze Cultuurknallers!

Muziek

28 april: The Dawn Brothers + The Cosmic Carnival
Twee Rotterdamse vliegen in één klap, of in ieder geval op één avond. The Dawn Brothers en The Cosmic Carnival nemen de dag na Koningsdag De Nieuwe Nor over met een combinatie van americana, soul en een vleugje pop. Als je denkt dat je geen energie meer hebt na al dat feesten van de dagen ervoor, gaan deze twee bands gegarandeerd je ongelijk bewijzen.
Nieuwe Nor, Heerlen // € 6,- met CJP // Meer info

29 april: Szymanowski Kwartet & Kit Armstrong
Het weer in Nederland laat op het moment totaal niet zien dat we richting de zomer gaan. Wil je toch dat zomergevoel najagen, dan kan dat met het Szymanowski Kwartet. Het Poolse duo speelt liedjes die je teleporteren naar zomerse landschappen in Oost-Europa, terwijl jij nog in ons kikkerlandje zit. Zo houd je het wel uit tot die zomerse temperaturen tevoorschijn komen.
TivoliVredenburg, Utrecht // € 7,50 CJP-korting // Meer info

29 april: The Japanese House
Amber Bain van The Japanese House zegt zelf dat haar muziek aanvoelt als staan in de oceaan, met golven die je lichaam langzaam overnemen. Als jij je ogen sluit kun je ook bijna voelen hoe je wegdrijft onder de magie van haar stem, zoals bij het nummer Still. Op 29 april staat The Japanese House op het podium in Sugarfactory, dus je ogen kunnen dan beter open blijven.
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

The Japanese House - Still

Film

Guardians of the Galaxy Vol. 2
Het vervolg op de ruimte-blockbuster van 2014 is eindelijk gearriveerd. Guardians of the Galaxy Vol. 2 start een paar maanden na de eerste film en richt zich op de vermiste vader van Peter Quill/Star-Lord (Chris Pratt). Samen met ex-huurling Gamora, vechtersbaas Drax the Destroyer, kersverse boom Baby Groot en gewelddadige wasbeer Racoon reist Star-Lord door de Melkweg, op zoek naar antwoorden.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (trailer)

Raw
De naïeve Justine is haar hele leven al vegetariër en vertrekt, net als haar zus, naar een school voor diergeneeskunde. Daar komt ze er tijdens een ontgroening achter dat ze toch wel van vlees houdt. Niet zomaar vlees, maar rauw mensenvlees. Naast de lof die dit debuut van Julia Ducournau heeft gekregen, werden sommige mensen tijdens het kijken nogal misselijk. Dus misschien niet de beste film als je een zwakke maag hebt, maar voor de rest een film die smaakt naar meer.

Raw (trailer)

The Lost City of Z
El Dorado, Atlantis, Libertalia... Er zijn meer dan genoeg mysterieuze plekken waar we veel over lezen, maar die altijd een mysterie zijn gebleven. In The Lost City of Z, gebaseerd op het leven van de Britse Percy Fawcett (Charlie Hunnam in de film), gaat een groep van avonturiers op zoek naar een verloren gemeenschap in de Amazone. Het einde is al bekend: Fawcett verdwijnt op mysterieuze wijze. Alles wat daarvoor gebeurt; daarvoor moet je naar de bioscoop.

The Lost City of Z (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

24 april: Onderworpen
De roman Onderworpen van Michel Houellebecq is een vrij controversieel verhaal, nu naar de planken gebracht door regisseur Johan Simons. Je volgt het leven van de wat saaie François. Ooit was hij succesvol, nu kan het hem niet meer zoveel schelen. Oh ja, in het Frankrijk waar François woont heeft een islamitische partij de macht en ze voeren rustig radicale veranderingen door. Ook dat kan François eigenlijk niet zoveel schelen. Theatervoorstellingen zoals Onderworpen kunnen CJP wel wat schelen. Daarom geven we in de maand april 50% lastminute korting én een leuke tas cadeau aan de kassa bij de Stadsschouwburg Amsterdam.
Stadsschouwburg Amsterdam // 50% lastminute korting in april met CJP-pas // Meer info

25 april: Calcutta, vastenavond
Kick gaat samen met zijn vrouw Wies en zijn zuster Zus naar Calcutta om daar Wies een mooi gezicht te bezorgen bij de chirurg. Allemaal zijn ze een beetje ongelukkig: Kick zit door ziekte in een rolstoel, Wies wordt alsmaar ouder en Zus mist Vastenavond door deze reis naar India. De voorstelling heeft door het onderwerp van clinical surgery iets engs maar door de satirische humor en geweldig acteerwerk is het een genot om te zien. 25 april is een dinsdag en dat is goed nieuws, want dit is de derde editie van CJP Dinsdagdeal. Samen met een +1 naar keuze kan jij met 50% korting naar Calcutta, vastenavond en veel andere voorstellingen.
De Toneelschuur, Haarlem // 50% CJP-korting // Meer info

28 april: Conny Janssen Danst | HOME
Een thuis is voor iedereen iets anders: familie, vrienden, je hond of gewoon in je uppie zijn. Conny Janssen Danst bestaat in 2017 25 jaar. Met HOME zoeken de dansers naar hun plek in de gemeenschap en wat dit betekent. De leidende gedachte bij de voorstelling is dan ook: ‘Als je mijn wortels ontkent, ontken je mij'.
De Meervaart, Amsterdam //  € 11,50 met CJP // Meer info

Festival

27 april: NDSM Vrijhaven
De koning is jarig en de NDSM-werf viert dit groots! Op het terrein is van alles te doen. Zo kun je eerst wat goedkope spulletjes scoren op de kindervrijmarkt en daarna door naar een van de vele feestjes, bijvoorbeeld bij Noorderlicht of These Guys. Wil je iets heel anders doen? Ga dan gewoon bungeejumpen. Dus doe Willie een plezier en geniet van deze Koningsdag bij NDSM Vrijhaven.
NDSM-werf, Amsterdam // Gratis // Meer info

Expo

Vanaf 29 april: Runway (AW 17)
Britse kunstenares Fiona Banner is al jaren gefascineerd door militaire vliegtuigen en gebruikt onderdelen hiervan om dingen uit de natuur weer te geven. De neuskegels van een vliegtuig doen bijvoorbeeld denken aan een paar borsten, volgens Fiona. Zo overschrijdt ze de grens tussen het mechanische en organische, waarbij ze ondertussen laat ze zien dat de definities die we aan dingen geven niet altijd vaststaan.
De Pont, Tilburg // Gratis met CJP // Meer info

Lezen

29 april: OurSharedShelf Feminist Book Club
Soms heb je een beetje motivatie nodig om een boek te lezen. Een leesclub kan dit verzorgen, helemaal als het de leesclub van Emma Watson is. Emma is zelf helaas niet aanwezig op 29 april in Den Haag, maar je kunt het boek voor deze sessie (Women Who Run with the Wolves van Clarissa Pinkola Estés) met een aantal andere leuke mensen bespreken. Elke twee maanden leest de leesclub een ander boek, dus elke twee maanden heb jij wat meer motivatie om een boek op te pikken.
The American Book Center, Den Haag // Gratis // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.