Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 16
17 APR 2017 • Door Valerija Denaityte • Beeld: Free Fire (2017) • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen Shoppen Lifestyle

CJP's Cultuurknallers 16

Ontdek Scandinavië in Amsterdam, ga los op de hits van Whitney Houston en babbel over literatuur bij Frontaal. Onze Cultuurknallers!

Muziek

18 april: Shapeshifter
Als shapeshifter heb je de mogelijkheid om van gedaante te veranderen. De Nieuw-Zeelandse groep Shapeshifter doet dit net iets anders. In plaats van computers die drum ‘n bass uit de speakers laten knallen doen de mannen veel met gitaar en digitale synths. Zo creëren ze hun eigen clicktracks en verandert de muziek van een everyday beat in een intergalactische plaat.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Her - Shapeshifter

20 april: HANDED, Amongster
Twee bands uit Nederland en België brengen op één avond magische indie naar Den Haag. HANDED combineert de singer-songwriterroots van frontman Stef Classens met de muzikale kracht van een band, waardoor de emoties uit de nummers lekker binnenkomen. Het Belgische Amongster speelt intieme popliedjes met een vleugje indie. Soms wil je dansen, soms sluit je liever je ogen om te genieten van de zang en instrumenten.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

Teacher - Amongster

Film

20th Century Women
Zuid-Californië, 1979: de jonge Jamie en zijn moeder wonen in een gezamenlijk huis, gedeeld met verschillende vrouwen. Gedurende zijn tienerjaren wordt Jamie opgevoed door deze vrouwen, omdat zijn moeder niet in staat is een echte band met hem te scheppen. De verschillende perspectieven waarmee hij geconfronteerd wordt, maken het voor Jamie lastig om zichzelf te vinden.

20th Century Women (trailer)

Before I Fall
Soms lijkt het wellicht leuk om een bepaalde dag in je leven opnieuw mee te maken, maar Sam ziet keer op keer dezelfde andere datum op haar telefoon. Elke ochtend wordt ze wakker op 12 februari en gaat ze de dag door. Maar elke nacht om 0:39, op weg naar huis vanuit een feestje, worden zij en haar vriendinnen aangereden. Als Sam wakker wordt, is het weer ochtend op 12 februari. Door dezelfde dag steeds anders in te vullen, ontrafelt Sam langzaam het mysterie.

Before I Fall (trailer)

Get Out
Deze film is misschien wel één van de meest geanticipeerde horrorfilms van het jaar. In Get Out ontmoet de Afro-Amerikaanse Chris de ouders van zijn blanke vriendin Rose. Wat begint als een ongemakkelijk weekendje met de schoonouders eindigt in een grote nachtmerrie voor Chris. De film ontving al veel lof voor de aanpak van blanke hypocrisie en racisme. Get Out ging tijdens Imagine Film Festival in première in Nederland en is vanaf deze week in het hele land te zien.

Get Out (trailer)

Free Fire
Geweld, dikke Ierse accenten en jaren zeventig-mode: Free Fire, van regisseur Ben Wheatley (High Rise), is een genot voor fans van Reservoir Dogs en The Hateful Eight. Een lokale bende in Boston verkoopt wapens aan een IRA-lid. Dat loopt natuurlijk niet goed af. Chauffeur Harry en IRA-man Stevo bleken de avond ervoor een klein misverstand te hebben gehad. In plaats van dit achter zich te laten, worden de wapens tevoorschijn gehaald en wordt een verlaten pakhuis een oorlogszone. De dialoog is scherp en grappig, de acteurs (o.a. Brie Larson, Armie Hammer en Cillian Murphy) zijn briljant.

Free Fire (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting. Free Fire draait ook tijdens Imagine Film Festival, waar je een lekkere € 2,50 CJP-korting krijgt.

Theater

Vanaf 20 april: The Bodyguard
Tijdens The Bodyguard beleef je het liefdesverhaal van superster Rachel Marron en bodyguard Frank Farmer. De musical in het Beatrix Theater in Utrecht overtreft je stoutste dromen en je hoort gegarandeerd de dansbare hits van Whitney Houston. ‘Oooh I wanna dance with somebody!’ Als CJP’er krijg je altijd 50% lastminute korting, maar vanaf 20 april heb je dat ook als je vooruit boekt.
Beatrix Theater, Utrecht // Met 50% korting vooruit boeken // Meer info

20 april: Richard 3.0
Prins Richard van York is een spontane jongen, die zich rot verveelt omdat niemand hem aandacht geeft. Hij besluit om een spelletje te spelen door bijvoorbeeld een paar mensen te vermoorden, een paard te onthoofden en een oorlog te beginnen tegen zijn eigen volk. Gewoon omdat het kan. Weet je wat ook spontaan is? Lastminute Richard 3.0 bezoeken in de Stadsschouwburg Amsterdam. Spontaan én voordelig, want je krijgt de hele maand april 50% lastminute korting met je blauwe pas. Oh, en een gratis CJP tas. Omdat het kan.
Stadsschouwburg Amsterdam // € 6,25 met CJP-pas // Meer info

Festival

22 april: Nordic Delight Festival
Scandinavië maakt het de mensen met een klein budget makkelijk door naar Nederland te komen. Tijdens Nordic Delight ontdekt je de Scandinavische cultuur: van muziek en film tot kunst en cuisine. Het mag dan best koud zijn in IJsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken, maar de zeven acts die optreden zullen je van binnen warm maken.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Nordic Delight Festival officiële trailer

Expo

4 april t/m 27 augustus: Werk voor een betere wereld
2017 is het jaar van De Stijl. Daarom organiseert Museum Helmond de tentoonstelling Werk voor een betere wereld. Arbeiders hadden het tijdens de jaren van De Stijl niet bepaald goed: lange dagen, zwaar werk en lage lonen. Peter Alma en andere Stijlgenoten vinden dat kunst niet alleen voor de rijke ambtenaren moet zijn, dus storten ze zich op kunst voor de gewone man. De prenten en houtsneden die dit als doel hadden zijn tot eind augustus te bezichtigen.
Museum Helmond, Helmond // Gratis met CJP // Meer info

Lezen

23 april: Frontaal
Loop je de bibliotheek plat en staan je bankafschriften vol met je favoriete boekwinkel? Dan ben je misschien toe aan iets nieuws. Frontaal is een schrijverspodium dat maandelijks een aantal goede schrijvers verzamelt om lekker mee te babbelen over de literatuur. Deze editie is de Grote Gast Henk van Straten (lees ons interview met hem hier) Van dikke boeken tot korte verhalen en poëtische teksten: literatuur heeft vet veel kracht. Tijdens deze middag zie je de impact van literatuur frontaal op je afkomen.
WORM, Rotterdam // € 1,- CJP-korting // Meer info

Lifestyle

Gerrard Street
Als je naar muziek luistert, wil je de beste ervaring. Een goede koptelefoon met geweldig geluid die tegelijkertijd geluiden uit de buitenwereld dempt, zodat je bijvoorbeeld onderweg geen kinderen door de beats hoort krijsen. Geen overbodige luxe, maar goede koptelefoons kunnen duur zijn. Voor de muziekliefhebbers onder ons is er gelukkig Gerrard Street. Zie het als een Spotify-service voor koptelefoons: voor € 5,- per maand krijg je een goede koptelefoon ter waarde van € 250,-. Zo kun je voor een zacht prijsje lekker naar je favoriete muziek luisteren.
€ 2,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.