Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 15
09 APR 2017 • Door Valerija Denaityte • Beeld: Lady Macbeth (2017) • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 15

Genadeloos lachen met Katinka Polderman, je fantasie de vrije loop laten bij Imagine Film Festival en luisteren naar de vrouwenstem in de Nieuwe Liefde. Onze Cultuurknallers!

Muziek

15 april: The Kyle Gass Band
De afkorting KGB klinkt niet supergezellig. Gelukkig wèl als het voor The Kyle Gass Band staat. Kyle zelf is dikke vrienden met Jack Black, met wie hij Tenacious D vormt. Deze keer hij staat met zijn solo-band in de Melkweg. Je hebt dus Jack Black niet nodig om het leuk te hebben, want The KGB heeft een arsenaal aan stevige rock waar je de hele avond van kan genieten.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Manchild - The Kyle Gass Band

13 april: Lewis Watson
Met zijn EP-titels (It’s Got Four Sad Songs On It BTW, Another Four Sad Songs) draait Lewis Watson er liever niet omheen: zijn liedjes zijn verdrietig. Op een goede hartverscheurende manier natuurlijk met een sfeervolle galm, heerlijk gitaarspel en songteksten die je meeslepen. Als je een traantje weg pinkt is het niet zo erg, want je bent vast niet de enige.
Rotown, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Stay - Lewis Watson

14 april: Jett Rebel
Hij is inmiddels een Nederlandse pop-god: hoe anders brengt Jett Rebel drie albums in een jaar tijd uit? Zijn nieuwste release Super Pop is een plaat vol, je raadt het al, vrolijke popmuziek. Met de Super Pop Tour trekt Jett Rebel het hele land door om good vibes te verspreiden.
Doornroosje, Nijmegen // Lastminute 20% CJP-korting // Meer info

Tracks of Your Tears - Jett Rebel

Film

Bram Fischer
Negen leden van het ANC in Zuid Afrika worden opgepakt, onder hen Nelson Mandela. Bram Fischer, een gerespecteerd advocaat, neemt het voor ze op. Tijdens de rechtszaak komt een schokkende waarheid naar boven: Bram is zelf lid van het verzet. Hij moet dan een keuze maken: het verzet of zijn veiligheid en die van zijn gezin.

Bram Fischer (trailer)

Lady Macbeth
Gevangen in een liefdeloos huwelijk met een oudere man begint Lady Macbeth een affaire met een man van haar eigen leeftijd. Het personage krijgt de naam van Lady Macbeth, uit het stuk van William Shakespeare, omdat ze één ding gemeen hebben. In de film wil de lady des huizes haar man namelijk vermoorden om van hem af te komen. Nu zou je scheiden, maar omdat je vroeger niet kòn scheiden, was moord de eerste en beste keuze.

Lady Macbeth (trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting

Theater

13 t/m 29 april: Kings of War
Drie koningen lopen een bar binnen en de grap is dat ze één ding gemeen hebben: leiderschap. In Kings of War worden drie stukken van Shakespeare samengevoegd om de verhalen en dilemma’s van deze mannen te weergeven. Zoals de titel al verklapt, gaan deze dilemma’s voornamelijk over de oorlog. In de maand april kun je bij de Stadsschouwburg Amsterdam, waar Kings of War te zien is, sprinten met je CJP-pas. Dat houdt in dat je op de dag van de voorstelling zelf maar € 12,50 voor een kaartje betaalt. Daarnaast krijg je ook een leuke CJP-tas. Ideaal voor een spontaan tripje naar het theater dus.
Stadsschouwburg Amsterdam // € 12,50 met CJP-pas // Meer info

12 t/m 15 april: Polderman tiert welig
Katinka Polderman is na een korte voortplantingspauze terug in De Kleine Komedie met Polderman tiert welig. Ze is genadeloos en met haar cynisme ook de angst van bekend en onbekend Nederland, maar daarbij ook ontzettend komisch. Subtiel lomp, dus. Het fijne is dat ze zichzelf ook niet spaart, dus het komt niet schijnheilig over.
De Kleine Komedie, Amsterdam // Vanaf 10 april 50% CJP-korting // Meer info

Katinka Polderman zingt Nick & Simon

Festival

12 t/m 22 april: Imagine Film Festival
Je verbeelding is minstens zo belangrijk als leren lezen en schrijven. Bij Imagine Filmfestival kun je leren door je te verbeelden. De films zijn uitsluitend science-fiction, horror en fantasy. Alles is ver van de werkelijkheid zodat je creatieve knobbel kan groeien.
EYE Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Expo

Vanaf 14 april: THE NUDE AND THE SAP
De kunstwerken in deze serie van Daniel Dewar en Grégory Gicquel zijn direct verbonden aan een literaire tekst. Volgens deze tekst zijn maker en object verbonden wanneer het object gemaakt wordt. Het kan voelen als een zwaar fantoomledemaat of als een lichte wolk rond het hoofd. Deze verschillende relaties worden door middel van sculpturen weergeven.
Witte de With Center for Contemporary Art, Rotterdam // 50% CJP-korting // Meer info

1 april t/m 24 september: Journeys without Arrivals
De Chinese kunstenaar Qiu Zhijie houdt zich bezig met kalligrafie, vooral de traditionele Chinese variant. Zijn werk onderzoekt de invloed van de westerse wereld op Chinese cultuur. Door kleuren en stijlen komen deze invloeden naar voren en begin je China en de kunstenaar beter te begrijpen. Zijn werk is in die zin een vingerafdruk.
Van Abbemuseum, Eindhoven // 50% CJP-korting // Meer info

Lezen

10 april: Ode aan de vrouwenstem
Hoeveel vrouwen schrijven in Nederland? Het blijkt dus dat het er niet zoveel zijn, ook al zijn er veel vrouwen in Nederland en genoeg vrouwen die ook daadwerkelijk willen schrijven. Op deze avond komen vrouwen naar voren om te praten over hun eigen stem en wat deze betekent. Hoe beter praten over de vrouwenstem dan op een podium, onder vrouwen?
De Nieuwe Liefde, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.