Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 14
03 APR 2017 • Door Valerija Denaityte • Beeld: Motel Mozaique • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 14

Luister in bed naar klassieke muziek in de Der Aakerk, vervang een lange film door een aantal korte bij Go Short en krijg advies over vaker 'nee' zeggen van Dr. Don’t. Onze Cultuurknallers!

Muziek

8 april: Canto Ostinato in de kerk
Er wordt gezegd dat klassieke muziek ontspannend is, en wat is ontspannender dan live naar klassieke muziek luisteren terwijl je lekker op een matras ligt? Nee, je ligt niet te slapen, dus het is ook geen droom. Op 8 april spelen twee muzikanten op vleugels de Canto Ostinato in de Der Aakerk in Groningen. Met je blauwe pas krijg je korting, maar neem wel je eigen matje of matras mee.
Der Aakerk, Groningen // 20% CJP-korting // Meer info

8 april: L.A. Salami
Stel je een muzikale boterham voor. L.A. Salami is het belangrijkste element, met een basis van songwriters als Bob Dylan, een laag soul en een flinke dosis hiphop en blues. Het brood van deze boterham is Paradiso, waar Lookman Adekunle Salami op 8 april een pittig optreden geeft.
Paradiso, Amsterdam // Meer info

I Wear This Because Life Is War - L.A. Salami

8 april: Yung Internet
De Dixiland tour van Yung Internet brengt ze in Haarlem, maar hun liedjes liggen in de binnenstad van Amsterdam. De rode draad zijn de feesten daar en alles wat er omheen draait. Het was na zo’n mooie nacht dat Yung Mauro en Yelli besloten dat ze wilden gaan rappen over hun avonturen. Met deze muziek en de kracht om een goed feestje te bouwen, reizen ze nu door Nederland.
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

Monk
De broer van Monk’s moeder is ziek. Met zijn hele familie, inclusief zijn kunstzinnige vader en zijn zus Joni, vertrekt Monk met de auto naar Spanje om zijn oom op te zoeken. Als je nou eenmaal zo lang in een auto zit, wordt het lastig om je medereizigers te blijven waarderen. De spanningen lopen dan ook hoog op.

Monk (Trailer)

Denial
Er zijn mensen die niet geloven dat de Holocaust heeft plaatsgevonden. David Irving is zo’n persoon, en hij klaagt historicus Deborah Lipstadt aan, omdat ze volgens hem niet kan bewijzen dat er gaskamers waren in Auschwitz en dat er daadwerkelijk mensen aan zijn gestorven. Het wordt een heus mediaspel, waarin Lipstadt en Irving de pionnen zijn. Alles hangt af van wie het snelst aan bewijs kan komen.

Denial (Trailer)

Going In Style
Drie hardwerkende gepensioneerden (Morgan Freeman, Michael Caine & Alan Arkin) worden de dupe van de financiële crisis en komen zonder geld te zitten. De logische oplossing is natuurlijk om de bank die hen geen geld wil geven te overvallen. Hebben de mannen ervaring met berovingen? Niet echt, maar dat is natuurlijk wat deze komedie zo grappig maakt. Lekker voor een luie middag.

Going In Style (Trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting

Theater

13 maart t/m 17 april: Holiday on Ice
Nederland is sowieso het land van schaatsen en Holiday on Ice tilt dat naar een heel ander niveau. Believe is namelijk niet zomaar een show met mooie mensen op schaatsen, maar een spektakel waar je het nog wel even over gaat hebben. Het tijdloze verhaal van Romeo en Julia met special effects òp schaatsen: daar draait het om bij Believe.
Ahoy Rotterdam, Jaarbeurs Utrecht // 30% korting met je CJP-pas // Meer info

Festival

6 april: CJP Exclusief @ Go Short
Soms heb je gewoon geen geduld voor een film van minstens anderhalf uur. Daarvoor hebben we dus Go Short: hèt Nederlandse festival voor korte films. Dit festival duurt van 6 tot 9 april (ja, ook hier krijg je CJP-korting) maar op 6 april is CJP Exclusief, waar we onze favorieten van het festival presenteren. Bier, bitterballen en korte films: wat wil je nog meer?
Lux, Nijmegen // € 8,50 met je CJP-pas // Meer info

31 maart t/m 16 april: Tweetakt 2017
Slecht in keuzes maken, of ben je gewoon het type dat alles leuk vindt? Op Tweetakt vind je van alles: theater, muziek, dans en beeldende kunst. Dit Utrechtse festival heeft al deze kunstvormen onder een koepel verzameld, dus wat je ook leuk vindt, hier ga je het vinden.
Verschillende locaties in Utrecht // € 6,- korting op voorstellingen met je CJP-pas // Meer info

7 & 8 april: Motel Mozaique
Pareltjes van de popmuziek komen naar boven drijven bij Motel Mozaïque, een Rotterdams festival waar je niet naartoe kunt gaan zónder nieuwe muziek te ontdekken. Tientallen artiesten komen bijeen op verschillende locaties in de stad en laten van zich horen in alle combinaties dat een mozaïek bevat.
Verschillende locaties in Rotterdam // € 5,- CJP-korting op een kaartje // Meer info

Motel Mozaique 2016 Aftermovie

Expo

29 januari t/m 28 mei: Als we in woorden voelen
Poëzie is soms lastig te begrijpen, vooral als het zo op papier staat. In het Literatuurmuseum kun je jezelf nu in een gedicht plaatsen door middel van virtual reality hardware. Zodra je de bril op zet, kun je alleen nog zien en horen terwijl je lichaam achterblijft in de echte wereld. De mogelijkheden van virtual reality worden zo verkend. Kunnen we poëzie ècht ervaren op deze manier?
Het Literatuurmuseum, Den Haag // € 1,50 CJP-korting // Meer info

18 februari t/m 15 oktober: De wereld is van draad
In Museum TwentseWelle kun je de verschillende functies van draad ontdekken. Niet in een langdradige tentoonstelling, maar in een boeiend spinsel van kunst en activiteiten. Wie maken er nou eigenlijk draad? Spinnen en rupsen, bijvoorbeeld, en weefmachines. Wist je dat draad zelfs gebruikt wordt om de staart van een vliegtuig te maken? Het mag dan een simpel object zijn, maar het is echt iets wat ons, en vliegtuigen, samen houdt.
Museum TwentseWelle, Enschede // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Lezen

8 april: Dr. Don't Time Management Consults for Creative People
Donald Roos wil dat je wat vaker nee zegt. Niet omdat hij zo graag wil dat je minder productief wordt, maar omdat als je 'nee' zegt tegen het een, je meer tijd hebt voor het andere. De ‘ToDon’tList’ methode staat centraal zijn boek Don’t Read This Book. Hij geeft ook time management advies bij de American Book Center, dus kom langs. Of niet. Hangt ervan af waar jij ‘nee’ tegen wil zeggen.
The American Book Center, Amsterdam // 10% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.