Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
C. Pleit: Behang
05 APR 2017 • Door Sef • Meer blogs over Lifestyle

C. Pleit: Behang

Muzikant (en kunstliefhebber) Sef wil er iets van vínden.

Ik hou niet van behang. Niet het papier dat je met heel veel gedoe op de muur plakt, vol luchtbubbels die je er met geen mogelijkheid uit krijgt. Van dat soort behang vind ik niet echt iets. Een leuk streepje of een motiefje kan een ruimte met relatief weinig moeite iets meer sfeer geven. Denk ik. Weet ik veel. Ik bedoel het soort behang waar je naar luistert, of kijkt, of wat je leest. Spreekwoordelijk behang, dingen gemaakt om iets met relatief weinig moeite een beetje op te leuken, achtergrondmuziek, een waxinelichtje met een batterij.

Ik zal ook niet beweren dat dit behang niet gemaakt zou moeten worden. De muur van de nagelsalon mag best opgeleukt worden en je bieten-pastinaakshake zou ook maar saai smaken in een stille juicebar. Maar dat je je studio/atelier/filmset tevreden verlaat met een Eastpak vol niks-aan-de-hand, dat snap ik niet. Ik wil iets vinden van iets, of in op z’n minst niet weten wat ik ergens van vind.

Als ik weer een stapel liedjes heb gemaakt die op de een of andere manier een album moeten worden, maak ik eerst een selectie. drie categorieën; ’super’, ‘whatever’ en ‘hmmm’.

‘Super’ gaat natuurlijk meteen door, maar kan ook zomaar ‘hmmm’ worden. De categorie ‘hmmm’ is mijn favoriet, daar zitten alle dingen in waar ik me niet bij op m’n gemak voel. Ik weet niet wat ik ermee moet en ook niet of het goed of slecht is. Het kan alle kanten op. De ene dag Michael Jackson-waardig, de andere dag een B-kant van Peter André.

Alles is eigenlijk acceptabel, zolang het maar niet ‘whatever’ is. ‘Whatever’ is eigenlijk gewoon de prullenbak. Als ik iets laat horen aan iemand en diegene zit tijdens het eerste couplet alweer 47 weken diep op een Insta-profiel, weet ik dat het in die map kan. Behalve bij Dio, Dio zit altijd op z’n telefoon.

Misschien is het beroepsdeformatie, maar ik zet nooit muziek op thuis. Ik kan me dan helemaal niet concentreren op iets anders en luister alleen maar naar dingen die ik echt echt echt goed vind. Waarom zou ik dan iets anders doen behalve luisteren? Een wijs man (of vrouw, in ieder geval iemand op internet) zei ooit: ‘Life’s too short to listen to anything less than an 8’.

Ik maak me altijd veel te druk over dit onderwerp. Meestal heb ik dan niet eens moeite met de artiest in kwestie, meer met het feit dat mensen het zo vet vinden terwijl het dat in mijn ogen helemaal niet zo is. Is het teveel gevraagd om louter meesterwerken in mijn Spotify-suggesties voorgeschoteld te krijgen? Waarom zijn niet alle films van de Coen Brothers? Ik hou gewoon niet van behang, ok?

Hmmm… ja, super. Whatever.

Sef

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.