Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zo bezoek je relaxed expo's
09 MRT 2017 • Door Elize Kerseboom • Beeld: Dennis Jarvis • Meer blogs over Shoppen

Zo bezoek je relaxed expo's

Een museum is leuk. Een museumbezóek daarentegen kan soms wat vermoeiend zijn. Tijd om het expogemak te optimaliseren.

Verkeerde schoenen, een te strakke broek of de wachtrij die het slechtste in je naar boven haalt. Zorg goed voor jezelf wanneer je dat museum binnenloopt en wel met de volgende tips.

1. De gouden formule

We houden van heel veel foto’s, moderne kunst en eeuwenoude schilderwerken, maar sóms trekken je benen het niet meer na twee uur ronddolen. Zonde van al het museale moois, want daar ligt het vaak niet aan. Neem dus je museumbezoektijd eens onder de loep. We richten ons voor deze tip tot museumkijkmeesters annex CJP Inspirators Ko & Kho. Doe de test en vogel eerst even uit hoe lang je gemiddeld in een museum kunt vertoeven:

Bron: Masterminds Ko & Kho

2. Expo-efficiëntie

Ok, je wílt wel lang rondstruinen, maar hebt helaas nog wat verplichtingen. Dat, in combinatie met een overweldigend aanbod, kan je al gauw weer huiswaarts jagen. Wees dus efficiënt en kies een (gedeelte van) een expo uit. Een tijdelijke, liefst. De vaste werken lopen niet weg. Dus ga voor Truth/Love in het Stedelijk of Move on in het Kröller-Müller en save the rest for later. Waarbij later voor een luie zondag met een tijd-overload staat.

3. Té gestrest voor ALLES

Het is prima om het museum uit escapistische beweegredenen op te zoeken. Maar ontdoe jezelf wel een béétje van die stress en begin in het restaurant met een goed glas wijn. Ja, kan ook best tijdens een ochtendbezoek. Na binnenkomst linea-recta richting museumcafé dus.

4. Kruistocht in joggingbroek

Je gaat niet naar de opera, dus een gemakkelijke broek moet kunnen. En dan bedoelen we écht gemakkelijk. Zoals een joggingbroek, die je met CJP-korting binnenhaalt via Perry of Aktiesport. Van doen alsof je thuis bent is nog nooit iemand dood gegaan.

5. Te moe om een fatsoenlijke zin af te ma…

Moe en tóch zin om je horizon te verbreden? Go passive en neem die audiotour! Je moet je nog wel even van kunstwerk naar kunstwerk bewegen, maar als dát al niet lukt, kun je misschien beter thuis op Google Afbeeldingen vanuit je bed wat bekijken. Laat je op een audiotour overspoelen met wijze woorden van Adriaan van Dis tijdens de expo Goede Hoop of leer over Ed van der Elskens verhalen achter de mooiste foto’s. Zo word je nog net niet slapend wijs.

Omelette du Fromage, iemand?

6. Loner-liefde

Je leest een beschrijving van een werk, maar je vrienden praten er doorheen, jagen je onbedoeld op of voelen er niets voor om minuten lang te staren naar een installatie waar jij langzaam één mee begint te worden. Een situatie waarin iemand dramatisch ‘Go on without me!’ roept, voorkom je het best door solo te gaan. Gezelligheid met vrienden bewaar je maar voor de kroeg en die date kun je ook meenemen naar de bios.

7. Razend in de rij

Het Anne Frank Huis, Het Rijks en het Van Gogh. Een paar prachtmusea met soms flinke rijen. Vervelend, vooral in de kou. Neem dus altijd een extra dikke trui mee. Of als het wachten wel héél bont wordt: een tentje. Grapje, maar gehoor aan warme trui-behoeftes (en, ok, tentdrang) geef je bij Perry en Aktiesport .

8. Uitdrogingsgevaar bestrijden

Dorst overkomst de beste, maar een droge mond sus je tijdens het kijken met wat meegebracht water. Bemachtig een Dopper-waterfles van WAAR, bijvoorbeeld. Mét – sponsored! – CJP-korting.

Goed zo, blijven hydrateren!

9. Hakken doe je maar op house

Tot slot. Hou rekening met je voethoeskeuze. Op hoge pumps of hete bergschoenen ga je het nooit schoppen tot chillste bezoeker van het jaar. Het meest comfortabel is toch nog altijd de sneaker. Maak meters met goed afrollende Reeboks of trek nét voor sluitingstijd een sprintje op je lichte Nikes naar een afgelegen expozaaltje. Winning!

Je kleding, schoenen, gear en de juiste keuzes kunnen je expobezoekjes een stuk behaaglijker maken. Ook behaaglijk is de fikse CJP-korting die je naar een deel van die relaxatie toe helpt: met je pas krijg je 10% korting bij Sneakers, Perry, Aktiesport én WAAR.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.