Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 13
30 MRT 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 13

Songs voor in de zon: we hebben gangsterrap van een Jezusfiguur, Sigur Rós-pop van een Hollander en een juweel van een oude bekende.

Kim Janssen – Cousins (album)

Al maanden zingt het rond in de muziekwereld. ‘Kim Janssen heeft een schit-te-ren-de plaat gemaakt’. Nu is het de week van de release van Cousins en blijken de geruchten niet waar: het is nog mooier dan schitterend. Kim wilde méér voor deze plaat en dat is gelukt. Hij omringde zich met vakmensen als Erikur Orri Olafsson (Sigur Rós) en Marla Hansen (Sufjan Stevens, The National) en maakte de grootste plaat uit zijn carrière. De arrangementen tieren welig op Cousins, met blazers, koortjes, synths en strijkers. Gouldians en Dynasty zijn liedjes waar hij al bijna tien jaar mee rondliep, maar die nu eindelijk eens op plaat komen te staan. Meer en meer klinkt hij als Asgeir of Sufjan Stevens. Bottle Rockets grijpt je dan weer in zijn eenvoud. Dit moet live geweldig zijn (check het vooral op Motel Mozaïque!)

Freddie Gibbs – You Only Live 2Wice (album)

Op de cover van zijn nieuwe album stijgt Freddie Gibbs als een Jezusfiguur boven de massa uit. Onder hem wordt een discipel opgepakt door de politie, filmen andere volgelingen zijn verschijning met een smartphone en hangen twee strippers bij een paal. Quite the cover, of niet dan? Gibbs is een klassieke gangsterrapper die in 2014 doorbrak met Piñata, waarop hij op beats van Madlib de concurrentie naar huis spitte. Fans van die plaat wachten nog altijd op een deel twee. Intussen gaat Gibbs lekker verder met soloreleases en is Alexys het eerste voorproefje van zijn nieuwe plaat. Met BadBadNotGood en Kaytranada weet je dat het met de beat wel snor zit en aan Gibbs’ doorleefde stem te horen, heeft hij op deze plaat ook weer genoeg te vertellen.

Sef – Excusez Moi (album)

Zo catchy dat je tape over je repeatknop plakt: Goed Genoeg van Sef is een heerlijk liedje. Goede groove, refrein dat plakt, glitchy synths. Op zijn derde album Excusez Moi heeft Sef de zaakjes (weer) goed op orde. De popcultuur-referenties liggen er dik bovenop: waar hebben we eerder een hoes gezien met een half ontbloot mannenlijf? Voor de muziek geldt dat net zo goed. Excusez Moi is een mooie throwback naar de tijd waarin junglehouse hoogtij vierde, terwijl Fabriek met Yung Nnelg en Bokoesam qua beat helemaal past in de trapsound van nu. Zijn liveshows doet hij met Falco Benz, dus dat is nog een reden om Sef snel live te gaan zien. Vragen we dan heel beleefd of hij Goed Genoeg niet twee keer doet.

Chaz Bundick Meets The Mattson 2 – Star Stuff (album)

Minder catchy: de artiestennaam Chaz Bundick Meets The Mattson 2. Het is wel een hele accurate beschrijving van dit gezelschap, want het is inderdaad een samenwerking tussen Chaz Bundick en The Mattson 2. Chaz ken je als Toro Y Moi en The Mattson 2 is een jazzduo. Die combinatie resulteert in een trippy plaat vol hypnotiserende gitaarlijnen en dromerige arrangementen. Star Stuff heeft iets sixties en kun je gerust tot soundtrack van je nieuwe western bombarderen. Disco Kid knipoogt niet zozeer naar disco, maar is wel jazzy en opnieuw supergeschikt soundtrackmateriaal. Alsof Danger Mouse stiekem ook heeft meegewerkt.

Slowdive – Sugar for the Pill (single)

Je hebt superfans die nu al buikpijn krijgen als ze denken aan vrijdag. Wij snappen dat wel. De sterren staan allemaal precies op de juiste plaats voor een legendarische show van Slowdive op Rewire Festival in Den Haag: het is drie jaar geleden dat de band in Nederland speelde en bovendien komt er na een stilte van 22(!) jaar een nieuw album aan. Dit jaar hoorden we al Star Roving en met Sugar for the Pill wordt de hype van vrijdag alleen nog maar groter en groter. Slowdive doet net alsof er geen twee decennia zijn voorbijgegaan zonder nieuwe muziek en levert een juweel van een track af. Totaal in their own lane, met een vredige en serene shoegaze-parel die alleen zij kunnen maken. We kunnen je alleen maar op het hart drukken te profiteren van de CJP-korting op Rewire en vrijdag te gaan!

Whitney – You’ve Got A Woman (single)

Pas op, het wordt obscuur: de Amerikaanse band Whitney covert een nummer dat geschreven is door de bedenker van meidengroep Luv’. Klopt ja, de meidengroep waar Patty Brard ooit in zat. Nu is het geen cover van Luv’, maar van Lion, een band waarvoor Hans van Hemert – want daar hebben we het over – You’ve Got A Woman. Door de wondere wegen van het wereldwijde web is die track terechtgekomen bij Whitney, die na het grote succes van hun album Light Upon The Lake onophoudelijk toeren. Zij geven Van Hemerts licht psychedelische een Whitney-makeover, met de kenmerkende falsetto van Julien Ehrlich en een lome groove. Lang leve het internet!

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.