Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Doe mee aan CJP's Grote Schrijfwedstrijd!
07 MRT 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Zoë Heijke • Meer blogs over Lezen

Doe mee aan CJP's Grote Schrijfwedstrijd!

Ploeter jij ieder weekend in een koffiezaak aan proza of schrijf je pas sinds gisteren wat in een notitieboekje? Wij willen het lezen!

Daarom lanceren we samen met het International Literature Festival Utrecht (ILFU) en Uitgeverij Atlas Contact een schrijfwedstrijd. Wij zijn namelijk altijd op zoek naar jong talent en bieden graag een podium aan de volgende Bervoets, Campert of Noort. Iedereen tussen de 18 en 30 jaar kan meedoen: of je nu al bijna je debuutroman af hebt of pas net begint met schrijven.

Wat moet je doen?

Schrijven natuurlijk! De opdracht is simpel: schrijf een verhaal van maximaal 1.500 woorden met als thema de beroemde quote van Lucebert: ‘Alles van waarde is weerloos’. Hoe je dat verwerkt in je verhaal, mag je helemaal zelf weten. Je verhaal kan er volledig om draaien, maar het kan ook een bijrol spelen. Na de nodige inkt, zweet en tranen stuur je je verhaal naar schrijfwedstrijd@cjp.nl, voorzien van je naam, leeftijd, studie/baan en woonplaats. De deadline ligt op 17 april om 23:59 uur. Inzendingen na dat tijdstip worden niet in behandeling genomen. Een driekoppige jury bestaande uit Sara Madou (hoofredacteur CJP), Eline Driest (ILFU) en Jelte Nieuwenhuis (Uitgeverij Atlas Contact) kijken daarna naar de inzendingen. Op 25 april maken we de shortlist bekend en de definitieve winnaar wordt op 12 mei tijdens het ILFU in Utrecht uitgeroepen.

Wat kun je winnen?

Eeuwige roem! De kickstart van je carrière! Wereldfaam! En dat zijn nog maar drie dingen. Sowieso winnen alle shortlistkandidaten een publicatie in een bundel van het ILFU, waar de winnaar van de schrijfwedstrijd extra uitgelicht wordt. Daarnaast mag je met een +1 naar het festival. De winnaar krijgt een coachingsgesprek met een redacteur van Uitgeverij Atlas Contact, waar je je werk kunt laten lezen en feedback krijgt. Bovendien wordt je verhaal gepubliceerd op CJP.nl, krijg je een betaalde opdracht voor ons C. Magazine dat in september 2017 verschijnt én geven we je een boekenpakket met vijf boeken van Atlas Contact. Jeuken je vingers al? 

Wat moet je verder weten?

Dan nog even wat gortdroge doch belangrijke voorwaarden: je kunt alleen meedoen door je verhaal naar schrijfwedstrijd@cjp.nl te mailen. CJP behoudt zich het recht voor deze wedstrijd te allen tijde en om welke reden dan ook te annuleren of te wijzigen en mag content weigeren of aanpassen. Vanzelfsprekend zijn werknemers van CJP, familieleden en partners uitgesloten van deelname. CJP zal je gegevens nooit inzetten, verhuren of verkopen voor ongewenste reclame die niet afkomstig is van CJP. Over de uitslag van de schrijfwedstrijd wordt niet gecorrespondeerd. 

Klap je laptop open, haal een nieuw setje balpennen of doop je ganzenveer in de inkt en sla aan het schrijven! Ben je te jong om mee te doen aan deze schrijfwedstrijd? Schrijf je dan in voor Write Now! of De Kunstbende waar ook 18-minners kunnen deelnemen!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.