Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De crème de la comedycrème
28 MRT 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: YouTube, Annemiek van der Kuil voor Utrecht International Comedy Festival • Meer blogs over Theater

De crème de la comedycrème

Stretch je lachspieren, want het Utrecht International Comedy Festival komt er aan! Om je uitzoekwerk te besparen keken wij alvast naar alle comedians op het programma.

Alleen op die manier kunnen we uit een programma van meer dan zestig comedians acht supertips geven. Dit is het rode fopneusje van de zalm.

1. Fuad Hassen

De emigratie van Fuad is niet per se komisch, maar zijn aankomst in Nederland wel: hij belandde als vijfjarige kleuter gelijk in het carnaval van Den Bosch. Die cultuurshock is hij inmiddels te boven. Fuad schittert met hilarische verhalen die hij minutieus opbouwt, om dan een lawine van grappen over je uit te storten.

2. Will Franken

Is het Will of Sarah? Momenteel is het (weer) Will. De Britse comedian besloot in 2015 dat hij door het leven wilde gaan als Sarah, maar kwam daar aan het einde van het jaar weer op terug. Geen grap: Will/Sarah vond het moeilijk te leven als transseksueel door pesterijen en intimidatie. Op het podium is Will vrij van die verstikkende vooroordelen en dat resulteert in de meest absurde comedy die je ooit gezien hebt.

3. Lauren Pattison

De ene na de andere comedytalentenjacht won ze. Elke open mic was voor haar. De pubs gingen plat. Lauren Pattison schiet als een komeet omhoog en mag Utrecht laten zien waar ze zo goed in is. Scherpe, intelligente jokes en een grapdichtheid die je in je broek doet plassen.

4. Dane Baptiste

In Groot-Brittannië noemen ze ‘m ‘the British answer to Chris Rock’. Dane is niet bang om het over de maatschappij te hebben: dat doet hij de hele dag. Een paar jaar geleden gaf hij zijn kantoorbaan op om de comedian te worden die hij zelf graag wilde zien. Nu verwerkt hij politieke thema’s vernuftig in zijn liveset als een van de grote publiekstrekkers in Utrecht.

5. Rahul Kohli

Comedytalent dat harder komt aanstormen dan de kudde buffels in The Lion King. Rahul heeft een moddervet Geordie-accent en grapt net zo makkelijk over Brexit als het Engelse voetbal. Zie hem nu nog in een intieme setting voordat hij de overstap maakt naar arena’s.

6. Vera van Zelm

Ze schrijft, acteert, presenteert… Vera van Zelm is unstoppable. Bovendien is ze ook nog eens heel erg grappig: laat in Toomler haar naam vallen en de kans is groot dat alleen daarom al iemand in lachstuip op de grond eindigt. Gaat dat zien!

7. Ken Cheng

Waarom hebben comedians altijd van die onbegrijpelijke cv’s? Ken Cheng studeerde wiskunde, werd professioneel pokerspeler en maakte pas recent de overstap naar het comedy-ambacht. Hij zette nooit eerder voet op Nederlandse bodem, maar deze week zul je een aardschok voelen als hij dat voor de eerste keer doet. Zijn Two Birds One Stone-skit is hilarisch.

8. Vincent Voeten & Thjum Arts

Bijna had hier onze oud-collega gestaan – we see you Martine – maar de winnaars van de Comedy Talent Award zijn dit jaar Vincent Voeten (juryprijs) en Thjum Arts (publieksprijs). Nieuw talent moet je altijd een kans geven, dus ga zeker kijken bij dit Belgische grappenkanon en de gortdroge Hollander.

Dit zijn nog maar acht hoogtepunten in het programma van het Utrecht International Comedy Festival. Ben je er bij op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april? Met je CJP-pas scoor je tot € 4,50 korting op een ticket!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.