Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 13
27 MRT 2017 • Door Valerija Denaityte • Beeld: Ghost in the Shell, 2017 • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo Lezen Festival

CJP's Cultuurknallers 13

Wees te gast in een magisch kasteel bij Beauty and the Beast, lach je suf bij Utrecht International Comedy Festival en laad jezelf op bij Rewire Festival. Onze Cultuurknallers!

Muziek

28 maart: Satellite Stories
Het vierkoppige Satellite Stories is de meest bekende Finse indieband. Dat is niet voor niets: met lekker zomerse nummers en peppy refreinen krijgen ze iedereen mee. Dit jaar komt hun vierde album Young Detectives uit, waarvan single Confetti al te beluisteren is. Elk nummer is zoals je favoriete opgewekte nummers van The Wombats en Phoenix, dus het is onmogelijk om niet te dansen.
Paradiso, Amsterdam // Vanaf € 2,50 CJP-korting // Meer info

Campfire - Satellite Stories

29 maart: New Model Army
Al sinds de jaren 90 maakt New Model Army goede punk muziek, maar altijd met een extraatje. Invloeden van folk, soul, rock en post-punk komen naar voren in hun nummers, waardoor ze een compleet eigen geluid hebben. Met hun recente album Winter laten ze zich van hun hoogste niveau zien, en ze spelen op 29 maart in Metropool Hengelo.
Metropool, Hengelo // € 18,- met CJP-pas // Meer info

1 april: Moddi
Deze Noorse singer-songwriter bracht in 2016 het album Unsongs uit, waarin hij liedjes die werden gecensureerd in bepaalde landen herinterpreteert. De artiesten die deze liedjes schreven werden op een of andere reden vervolgd en onderdrukt. Moddi’s interpretatie zit vol rauwe emotie en bijzondere klanken, waarmee hij live een bijna magische sfeer creëert.
Doornroosje, Nijmegen // 20% last-minute korting met CJP-pas // Meer info

Film

Train to Busan
Ben je dol op The Walking Dead en heb je The Last of Us al uitgespeeld? Train to Busan is de Zuid-Koreaanse take op zombiethrillers, in binnen én buitenland al een hit. Het verhaal speelt zich, à la Snowpiercer, af op een trein. Als een zombievirus uitbreekt moeten de passagiers koste wat het kost de reis naar Busan overleven. Na deze film zal je vastzitten in een NS-trein misschien iets minder erg vinden. 
Kriterion, Amsterdam // Met je CJP-pas gratis naar de voorpremière // Meer info

Train to Busan (Trailer)

Beauty and the Beast
Disney neemt je terug naar je jeugd met de live-action remake van Beauty and the Beast. Belle’s vader wordt gevangen genomen door de mysterieuze bewoner van het kasteel net buiten de stad. Wat blijkt: hij is een prins die door een vloek in een beest veranderd is. Om haar vader vrij te krijgen, neemt Belle zijn plek in en leert ze de heer des huizes kennen. Met Emma Watson in de rol van Belle en Dan Stevens als het Beest. Hetzelfde verhaal in een modern jasje, met special effects en betoverende kostuums.

Beauty and the Beast (Trailer)

Ghost in the Shell
In een futuristische wereld is Major de leider van een eliteteam genaamd Sectie 9, die de meest gewelddadige cybercriminelen aanpakken. Maar er is iets speciaals aan Major: ooit was ze een mens, nu is ze een cyborg. Er werd haar verteld dat ze gered was na een dodelijke crash, maar dit blijkt een leugen te zijn, en het zet haar op een zoektocht naar de waarheid. De film is gebaseerd op de gelijknamige manga en een echte must-see voor fans van Japanse cultuur en science-fiction.

Ghost in the Shell (Trailer)

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting

Theater

28 maart: Daphne op Dinsdag
Dinsdag blijkt een populaire dag in cultuurland. We kennen uiteraard de Dilemma op Dinsdag-grappen en de befaamde dinsdagdeal van CJP, maar nu is er ook de nieuwe talkshow Daphne op Dinsdag. Daphne Bunskoek ontvangt in dit programma haar gasten in De Rode Hoed in Amsterdam en laat hen aan het woord in rubrieken zoals Het Debuut, De Idealist en De Spreekbeurt.
De Rode Hoed, Amsterdam // € 7,50 met CJP-pas // Meer info

29 maart: True Colors
We gebruiken altijd iets om ons te verschuilen in een selfie: een filter dat de huid mooier maakt, of misschien leuke dierenoortjes. In True Colors onthult Alida Dors stukje bij beetje wat we zo graag willen verbergen met de camera voor onze neus. Tijdens het optreden laten projectieschermen gestylede portretten van de dansers zien, terwijl zij zelf op het podium laten zien hoe ze door het leven zwoegen. Wat je op het scherm ziet is vaak veel verder weg van de werkelijkheid dan je denkt.
Stadsschouwburg Utrecht // € 5,- CJP-korting // Meer info

True Colors (Trailer)

28 maart t/m 9 april: Watskeburt de Musical in DeLaMar Amsterdam
Alles wat De Jeugd van Tegenwoordig aanraakt verandert in goud. Het begon allemaal in 2005 met hun debuutsingle Watskeburt?!, waarna de gekte al snel uitbrak. Ze produceerden hit na hit, allemaal geschikt voor heel veel situaties. Zelfs voor poppenkasttheater, zo blijkt. Daarom trekken de poppenversies van Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo de komende maanden langs theaters in Nederland. Samen met Manon gaan zij op zoek naar hun vriend Bas Bron. Vanaf 28 maart zijn ze meerdere avonden te zien in DeLaMar Amsterdam.
Theater DeLaMar Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

29 maart: Nathalie Baartman
De Twentse Nathalie Baartman leeft in haar eigen wereldje. Met een dik accent brengt ze de grote thema’s van het heden naar voren, vaak met een lach en soms met een traan. Voest, de titel van haar voorstelling, komt van het Twentse woord voor ‘vuist’. Ze vecht met de verwarring over de buitenwereld, maar ook voor wat meer vrolijkheid in het leven. Voest is namelijk geen woede, maar een sterke drang om de wereld iets beter te maken.
De Kleine Komedie, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

31 maart en 1 april: Utrecht International Comedy Festival 2017
Of je nu houdt van bizarre humor, onderbroekenlol of politieke satire: het Utrecht International Comedy Festival heeft het allemaal. Op dit tweedaagse feest zie je stand-up comedians uit binnen- en buitenland. Wat dacht je van de absurdistische Ronald Smink? Of Johan Goossens, hij doet een try-out van zijn gendershow. Natuurlijk is er ook meer dan genoeg bier en eten van allerlei foodtrucks.
Tivoli Vredenburg, Utrecht // Tot € 4,50 CJP-korting // Meer info

Festival

31 maart t/m 2 april: Rewire Festival 2017
Muziekliefhebbers opgelet: prikkel je zintuigen op het Rewire Festival. Hoor, voel, zie en ervaar een flinke dosis avontuurlijke muziek, geluidskunst, experimentele pop en visuele kunsten. Geen liedjes van drie akkoorden of standaard technobeats, maar toffe internationale optredens die verre van gewoontjes zijn. Op zeven locaties in Den Haag vind je meer dan honderd concerten en multidisciplinaire shows, van fabriekshallen en kerken tot theater en poppodia. Laat de muziek bij je naar binnen stromen en beweeg op de creaties van onder andere Arca en Jesse Kanda, SUMS (Kanding Ray en Mogwai’s Barry Burns) en Daniel Wohl. Laatstgenoemde brengt zijn album Holographic tot leven in een spectaculaire samenwerking met Slagwerk Den Haag, het Matangi Quartet en Daniel Schwarz. Even klaar met dansen? Ook daar heeft Rewire aan gedacht, met het veelbelovende educatie, talk- en filmprogramma. Zelfs de grootste cultuurkenners vinden op Rewire Festival iets nieuws.
Verschillende locaties in Den Haag // Tot € 10,- CJP-korting // Meer info

Expo

24 maart t/m 2 september: Especially For You
We consumeren veel dingen: kleding, eten, luxe items. Maar we denken zelden na over een investering voor als we er niet meer zijn. Especially for You is een tentoonstelling van het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover over een minder populair object: de doodskist. De uitvaart is onze laatste manier om anderen ons bezit te laten zien, maar we weten vaak niet wat van een doodskist willen. De tentoonstelling is, ondanks het onderwerp, lekker luchtig. Je krijgt veel inspiratie voor materialen en stijlen, die misschien later voor je eigen doodskist zou kunnen gebruiken. Het is namelijk nooit te vroeg om na te denken over hoe glamoureus je ten onder wilt gaan.
Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, Amsterdam // € 5,- met CJP-pas // Meer info

Lezen

27 maart: Sam Maggs: Wonder Women: 'We Can Do It'
Hoe vaak hoor je dat een vrouw een wetenschappelijke doorbraak heeft gemaakt? Als het aan Sam Maggs ligt niet vaak genoeg. Zelf is Sam namelijk schrijver voor spelontwikkelaar BioWare, dus als vrouw in een industrie voor mannen weet ze waar ze het over heeft. Met haar boek Wonder Women wil ze anderen - vooral meisjes - stimuleren om hun eigen helden te vinden in vrouwen die in hun dagelijks leven toffe dingen doen. Literair criticus Julie Phillips neemt een interview af met Sam over haar boek op 27 maart bij The American Book Center in Amsterdam.
The American Book Center, Amsterdam // Gratis, bij ABC altijd 10% korting met CJP-pas // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.