Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 12
20 MRT 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Power Ranger, 2017 • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 12

Ga uit je plaat bij The Record Company, zie de Power Rangers in een nieuw jasje en ontdek technologiekunst bij STRP Biënnale. Onze Cultuurknallers!

Muziek

22 t/ 24 maart: I-Classics
Quattro Stagioni: als je een echte smulpaap bent zie je bij het horen van die woorden een overheerlijke pizza met ham, champignons en artisjokken voor je. Ben je een liefhebber van klassieke muziek? Dan vullen de klanken van Antonio Vivaldi’s grootste meesterwerk je hoofd. I-Classics, van philharmonie zuidnederland, is voor jullie allebei een echte aanrader. Jonge muzikanten, sounddesigners en filmmakers komen bij elkaar om klassieke stukken te garneren met hete peper én een gratis drankje van CJP.
Tilburg, Eindhoven, Maastricht // Gratis drankje met CJP-pas // Meer info

23 maart: Blaudzun
De Nederlandse Johannes Sigmond begon als singer-songwriter. Ondertussen is hij vele albums verder en gooit hij alles uit de kast voor zijn nieuwe album Jupiter. Verwacht een mengelmoes van stevige rocknummers en toffe indie liedjes.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

25 maart: Jong Talent meets Europa
De School voor Jong Talent bestaat 60 jaar. Dat vieren zij niet met slingers en ballonnen, maar met een kamermuziekconcert. Muzikanten uit acht Europese landen spelen hun mooiste composities én, als kers op de taart, verzorgen zij samen een feestelijk afsluitingsconcert. Laat je verrassen!
Concertgebouw, Amsterdam // € 10,- CJP-korting met code 170325CH // Meer info

26 maart: The Record Company
Er zijn weinig bands die kunnen zeggen dat hun debuutalbum meteen werd genomineerd voor een Grammy Award. The Record Company kan dat wel. Give It Back to You is een lekkere mix van blues en rock. Met een heleboel energie zetten deze drie mannen een piekfijn concert neer. 
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

Chips
Jon Baker (Dax Shepard) en Frank Poncherello (Michael Peña) lijken in niks op elkaar, behalve dat ze allebei lid zijn geworden van de California Highway Patrol in Los Angeles. Wanneer een voormalig agent en zijn huurmoordenaar chaos aanrichten in de stad, krijgen Jon en Frank de opdracht om samen de zaak op te lossen. Da’s makkelijker gezegd, dan gedaan.

Het Verlangen
Een aantrekkelijke blondine, een meesterlijke schrijver én een wisseltruc. Dat zijn de ingrediënten voor Het Verlangen van regisseur Joram Lürsen. Met in de hoofdrollen Chantal Janzen, Peter Bolhuis, Gijs Naber en Alex Klaassen.

Life
Zes bemanningsleden (o.a. Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson en Ryan Reynolds) van een internationaal ruimtestation doen een grote ontdekking: ze vinden buitenaards leven op Mars. Het onderzoek krijgt een onverwachtse wending als het levende wezen intelligenter en sterker blijkt dan verwacht.

Life, Animated
Van het een op het andere moment stopt de driejarige Owen met praten. Autisme, luidt de diagnose. De specialisten voorspellen dat hij waarschijnlijk nooit meer zal praten, totdat Owen door zijn liefde voor Disney-films de echte wereld begint te begrijpen. Regisseur Roger Ross Williams vertelt het levensverhaal van de inmiddels twintigjarige Owen met beelden uit het familiearchief en een serie prachtige animaties.

Power Rangers
De beroemde televisieserie uit de jaren negentig is in een nieuw jasje gestoken. Vijf middelbare scholieren vormen de Power Rangers. Zij zijn de enigen die onze planneet kunnen redden van kwaadaardige wezens, waaronder Rita Repulsa (Elizabeth Banks).

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting

Festival

22 t/m 26 maart: Holland Animation Film Festival
In het enorme aanbod van het Holland Animation Film Festival vind je videoclips, cartoons, bijzondere installaties, lange films en korte films mét live achtergrondinformatie: je kunt er eigenlijk alles tegenkomen, zolang het maar tof en geanimeerd is. Luister bijvoorbeeld naar regisseur Omar El Araby over zijn film City of Rust of zie de Oscarwinnende Zootopia. Het festivalhart is in het Louis Hartlooper Complex: een ex-politiebureau dat is omgetoverd tot bioscoop. Zelfs de locatie spreekt tot de verbeelding.
Louis Hartlooper Complex, Utrecht // € 1,50 CJP-korting // Meer info

24 maart t/m 1 april: Movies that Matter Festival 2017
Het is heerlijk om je verstand op nul te zetten en een willekeurige romcom op Netflix aan te klikken. Dat neemt niet weg dat je er óók voldoening uit kunt halen als een film je iets leert, je ogen opent en aan het denken zet over wat nu echt belangrijk is. Het Movies that Matter Festival biedt ieder jaar films en docu’s over alles dat met mensenrechten, vrede en vrijheid te maken heeft. Met je CJP-pas kun je gratis naar vier Student’s Choice films in Theater aan het Spui.
Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

21 t/m 26 maart: Festival Cement
Bij Festival Cement ontmoet je de nieuwe generatie Nederlandse en Vlaamse theatermakers, choreografen en schrijvers. Jong talent, ruw talent, ongekend talent. Open je blik en bezoek CJP’s must-see tips, zoals de voorstelling Tutorial The Art of Living over de obsessie met online delen of neem een kijkje door de ogen van Louis Vanhaverbeke in zijn toneelstuk Multiverse. Ben je meer een liefhebber van spelletjes? Dan is de dansvoorstelling 25 Feet een echte aanrader.
Diverse locaties, Den Bosch // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Expo

25 maart t/m 2 april: STRP Biënnale 2017
Onze waarneming wordt door technologie steeds verder opgerekt. Wat dacht je bijvoorbeeld van warmtedetectie of röntgenvisie? De kunstenaars bij STRP Biënnale spelen naar hartenlust met deze principes. De uitkomst: eigenaardige en fantastische technologiekunst met ’n flinke dosis elektronische muziek. Da’s nog eens andere koek dan een stel schilderijen op een rij.
Klokgebouw, Eindhoven // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

23 en 24 maart: Tasso – Het Nationale Toneel
Het klassieke liefdesverhaal van Johann Wolfgang von Goethe, mét moderne skinny jeans. De gepassioneerde kunstenaar Torquato Tasso (Joris Smit) wordt door de rijke Alfonso ingehuurd om voor hem te dichten en schilderen. Tasso wordt tot over zijn oren verliefd op Alfonso’s zus Leonore (Sallie Harmsen). Zó verliefd, dat het zijn leven gaat beheersen.
Stadsschouwburg, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Lezen

25 maart: Boekenfeest
Boeken, boeken en nog eens boeken. Dit feest gaat over boeken! In het thema Verboden Vruchten halen lezers, schrijvers, dichters, muzikanten en wetenschappers hun beste creaties tevoorschijn. Van drank en drugs tot overspel en obsceniteit, alles komt aan bod. Dé manier om de jaarlijkse boekenweek feestelijk te beginnen.
Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen // € 7,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.