Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 11
13 MRT 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Dancer, 2016 • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 11

Lever feestelijk je stem in bij Made in NL, zie de docu Dancer en beleef tien dagen lang opera bij het Opera Forward Festival. Onze Cultuurknallers!

Muziek

14 maart: Made in NL
Op 15 maart is het stemhokje voor jou. Door De Culturele Coalitie kruis je vastberaden één van de hokjes aan. Dichtvouwen, stembiljet in de container. Klaar. Je hebt gestemd. Het Made in NL-stemfeest van !METS maakt het stemmen leuker. Een avond lang vieren zij het feest van de democratie met artiesten als Jonna Fraser, CHO, Jairzinho, Stepherd en Skinto en THC. Rond middernacht is het pieken, want dan kun je als één van de eerste Nederlanders stemmen. Daarna vier je het verliezen van je stem gewoon verder op de dansvloer.
Tolhuistuin, Amsterdam // Gratis met je stempas én ID-kaart // Meer info

17 maart: Jo Goes Hunting
Met drums, banjo’s, analoge synthesizers en gitaren creëert Jimmi Hueting zijn eigen wereld van geluid. De singer- songwriter en multi-instrumentalist omringt zichzelf vrijdag met een liveband, die de muziek nog lekkerder laat klinken. Zijn debuutalbum Winner zorgt ervoor dat jij aan het eind van de avond – geheel vrijwillig – zijn cd staat af te rekenen in de foyer.
Rotown, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

17 maart: Iguana Death Cult
De vierkoppige band schept chaos met een combinatie van surfrock, rhythm & blues, 60s pop en kraut. Vrijdag strijkt Iguana Death Cult neer in Patronaat om Haarlem eens goed wakker te schudden met hun nieuwe plaat The First Stirrings Of Hideous Insect Life. Scherper en feller dan voorheen!
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

18 maart: Amsterdam Country Night
Robert Chaney, Charlie Worsham en Mark Blomsteel nemen je mee naar een avond vol zonsondergangen, eindeloze maïsvelden én heel veel countrymuziek. Van de bluesy sound van Chayney tot de pop-rock vibe van Blomsteel. Voor ieder wat wils.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

Dancer
Met een onwaarschijnlijke hoeveelheid lichaamskracht en passie maakte Sergei Polunin op 13-jarige leeftijd indruk in de professionele balletwereld. Hij werd de jongste solist die het Royal Ballet ooit had gehad. Tien jaar later werd het succes hem teveel. De documentaire Dancer schetst een persoonlijk portret van de befaamde balletdanser.

Der kommer en dag
De broertjes Erik en Elmer komen terecht in een jongensinternaat, waar geweld en vernedering deel uitmaken van het dagelijks leven. Bewapend met dromen en een levendige verbeeldingskracht zoeken de jongens een manier om te ontsnappen. De indrukwekkende film is gebaseerd op de waargebeurde verhalen van een Deens weeshuis in de jaren zestig.

Gimme Danger
Regisseur Jim Jarmusch (regisseur van Paterson) interviewt zijn vriend Jim Osterberg, beter bekend als Iggy Pop, over The Stooges. Met een flinke dot zelfspot vertelt Iggy over zijn inspiratiebronnen, de slangachtige dansbewegingen die hij maakt, optredens en drugs.

Gold
Wall Street, twee goudzoekers en een flinke lading goud. Dat zijn de ingrediënten voor deze avontuurlijke thriller. Kenny Wells (Matthew McConaughey) en Michael Acosta (Edgar Ramirez) belanden in een verslavende wereld van geld, vrouwen en feesten, maar niet iedereen is blij met hun rijkdom.

Mein Blind Date Mit Dem Leben
Saliya zit in de bloei van zijn leven. Hij is zijn studie aan het afronden en weet een stage te bemachtigen in een luxehotel in München. Er is alleen één probleem: niemand weet dat hij nauwelijks ziet. Gesteund door zijn collega Max oefent Saliya eindeloos tot hij blind zijn werk kan doen. De feelgood film is gebaseerd op de autobiografie van Saliya Kahawatte.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting

Festival

18 maart t/m 31 maart: Opera Forward Festival
Het Nationale Opera & Ballet organiseert nu een festival: Opera Forward. Tien dagen lang zie je opera’s, talkshows, exposities en studentenvoorstellingen in concert- en theaterzalen, zoals het Muziektheater en de Stadsschouwburg. Check bijvoorbeeld de kameropera Caliban: een spannend sprookje over de monsters van onze tijd. Of Fortress Europa: een splinternieuwe opera die inhaakt op de vluchtelingencrisis. Die overload aan technofestivals heb je nu wel gehad, dus tijd voor iets nieuws!
Diverse locaties, Amsterdam // tot € 75,- CJP-korting // Meer info

Expo

t/m 7 mei: Europa. What Else?
Eindelijk eens geen heftige foto’s van Europa, maar slingers, vlaggen, acrobaten, medailles en een fanfare. Het Nederlands Fotomuseum laat zien dat Europa een vrolijke verzameling aan feesten heeft. Dat mag en kan door de democratie en de lange periode van vrede sinds 1945. Fotografen Nico Bick, Otto Snoek en Henrie Cartier-Bresson laten zien dat er altijd reden is voor een feestje.
Het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

t/m 16 april: Dominique Lambert / Le Pourquoi Pas? – Stéphanie Solinas
Wat is identiteit en hoe kun je dat het beste aan de wereld laten zien? De Franse fotograaf Stéphanie Solinas grijpt dit thema graag aan in haar tentoonstelling Dominique Lambert / Le Pourquoi Pas?. Van portretten tot een apparaat met afgebroken vingers: Stéphanie verbeeldt identiteit en spiritualiteit doormiddel van fotografie, tekst en installaties. Stuk voor stuk de moeite waard.
Foam, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Theater

17 & 18 maart: Jeanne d’Arc
Dromen: ze zijn soms verbazingwekkend realistisch. Zó realistisch, dat je je afvraagt of het misschien echt is gebeurd. De Franse Jeanne d’Arc (Sallie Harmsen) had zo’n droom, waarin ze de opdracht kreeg om de Engelsen uit het land te verdrijven. Ze besluit zich volledig in de strijd tegen de Engelsen te storen. Jeanne is onverslaanbaar. Tot ze de knappe, Engelse luitenant Lionel ontmoet.
Stadsschouwburg Utrecht // € 5,- CJP-korting // Meer info

15 t/m 26 maart: De Marathon
Als het over hardlopen gaat, heb je drie soorten mensen. De eerste groep snapt niet waarom je voor de lol zou rennen, de tweede groep rent eens in de drie weken een rondje van 5 km en als laatste heb je de fanatiekelingen die voor negen uur ’s ochtend al 20 km hebben gerend. Een marathon lopen is een categorie apart. Tijdens theatervoorstelling De Marathon gaan vier Rotterdamse garagemonteurs de strijd aan om het bedrijf van hun maat te redden. Al snel blijkt: het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe. De succesvolle film van Diederick Koopal is nu te zien als theaterstuk.
Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam // 50% lastminute CJP-korting // Meer info

Lezen

17 maart: Verstand van Hersenen
Houd je hersenen in de aanslag, want op vrijdagmiddag staat De Balie in het teken van dit fascinerende orgaan. Presentator Pauw Witteman en onderzoeker van het Nederlands Herseninstituut nemen je mee in de wereld van hersenonderzoek: van Alzheimer tot het depressieve brein. Te gast zijn o.a. breinexpert Dick Swaab, Helmut Kessels en Eus van Sommeren. Laat je hersenen kraken!
De Balie, Amsterdam // € 9,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.