Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 6
09 FEB 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Sinkane • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 6

Pas op: deze editie van de Luisterlijst is nogal onvoorspelbaar. Er wordt gedanst, geprotesteerd, gevochten, gehuild en geroadtript. Be prepared!

Sinkane – Life & Livin It (album)

Het is onbegrijpelijk dat Sinkane nog altijd niet is gekroond tot Koning Swing. Ahmed Gallab krijgt zelfs een steen nog in beweging. De Soedanees-Engelse Gallab maakt al meer dan tien jaar muziek: solo, maar ook met bands als Yeasayer, Caribou, Eleanor Friedberger en Born Ruffians. Hij werkte met zijn Atomic Bomb! Band notabene samen met David Byrne van The Talking Heads en Damon Albarn van Blur. Op Life & Livin’ It doet hij wat hij zo goed kan: onweerstaanbaar funky pop maken. Disco, funk en electro tegelijk, continu met een vette groove en ratelende percussie. Bij het luisteren van Sinkane krijg je automatisch een visioen van een volle festivalweide die zijn set lang staat te dansen. Gaat dat zien in de Sugarfactory op 1 april!

Klyne – Water Flow (EP)

Altijd knap van clipmakers als je een videoclip afkijkt zonder dat van plan te zijn. Je kunt achteloos op Water Flow van Klyne klikken op YouTube en zomaar de 4:12 vol maken. Je ziet drie youngsters roadtrippen door Europa. Ze scharrelen rond in de jungle van Calais, verdwalen in de grauwheid van Charleroi en dansen in een Belgische club. Supergoed gefilmd: soms korte snappy shots, dan weer een slowmo die precies klopt met de muziek. Een must-see dus. Als je niet van roadtrips houdt, kun je altijd nog een ander tabblad openen en luisteren naar Water Flow, dat precies zo klinkt als de titel: een vloeiende, soulvolle track die neigt naar Jamie Woon, Bob Moses en Chet Faker.

Hand Habits – Wildly Idle (Humble Before The Void) (album)

Dit album komt een seizoen te laat: je kunt de bladeren horen vallen als je naar Hand Habits luistert. Al zal Wildy Idle (Humble Before The Void) het vast ook goed doen in de winter. Hand Habits is een project van Meg Duffy, die je kunt kennen als de gitarist in de band van Kevin Morby. Zij is verantwoordelijk voor alle schitterende gitaartapijtjes die je hoort tijdens zijn liveshows, dus logisch dat haar debuut als Hand Habits er vol mee staat. Duffy heeft een patent op melancholie. Liedjes als All The While en Sun Beholds Me klinken stuk voor stuk meewarig: als een herinnering naar vroegere tijden. Duffy laat zich op iedere track gelden met de ene na de andere wonderschone gitaarpartij. Ja, dit valt ook in de winter prima.

TenTemPiés – A Mi Propio Paso (album)

Als je niet zo lekker gaat op melancholie en winterse triestigheid, dan hebben wij gelijk een medicijn voor je: TenTemPiés. Dit Amsterdamse collectief met Chileens bloed gooit al drie albums lang ska, reggae, rumba en rock in de blender. Iedere liveshow een feest, maar zeker geen ordinaire hoempapa-muziek. Frontman Maurino zingt in de ogenschijnlijk vrolijke liedjes over politiek en ongelijkheid. Dansen én denken dus. Op A Mi Propio Paso vind je zulke wolven in schaapskleren; feestelijke aankleding, serieus onderwerp. In de vorm van Yo Te Quiero is er ook een onbezorgd liefdesliedje met Belle Doron van CUT_. Zie ze 24 februari optreden in de Utrechtse Helling en koop je kaartje met € 2,50 CJP-korting!

Meatbodies – Alice (album)

Spijkerharde no-nonsense garagerock met meer gruis dan een plafond uit de jaren vijftig: dat is Meatbodies. De band van Chad Ubovich is een wat onopvallend project in de uiterst productieve scene rond Ty Segall en Mikal Cronin. Ubovich speelde met beiden als gitarist/bassist en mag met Meatbodies zelf in de spotlights soleren. Het titelloze debuut uit 2014 was een prettige hoek in het gezicht, op conceptalbum Alice wordt het wat subtieler aangepakt. We horen warempel pianotoetsen in Creature Feature en Ubovichs vocalen liggen meer op de voorgrond. De garage is duidelijk aangeveegd. Zelf noemen de Amerikanen dat ‘heavy pop’ of ‘metal on molly’. Meatbodies, gotta love ‘em. 

Spinvis – Omnibus (album)

Rustig aan, beste Spinvis-fans, dit is GEEN, ik herhaal GEEN, nieuw album van Spinvis. Het is een compilatiealbum met zijn beste tracks en… één nieuw liedje! Hoera! We wachten met smart op nieuw materiaal van Spinvis sinds zijn magnum opus tot ziens, Justine Keller. Met Hallo Maandag zijn daar de eerste tonen van die langverwachte opvolger. Deze eerste tonen zijn staccato pianotoetsen en Erik de Jong die zingt: ‘Hallo halte, hallo flat / hallo namen bij de bel / hallo kamer, hallo bed / hallo daar, kom maar met de rest.’ Een opvallend hoekig geluid en een ferme uitsmijter in de vorm van een elektrische gitaarsolo. Lekker dwars, anders dan voorheen, precies zoals Spinvis het zei in een interview met 3voor12: ‘ik wil niet hetzelfde blijven doen, ik moet ergens naartoe!’

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.