Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 9
27 FEB 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Museumnacht010 • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 9

Flipper op flipperkasten tijdens Museumnacht010, leer alles over seks bij Theaterstuk Sexiety en zie de intieme documentaire Radio Kobani. Onze Cultuurknallers!

Muziek

2 maart: Pieces of Tomorrow
Dit concert kun je gewoon in je spijkerbroek mét biertje in je hand bezoeken, want Pieces of Tomorrow is mengelmoes van pop en klassiek met een schepje luchtigheid. Laat je onderdompelen in de toffe sound van het tachtigkoppige Radio Filharmonisch Orkest. Oh, en dat biertje? Dat krijg je van ons.
TivoliVredenburg, Utrecht // Gratis drankje met je CJP-pas // Meer info

2 maart: Celine Cairo
Voor haar debuutalbum Free Fall liet Celine Cairo zich inspireren door Los Angeles en New York. De Amsterdamse reist met haar betoverende popsongs de hele wereld over. Donderdag is ze weer in ons kikkerlandje en kun je haar bewonderen in het Patronaat. Een genot voor het oor!
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Friendly Fire

3 maart: Dayna Kurtz
Country, rock, blues: je komt bijna woorden tekort om de muziek van deze dame te beschrijven. De donkere stem van Dayna Kurtz doet je een beetje denken aan een mix van Nina Simone en Jeff Buckley. Laat je betoveren door haar gouden strot.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

It's How You Hold Me

Film

1 maart: De Culturele Coalitie X IDFA
Een ultiem flauwe serie of voorspelbare romcom: hoe fijn oppervlakkigheid soms ook is, af en toe heb je het nodig om eens goed de diepte in te gaan. Speciaal in het kader van De Culturele Coalitie organiseert CJP, in samenwerking met IDFA, een filmavond rondom Radio Kobani. Een intieme documentaire over het leven van een Syrisch meisje in een ingestorte stad. Regisseur Reber Dosky is aanwezig voor een Q&A na de film.
IDFA Filmzaal, Amsterdam // CJP-prijs: € 5,- // Meer info

Tuintje in mijn Hart
De Surinaamse Axel (Leo Alkemade) is volledig vernederlandst, inclusief stamppot en bonuskaart. Onder de Surinaamse zon gaat hij op zoek naar zijn roots. Het gevolg: een rollercoaster aan avonturen. Tuintje in mijn Hart van regisseur Marc Waltman is minder zoet, maar net zo hilarisch als zijn eerdere films Toscaanse Bruiloft en Verliefd op Ibiza.

Verdwijnen
Roos (Rifka Lodeizen) gaat op bezoek bij haar moeder (Elsie de Brauw) en halfbroertje in Noorwegen. Ze verwacht geen hartelijk ontvangst: de moeder-dochter relatie is altijd gespannen geweest. Het is een laatste poging om hun band te versterken, Roos is namelijk ongeneselijk ziek. Het is de derde speelfilm van regisseur Boudewijn Koole, die met zijn speelfilmdebuut Kauwboy de prijs voor Beste Jeugdfilm en Beste Debuutfilm van het filmfestival Berlijn won.

Zaatari Djinn
Middenin de woestijn is een nieuwe stad ontstaan: het vluchtelingenkamp Zaatari. Het kamp bestaat voor het grootste gedeelte uit kinderen. Vier van hen nemen ons mee in hun wereld. Van de stille tienjarige Ferras tot de vijftienjarige Miryam. Zaatari Djinn is een intieme film over kinderen die de werkelijkheid een stuk rooskleuriger laten zien.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Festival

3 t/m 5 maart: Café Theater Festival
Voorstellingen in de kleinste, bruinste en tofste cafés van Utrecht: dat is het Café Theater Festival. Drie dagen lang vind je er theater, mime, kleinkunst en dans, waaronder danscollectief MAN || CO. Jonge makers trakteren je op alles wat theater kan zijn: plezier, ontroering én verbazing. Komt dat zien!
27 diverse cafés, Utrecht // Gratis // Meer info

Expo

4 maart: Museumnacht010
Stiekem benieuwd of musea echt tot leven komen als het donker wordt? Tijdens Museumnacht010 krijg je de kans om nachtelijk rond te dwalen in meer dan veertig musea in Rotterdam. Alles is mogelijk: van spelen op zeldzame flipperkasten tot het deelnemen aan de surrealistische performance van Pepijn Lanen (Jeugd van Tegenwoordig). Je kunt zelfs op VR Expeditie! Een avond om niet te missen dus.
Diverse musea, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

t/m 16 april: Face it!
Stereotypes worden ons als sinds we klein zijn aangeleerd. Hoe oordelen wij over een ander? Hoe oordeelt de wereld over ons? Het Joods Historisch Museum zoekt een antwoord op deze vragen met Face it!, een tentoonstelling vol muziek, kunst en lezingen. Bekijk films over nationale identiteit, volg een debat over beeldvorming in de politiek en leer meer over stereotyperen tijdens een workshop. Wordt dit allemaal te heftig? Kom dan lekker bij tijdens de hummus battle en proef verschillende soorten hummus!
Joods Historisch Museum, Amsterdam // Gratis met je CJP-pas // Meer info

Theater

2 maart t/m 14 mei: Sexiety
Seks… Het blijft ingewikkeld. Onze ouders moeten het ooit gedaan hebben, maar daar denken we liever niet over na. Het idee dat wij het doen is voor hen dan weer taboe. Maar waarom eigenlijk? De theatervoorstelling Sexiety gaat over dat soort vragen. Met een beetje theater en een beetje journalistiek leren de spelers het publiek alles over seksualiteit. Soms heerlijk gênant, soms pijnlijk eerlijk, maar vooral entertaining as fuck!
Diverse theaters in Nederland // tot 50% CJP-korting // Meer info

t/m 15 april: Watskeburt – De Musical
Alles wat De Jeugd van Tegenwoordig aanraak, verandert in goud. Het begon allemaal in 2005 met Watskeburt?!, waarna de gekte al snel uitbrak. Ze produceerden hit na hit: van Sterrenstof tot Get Spanish. De hits van De Jeugd zijn geschikt voor heel veel situaties. Zelfs voor poppenkasttheater. Daarom trekken de poppenversies van Vjèze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo de komende maanden langs theaters in Nederland. Samen met Manon gaan zij op zoek naar hun vriend Bas Bron.
Diverse theaters in Nederland // tot 50% CJP-korting // Meer info

Lezen

1 maart: Fl!kker op, k#!*twijf! – over online communicatie, haatzaaien & vrije meningsuiting
Open Twitter of Facebook en je vindt een enorme berg aan scheldwoorden en beledigingen Alleen al op Twitter worden er in Nederland meer dan 35 duizend ‘dreigtweets’ per dag verstuurd. Deze onaardige manier van communiceren lijkt wel een gewoonte te worden. Filosoof Coen Simon, schrijfster Marianne Zwagerman en social media-expert Sander Duivestein gaan in gesprek over de offline-communicatie van nu en geven antwoord op de vraag: waar ligt de grens tussen de harde kritiek, belediging, haatzaaierij en dreiging?
De Balie, Amsterdam // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.