Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers 8
20 FEB 2017 • Door Rick van Veluw & Elize Kerseboom • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP’s Cultuurknallers 8

Complottheorieën over historische figuren, vooroordelen en een verfrissende blik op onze popcultuur. Een week vol nieuwe inzichten ligt in het verschiet.

Nog geen pashouder? Probeer CJP 2 maanden gratis tijdens de Culturele Coalitie.

Muziek

22 februari: Klangstof + Kim Janssen
Echt een kwestie van je kans grijpen, want nu speelt Klangstof nog in Nederland. De band rond Koen van de Wardt heeft ambities die groter zijn dan ons kikkerlandje. Dat gaat ze lukken ook, met hun overrompelende songs á la Radiohead. Met ook nog support van Kim Janssen zeggen wij: allemaal naar Nijmegen!
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting // Meer info

Film

21 februari: If the Sun Explodes, CJP-voorpremière + Q&A
Twee verliefde twintigers, Philippe (Egbert Jan Weeber) en Yara (Wies Fest), trekken erop uit. Zonder plan, mét rugzak en tentje. De wereld ligt aan hun voeten, maar een confrontatie tussen de twee op de loer. Met CJP’s eigen redacteur Rick van Veluw als uw host.
Het Ketelhuis, Amsterdam // Gratis met CJP-pas // Meer info

23 februari: Loving
Een witte man, een zwarte vrouw en een berg liefde tussen die twee. Dat was in de jaren zestig alle reden voor de Amerikaanse staat Virginia om een interraciaal koppel in de boeien te slaan. Het stel wil gerechtigheid, dus het verhaal reikt tot aan de deuren van het hoge gerechtshof van de VS.

23 februari: The Space Between us
Mars kolonialiseren gaat niet zonder gedonder: een astronaut raakt tijdens de bijbehorende ruimtemissie zwanger, bevalt van een baby op Mars en overlijdt. Zestien jaar later reist het kind (Asa Butterfield) richting Aarde om uit te zoeken hoe het nou precies zit met zijn familiegeschiedenis.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Expo

T/m 23 april: Jordan Wolfson - Truth/Love
Gigantische robotsculpturen van creepy vrouwen of vette visuals op 16 mm-film: de Amerikaanse kunstenaar Jordan Wolfson gaat er maar al te graag mee aan de haal. Vaak in combinatie met popcultuur en nieuwe media zoals terug te vinden in onze maatschappij. Van een beetje kritiek op die maatschappij is Jordan niet vies.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Theater

23 t/m 25 februari: Kom Plot - George van Houts
De ware bad guy van 9/11 was George Bush en JFK is vermoord door de CIA, niet door Lee Harvey Oswald. Complottheorieën kunnen de wereld op z’n kop zetten. George van Houts geeft in zijn voorstelling Kom Plot een theatraal college complottdenken en laat je eens goed nadenken over dit spannende fenomeen. Net zo lang tot je in de theatershow ook niet meer weet wat waarheid, fictie, realiteit of illusie is.
De Kleine Komedie, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

26 februari: Zin op Zondag - De Grote Februarishow
Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn vinden februari maar een niksige maand, dus daarom brengen ze zelf wat actie. Tijdens De Grote Februarishow ontvangen ze een keur van gasten uit de wetenschap, politiek, journalistiek en kunst. Bringing the ‘zin’ back in zondag!
Stadsschouwburg Utrecht // € 5,- CJP-korting // Meer info

Lezen

22 februari: Op zoek naar geluk
Wat is geluk? Is dat zoiets als altijd de wind mee hebben of je goed voelen als je na een lange werkdag met een kop thee op de bank zit? In Op zoek naar geluk in het Delamar Theater vind je antwoorden. Meesterinterviewer Coen Verbraak, filosoof Stine Jensen, yogi Jan Kuiper en professor Patrick van Hees nemen je mee op een avond vol geluk.
Delamar Theater, Amsterdam // 50% last-minute korting // Meer info

25 februari: Koloniale Kennis Marathon
Laten we eerlijk zijn: het Nederlandse koloniale verleden is nog altijd onderbelicht. Terwijl het juist zo belangrijk is het te kennen om de maatschappij van vandaag de dag te kennen. Bij De Nieuwe Liefde vonden ze dat ook en daarom rennen ze in vier colleges van elk een uur door de geschiedenis om die leegte op te vullen. Klinkt heftig, maar kennis is macht!
De Nieuwe Liefde, Amsterdam // € 7,50 CJP-korting // Meer info

Festival

23 – 26 februari: Sonic Acts Festival
Als je niet terugdeinst voor een experimentje, ben je bij het Sonic Acts Festival aan het goede adres. Het is een conferentie en festival ineen, met wetenschappelijke lezingen, toffe exposities en de meest uiteenlopende muziek. Durf jij het aan?
Verschillende locaties, Amsterdam // tot € 15,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.