Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 7
13 FEB 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Nichon Glerum • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 7

Schuif aan bij Nadja van Pussy Riot, laat je ontroeren door De Vlucht van een Granaatappel en dans mee met de Spaanse Amaral. Onze Cultuurknallers!

Muziek

13 februari: Amaral
Zangeres Eva Amaral en gitarist Juan Aguirre redden het prima met z’n tweetjes. Het duo kan zichzelf met een gerust hart een van de meest succesvolle Spaanstalige acts van de afgelopen jaren noemen. De energieke popnummers worden beïnvloed door klassiek, rock, folk en psychedelica. Een echte aanrader, vooral als je genoeg hebt van die standaard Engelse teksten.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Amaral - Lo Que Nos Mantiene Unidos

14 februari: Jazz Cartier
Het leven van de 23-jarige Jaye Adams past goed in het clichématige hiphop-bestaan. Hij nam de tijd om zich te inspireren en verkocht drugs om rond te kunnen komen. Gelukkig pakte dit goed uit: Marauding In Paradise leverde hem een nominatie op voor de Polaris Music Prize en sindsdien is Jaye lekker bezig.
Bitterzoet, Amsterdam // Meer info

18 februari: Nick Waterhouse
De Amerikaanse songwriter, zanger en gitarist is een echte alleskunner. Nick Waterhouse laat je zwieren door de jaren vijftig en zestig. Je kunt wel horen dat de platenkast van zijn ouders veel invloed heeft gehad op het repertoire. Hij geeft een lekkere eigentijdse twist aan zijn nummers, dat is goed te horen in het nieuwe album Never Twice.
Tolhuistuin, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Nick Waterhouse - L.A. Turnaround

19 februari: BLØF
De Nederlandse mannen zijn niet meer weg te denken uit onze popgeschiedenis en liedjes als Dansen Aan Zee blijven de hele dag in je hoofd zitten. Ondanks het succes zit BLØF niet stil: ze blijven eeuwig zoeken haar het perfecte liedje. Die zoektocht zorgde dit keer weer voor een paar nieuwe nummers, die je op 19 februari kunt horen. Jij mag beslissen of het perfecte liedje nu eindelijk is gevonden.
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

A Cure For Welness
Mr. Lockhart (Dane DeHaan) komt terecht in een mysterieus kuuroord in de Zwitserse Alpen. Al snel vermoed hij dat de behandelingen niet zijn wat ze lijken. In zijn zoektocht naar antwoorden raakt hij verwikkeld in de angstaanjagende geheimen van het ziekenhuis. Zijn geestelijke gezondheid wordt daarmee op de proef gesteld.

Cool Girls
De vriendinnen Jodi (Victoria Justice) en Mindy (Eden Sher) nemen wraak op het populairste meisje van de klas. Om haar te verslaan moeten ze de handen ineenslaan met alle nerds van de school en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een lekkere wegkijker voor de brakke zondagochtend.

Fences
Troy probeert zijn gezin te onderhouden in het Amerika van de jaren vijftig. Hij worstelt met rasverschillen en wenst voor zijn zoon een ander leven dan dat van hemzelf. Zijn opvoedkunsten hebben echter het tegenovergestelde effect. Denzel Washinton, hoofdrolspeler en regisseur van Fences, ontving twee Oscarnominaties voor Beste Acteur en Beste Film. 

Jackie
Natalie Portman kruipt in de huid van een van de beroemdste First Lady’s van Amerika: Jackie Kennedy. Een sterke vrouw die altijd glimlachte, ook na de moord op haar man John F. Kennedy. De film geeft antwoord op wat wij ons allemaal wel eens hebben afgevraagd: wat schuilt er achter het vriendelijke gezicht van Jackie Kennedy?

Réparer les vivants
Vroeg in de ochtend trekken drie jonge jongens naar de zee om te surfen. Op de terugweg komen ze terecht in een tragisch ongeluk, waarbij de negentienjarige Simon in kritieke toestand naar het ziekenhuis wordt gebracht. Daar wordt hij hersendood verklaard. Zijn ouders moeten een moeilijke beslissing maken over de donatie van zijn organen. De film was een onverwachts succes bij CJP Serveert: IFFR en bevat prachtige beelden over de enige twee zekerheden in ons leven: het leven en de dood.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Festival

15 februari: Stukafest
Mini-theater in een studententoko: dat is kortgezegd Stukafest. Bewonder in de intieme setting van een studentenkamer allerlei culturele voorstellingen. In drie rondes van een half uur fiets of wandel je naar verschillende locaties in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Leiden of Rotterdam. Je ziet dus niet alleen een spectaculair optreden, maar ook hele bijzondere studentenhuizen. Meer dan genoeg stof voor inspiratie dus!
Diverse locaties in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Leiden en Rotterdam // Meer info

Expo

t/m 21 mei: Ed van der Elsken – De Verliefde Camera
Je kunt een stoere Hell’s Angel zijn of een prostituee, jezelf overladen met roze en make-up of je kleden als een echte punker. Het maakt voor fotograaf Ed van der Elsken niet uit, hij zet je toch op de foto als jezelf. Gewoon zoals jij écht bent. Hij kreeg het voor elkaar om Hell’s Angels te fotograferen als een stelletje zachtgekookte eieren en prostituees met een zachte, geamuseerde blik. Probeer dat maar eens na te doen met je IPhone.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

11 t/m 17 februari: Mondriaan en De Stijl
We vieren dat De Stijl en Mondriaan honderd jaar bestaan, met drie heel toffe tentoonstellingen in Gemeentemuseum Den Haag. De Nederlandse avant-gardistische kunstbeweging, waaronder kleurvlakkige vriend Piet Mondriaan, is en blijft dé stijl. Dus trek je meest fashionable kloffie aan en stap in de trein naar Den Haag voor een onontbeerlijk lesje klasse.
Gemeente Museum, Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Theater

15 februari: De meisjes van de kapsalon
De kapper staat bekend om roddels. Dat is dan ook precies wat de drie kapsters Layla, Souad en F’dilah verbindt. Oh, en de haat voor hun manipulatieve baas Hatim natuurlijk. Verwacht een tragikomische mix van theater, film en muziek over drie sterke Marokkaanse vrouwen, die op zoek zijn naar erkenning, onafhankelijkheid en status. Een energiek stuk vol met humor.
Toneelschuur, Haarlem // € 4,- CJP-korting // Meer info

18 februari: De Vlucht van een Granaatappel
Bij Theater Rast liggen er een stuk of twintig granaatappels op het podium: naast vruchten óók levensverhalen. Vier verschillende spelers, van een Syrische vluchteling tot een Hollandse dame, vertellen ieder een ontroerend verhaal. Met een flinke dot humor en zelfspot, zodat het niet té zwaar op je bordje valt.
Stadsschouwburg, Utrecht // € 5,- CJP-korting // Meer info

Lezen

16 februari: De Culturele Coalitie
De verkiezingen komen eraan! Ingewikkeld om een keuze te maken? Daar hebben we iets op bedacht: De Culturele Coalitie. Geen lijsttrekkersdebatten, maar twee maanden lang een speciale CJP-programmering en events. Want cultuur verbreedt je horizon en laat je anders kijken naar de wereld. Donderdag 16 februari is er een grootse kick-off. Verwacht o.a. muzikale performances, de bekendmaking van de culturele minister-president van Nederland, bier en bitterballen! Een leukere voorbereiding op de verkiezingen bestaat er niet.
Compagnietheater, Amsterdam // Gratis // Meer info

16 februari: BorderKitchen Presents: Nadja Tolokonnikova
Pussy Riot, dat klinkt je vast bekend in de oren. Politiek activiste Nadja Tolokonnikova is medeoprichter van deze punkband, dat wereldnieuws werd toen een van hun optredens als anti-kerk en anti-Poetin werd bestempeld. Nadja werd veroordeeld tot twee jaar cel en schreef daar het boek Zo begin je een revolutie. Op 16 februari vertelt ze haar verhaal in het Paard van Troje.
Paard van Troje, Den Haag // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.