Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Altijd in the mood voor KINO
07 FEB 2017 • Door Elize Kerseboom • Beeld: KINO • Meer blogs over Film

Altijd in the mood voor KINO

Multifunctionaliteit zoals we het graag zien van een filmhuis. Zes stemmingen voor zes geslaagde bezoekjes ins Kino.

Jep, IFFR is nog geen twee dagen afgelopen, of we richten ons alweer tot Rotterdam. Neem de variëteit van het Amsterdamse Studio/K en voeg (naast een goede keuken, een gevarieerd avondprogramma en uiteraard een bioscoop) nog veel meer toe. Zoveel meer dat er voor elke stemming wel een bijpassende activiteit te verzinnen is.

Mood: Cranky, want honger.
Hier hebben ze een keuken waar je 'u' tegen zegt. Chef-kok DJ Wooldrik is bekend van jazzclub BIRD, ook in Roffa. Hij bouwt maaltijden, ongelofelijk. Niet alleen binnen het standaard idee van een restaurant, ook op thema: in de premièreweek van The Founder (over fastfoodmagnaat McDonalds) stonden er hamburgers op het menu. Ook heb je Food & Film, waarbij je een kleine prijs betaalt voor de combi cinema en voer. Die chagrijnigheid verdwijnt in dit filmhuis als sneeuw voor de zon en als olijvencake met zachte geitenkaas in je mond.
Dag: De keuken is elke dag tussen 17.30 en 22.00 geopend (letterlijk, want het betreft een open keuken). Voor Food & Film kun je op maandag tot en met woensdag terecht.

Bittergarnituur, move over!

Mood: Filmnerderig.
Ja, dat is een stemming. Voor jou geen bloedige slasher of kleffe comedy vanavond. Je bent in een analytische filmnerd-sfeer en dus ga je voor een klassieker uit het programma #TBT. Oude wereldcinema van gerespecteerde regisseurs die vandaag de dag ook nog hun aandeel vanuit Hollywood brengen. Waren die typische Danny Boyle-trekjes al zichtbaar in het 23 jaar oude Shallow Graves?
Dag: Iedere laatste donderdag van de maand.

Mood: Helemaal cray-cray.
Gekke bui? Sluit je aan bij de fanclub van Cinebizari. Een avond georganiseerd door de prettig-gestoorde Ari Deelder, dochter van dichter Jules én regisseur. Met altijd een quiz en thematisch bijpassende gast (denk: mannen van Schorem Haarsnijder en Barbier tijdens een filmvertoning van Bronson, over snorremans en crimineel Charles Bronson). Vooraf tref je een hysterische aankondiging via de Facebook-events van de Cinebizari-pagina, om vast op dezelfde maffe golflengte te komen.
Dag: Elke eerste woensdag van de maand.

Snor met Ari Deelder eraan.

Mood: Brak.
Je lichaam schreeuwt om brandstof, je geest is passief en het is weekend. Gelukkig, daar is Ontbijt en Film om je de ochtend door te redden. Het begint pas tussen 10.30 en 11.00, dus je hoeft er niet eens zo héél vroeg voor op.
Dag: De dag waarop het maatschappelijk veroorloofd is om lui te zijn: zondag.

Mood: Globalistisch.
Al dat populistische, nationalistische geneuzel om ons heen de laatste tijd. Die Nederlandse ondertiteling in beeld wordt je even teveel. Tijd voor volledig Engelstalige cinema van Expat Monday! Eigenlijk dus voor expats maar als je niet woonachtig bent in Rotterdam kom je wellicht wel van heinde en verre. Gewoon Engels praten vanaf het moment dat je de trein uitstapt.
Dag: Every first Monday of the month at 19.00. Be there or be a Nederlander.

Mood: Lekker dwars.
Kom maar door met die artistieke, onconventionele dwarsliggers van films, want jij bent zo dwars als de punkers uit Stranger Than Paradise van Jim Jarmusch. Twee maanden lang Jarmusch-films van twintig, dertig jaar geleden: naast Stranger than Paradise ook Down by Law, Mystery Train, Night on Earth en Dead Man.
Dag: in februari en maart kun je op tien verschillende dagen voor vijf Jarmusch-films terecht.

De stoelen staan wel recht, maar je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om over dwars te gaan zitten.

Naast dat KINO ook nog een werkbasis is voor de Rotterdamse creatieve industrie, vaak dansavondjes heeft en zo nu en dan de garage (!) omtovert tot een cocktailbar, wordt er elke maand wel weer iets toegevoegd aan de programmering. Hoe dan ook, uiteindelijk resulteert een bezoekje aan KINO in vreugde. Nog vreugdevoller is de korting die je hier krijgt: wapper enthousiast, verhit of beheerst met je CJP-pas voor 25% korting op je filmtoegangskaartje.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.