Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
10 dingen om te doen op Valentijnsdag. In je eentje.
14 FEB 2017 • Door Elize Kerseboom • Beeld: B. Rosen • Meer blogs over Lifestyle

10 dingen om te doen op Valentijnsdag. In je eentje.

Daar is-ie weer: 14 februari. Ben je alleen? Zeg dan maar doei tegen Valentijns-eenzaamheid. De dag van de liefde vier je met niemand minder dan jezelf.

Individualisme kent geen grenzen, zélfs niet op 14 februari. CJP zette 10 culturele (en minder culturele) activiteiten op een rij om singles met geheven hoofd de dag door te laten komen.

1. Trek je terug in de bioscoop

Goedkoop uitje, want je betaalt met je CJP-pas in vele bios-zalen minder én je hoeft enkel voor jezelf wat drinken te halen. Heerlijk, naar de film zonder dat je date elk moment kan gaan praten. Geen zoetsappig La La Land voor jou vandaag; Manchester by the Sea is het levende filmbewijs dat mensen (ok, niet al te fleurige) solospelers zijn. Dat zal ze leren, die romantici.

'Laat me even los, a.u.b. Ik wil alleen zijn.'

2. Ga door met leven

Alleen zijn heeft z’n voordelen. Zoals ongestoord je bucketlist afwerken. Doe inspiratie op en bezoek 237 redenen om door te gaan in Theater Bellevue. Een toneelvoorstelling in het teken van bucketlists en de wil om te leven. Smeed die plannen nu je (nog) alleen bent. 

3. Protesteer

Organiseer een protest tegen 14 februari en Photoshop Alexander Pechtold in je Valentijnsdemonstratie. Het is tijd dat de stille meerderheid gehoord wordt! 

4. Festifallinginlove

Als je na vandaag toch écht liever samen bent, dan is het misschien tijd om een actieve houding aan te nemen. Uit onderzoek blijkt zowaar dat 22 procent zijn of haar liefde tegen het lijf loopt op evenementen, zoals festivals. Plan dus vandaag alvast je bezoek aan bijvoorbeeld Lollapalooza Berlin of Welcome to the Village. Met CJP-korting. ‘Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?’ Nou, met meer geld dan je zou hebben zonder CJP-pas.

5. Bezoek het toilet

Want dat is in je eentje het meest relaxed. Heb je het nog steeds zwaar vandaag, grijp dan deze gelegenheid aan om vanaf de troon des uitwerpselen op YouTube naar video’s van ruziënde stelletjes te zoeken. Zie je wel, alles is uiteindelijk shit.

6. Ga naar het Stedelijk Museum Amsterdam

Liefde tussen mensen zal allemaal wel, maar vandaag vier jij je liefde voor kunst tijdens de expo De verliefde camera in het Stedelijk Museum. Zie het als een driehoeksrelatie tussen jezelf, het Stedelijk en Ed van der Elsken, wiens werk nu in het Stedelijk tentoon wordt gesteld.

7. Verhuis naar Pakistan

Daar is het vieren van Valentijnsdag in het openbaar vanaf dit jaar verboden. Mocht het je echt dwarszitten, kun je 't altijd overwegen.

Pakistan, geheel Valentijnvrij.

8. Swipe tegen je gevoel in

Alleen zijn is oké, maar denk ook aan de toekomst. Wie weet verander je binnenkort van gedachten. Las voor de zekerheid een Tinder-tien-minuten in. Swipe eens enthousiast naar rechts bij het uitblijven van de directe vonk en naar afwijzend links bij de usual suspects. Het daten van een tegenpool staat namelijk garant voor succes, vraag maar aan Plato

9. Verbreed je horizon

Terwijl iedereen z’n tijd verdoet met Een Ander Persoon, bereid jij je alvast voor op aanstaande donderdag, dan vindt in het Compagnietheater de kick-off van de Culturele Coalitie plaats. 'Koop' (want gratis) hier vandaag nog je kaartje en werk aan twee zeer belangrijke relaties: cultuur en politiek. 

10. Huil

Alleen voor de écht eenzamen die, ondanks bovenstaande bezigheden, snakken naar menselijk contact: neem plaats in de stiltecoupé van een willekeurige trein en zing al snikkend So Lonely van The Police. Zo hard je kan, op de grond. Kans op aanspraak: 100%.

Zo zie je maar, alleen red je je (redelijk) prima - ook in het landschap der kunst en cultuur. Overwin Valentijnsdag en gun je portemonnee ook wat door de stapels CJP-kortingen op film, theater, expo's, festivals en muziek. Als CJP'er ben je nooit helemaal alleen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.