Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 3
19 JAN 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Foxygen • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 3

Het leven is een mallemolen, maar één ding is zeker: iedere donderdag is er een nieuwe Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Deze week een potje bingo en dansen in een glitterpak. 

The Proper Ornaments – Foxhole (album)

Als ze je wegstoppen in de kelder van Paradiso weet je dat je niet de belangrijkste act van de avond bent. The Proper Ornaments is zo’n act (7 februari in de kelder van Paradiso dus). Muziek die zich niet aan je opdringt, liedjes die je in een zucht wegblaast. Waarom zet je hun album Foxhole dan toch telkens weer op? Omdat hun gitaarpop zo ontzettend verslavend is. De kenner hoort op zang James Hoare van Ultimate Painting: nog zo’n band wiens muziek op het eerste gehoor als een muzikale kamerplant klinkt. Met Memories hebben The Proper Ornaments een lange, melancholische gitaarballad met omfloerste zang, Cremated (Blown Away) klinkt dan weer heel erg Ultimate Painting met die repetitieve cadans. Wedden dat je ook verslaafd raakt zonder dat je het door hebt?

Mozes and the Firstborn – Marianne (EP)

Vroeger -*zet ‘opa vertelt’-stem op*- brachten bands nieuwe muziek in een voorspelbaar ritme uit. Eens in de zoveel tijd kwam er een album, een liedje van die plaat werd een single en vervolgens werd er een tour tegenaan gegooid. Tegenwoordig kun je een EP vanuit het oefenhok online knallen. Nederlandse rappers doen dat gretig, eens in de zoveel tijd hun fanbase voeden met wat nieuws. Na een nieuw Mozes and the Firstborn-album vorig jaar dachten we geen honger te meer te hebben. Nu deze Marianne EP ineens op Spotify staat, krijgen we toch weer trek. Dit is geen lullig toetje van de Eindhovenaren: Marianne is een opgewekte, stevig rockende verzameling liedjes. Dit zet je op tijdens een mini-roadtrip, bijvoorbeeld als je in Limburg woont en in Duitsland naar de supermarkt gaat.

Foxygen – Hang (album)

Geef me blazers! Strijkers! Een catchy gitaarriff! Een achtergrondkoor! Keyboardsolo’s! Het gebeurt allemaal op een track bij Foxygen. Sinds deze knotsgekke band doorbrak met We Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic zijn alle sluizen opengezet. Met het 24-nummers tellende ...And Star Power werd een dubieus diepte/hoogtepunt in de bandhistorie bereikt en daarom vreesden we/keken we uit naar hun nieuwe album Hang. Wat een feest is dat geworden zeg! Foxygens getroebleerde visie is scherpgesteld op musicalmuziek en daarom krijgen we op dit album grootse arrangementen als in het manische America. Godzijdank zijn er ook weer typische retrotoppers zoals alleen Foxygen dat kan met On Lankershim of Follow The Leader. Trek je glitterpak uit de kast en dans mee!

Bizzey & Yung Felix – Doe Je Dans (feat. Jozo, Adje, YOUNGBAEKANSIE)

Als dansen een schoolvak was, dan kreeg je van Bizzey een tien. Hij vindt namelijk al je moves geweldig en wil ze dan ook graag allemaal zien. Dat is zo’n beetje het enige wat hij ons vertelt in Doe Je Dans. Sinds Bizzey uit Yellow Claw stapte, volgde er een stroom hits met een keur aan gastrappers. Jonna Fraser, Mula B, Josylvio, Aziz Wrijving: iedereen mag meedoen. Op Doe Je Dans werkt dat uitstekend: op een gestoorde beat van Yung Felix en Bizzey mogen Jozo, Adje en YOUNGBAEKANSIE hun gang gang. Vooral die laatste gaat op het slot van de track heel lekker met een razendsnelle flow. Doe je dans!

Jett Rebel – Super Pop (album)

Het is hem gelukt hoor, drie albums in een jaar uitbrengen. Jett Rebels hattrick begon met het lo-fi Truck, rockte verder met Don’t Die On Me Now en eindigt nu met Super Pop. De titel verraadt de ambities van Jelte Tuinstra: hij wilde als slotstuk van deze trilogie per se een popplaat maken. Nu weten we niet welke definitie van pop Jelte definieert – zijn muziek is sowieso pop –maar tijdens het luisteren van dit album wordt het een en ander duidelijk. Super Pop is snel, slick en swingend en doet denken aan de Vlaamse band Das Pop (waar de bandnaam ook al zo goed de lading dekt). Jett Rebel klinkt hier het meest als de ‘oude’ Jett Rebel die je hoort in hitjes als Louise. Dat zullen de fans fijn vinden, net als alle recensenten die Truck de grond in schreven.

Orange Skyline – Things That I Hide (album)

‘Het is weer tijd voor de referentiebingo! Wij draaien de muziek en u streept alle bands netjes af op uw bingokaart. Even kijken, vandaag draaien we de nieuwe plaat van het Nederlandse Orange Skyline. Zit u er klaar voor? Daar gaat ‘ie dan!’ Dit zou best een bingospel kunnen zijn. In dit geval mag je een prijs komen ophalen als je Foals, Everything Everything, Two Door Cinema Club, Roosevelt en Oscar and the Wolf op je kaart hebt staan. Dan hebben we pas vijf nummers van Things That I Hide gedraaid. Logisch dat Orange Skyline hits scoort die hard gaan op de radio (Sound & Fury) en het lijkt evenzo logisch dat ze met deze plaat vol hitgevoelige indierock de festivalweides gaan bestormen. Bingo!

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.