Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 1
05 JAN 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Run the Jewels, Pigeons and Planes. • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 1

Start dit kersverse jaar met nieuwe muziek. In deze eerste Luisterlijst van 2017 twee politieke rappers, een anthem voor een solo-feestje en een ballad waar je duizelig van wordt.

The xx – Say Something Loving (single)

Nog een poosje om het doel cirkelen of er gelijk op af? Tijdens Say Something Loving van The xx vraag je je dat de hele tijd af. De Britse band komt binnenkort met een nieuw album en de eerste singles klinken doelgerichter dan ooit. Say Something Loving lijkt na krap een minuut al af te stevenen op een climax. Dat zijn we niet gewend van The xx. Het trio grossiert juist in broeierige, minimalistische pop. Gelukkig schroeft Jamie xx het tempo omlaag en verkiest hij spanning boven euforie. The xx is meer straightforward dan ooit, maar nog altijd onmiskenbaar zichzelf.

Christon – Towns (album)

Dikke kans dat je Christon Kloosterboer kent, ook al kun je nu geen muziek van hem opnoemen. Kloosterboer deed mee aan Idols, was frontman van de Nederlandse band Rigby en schrijft muziek voor films en reclames. Nu brengt hij onder zijn eigen naam muziek uit. Kloosterboer klinkt hier anders dan bij bijvoorbeeld Rigby. Op deze EP ligt het geluid ergens tussen Bear’s Den en Dotan in. Christon maakt gedragen poprock in lijn van Hozier (SOS Warning) en doet een duet met Mister and Mississippi-zangeres Maxime Barlag (Perfect World).

Run the Jewels – Run the Jewels 3 (album)

Vrees niet, Run the Jewels is terug. In tijden van telefoontaps, rechts-extremisme en terroristische aanslagen zijn Killer Mike en El-P hier om alles aan gort te rappen. Run the Jewels is hun monsterverbond: na een speels debuut en een messcherpe opvolger is hier het overdonderende derde deel. Het duo deelt klappen uit aan Donald Trump, de #AllLivesMatter-beweging en de Amerikaanse politie en vindt tussendoor genoeg tijd voor wat brag 'n boast. Dat alles op geweldige beats van El-P, die de ene na de andere moddervette productie uit zijn mouw schudt.

Cashmere Cat – Throw Myself a Party (feat. Starrah, Tory Lanez & 2Chainz) (single)

De ene na de andere vriend(in) zegt af. Morgen vroeg werken, voel me ziekjes, geen geld: het ene excuus is nog laffer dan de ander. Maar jij wilt feesten. Wat doe je dan? Throw yourself a party! Dit is het anthem voor mensen die dan alsnog naar de club gaan. ‘I just wanna get drunk / throw myself a party’: duidelijke eerste lines van Starrah op deze nieuwe single van Cashmere Cat. Oké, 2Chainz en Tory Lanez zullen weinig kans maken op de Nobelprijs voor de Literatuur met hun bijdrages aan deze track, maar feest is het wel.

London Grammar – Rooting for You (single)

Dik drie jaar hebben we moeten wachten, maar nu is er eindelijk teken van leven. Even waren we bang dat London Grammar het loodje had gelegd. Frontvrouw Hannah Reid had namelijk vaak problemen met haar stem, waardoor optredens geregeld gecanceld werden. Met Rooting for You laat ze horen dat het met haar vocalen wel snor zit. Dit liedje draait volledig om haar engelachtige stem en alle kunstgrepen die ze ermee uithaalt. Reid zingt soms zo hoog dat de lucht er ijl van wordt. Benieuwd hoe ze dat kunstje live flikt.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.