Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Ik zie, ik zie wat jij óók ziet
17 JAN 2017 • Door Tommie Luyben • Meer blogs over Theater

Ik zie, ik zie wat jij óók ziet

Dinsdagen zijn over het algemeen weinig bijzonder. Behalve op 7 februari tijdens de CJP Dinsdagdeal. Dan krijg je, samen met een vriend/vriendin, fikse korting op je theaterbezoek!

Dans, toneel, cabaret en een literair festijn:  de selectie van de deze editie bevat veel moois. Markeer dus met ’n dikke zwarte stift 7 februari in je agenda, kies een partner in crime en scoor samen 50% korting op de onderstaande voorstellingen. Alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook overal een extraatje bij. Gaan dus, naar de CJP Dinsdagdeal!

Venus

Het originele toneelstuk op Broadway oogstte veel succes en werd zelfs genomineerd voor een Tony Award. Nu is Nederland aan de beurt. GTST-veteraan Georgina Verbaan (dat rijmt!) speelt de actrice Vanda, die veel te laat op haar auditie is. Regisseur Thomas (Jeroen Spitzenberger) is op zoek naar een hoofdrolspeelster voor zijn nieuwe stuk: een bewerking van ‘n oude roman, geschreven door Leopold von Sacher-Masoch. De term ‘masochisme’ is naar deze goede man vernoemd. Venus gaat over onderwerping en machtsstrijd: wie heeft de macht over wie?
Pikant detail: Georgina in een smeuïg lingeriesetje.
DeLaMar Theater, Amsterdam - € 17,50 voor twee kaarten + nagesprek en een kleine verrassing van het theater

Tierra

Choreograaf Jens van Daele staat bekend om zijn energieke en rauwe dansvoorstellingen. Het betere gooi- en smijtwerk dus. Ook is ‘ie niet vies van een lekkere beat als soundtrack. Voor Tierra slaat hij de handen ineen met de Canadese Ginette Laurin, die prachtig poëtisch danstheater maakt.
Niet te missen: Live slagwerk maakt deze voorstelling tot een opzwepend dansavontuur.
Toneelschuur Haarlem - € 17,50 voor twee kaarten + kleine Tony’s Chocolonely-reep.

Foto: David Jonathan

Bijlmer Boekt!

Deze avond in het Bijlmer Parktheater belooft een literair feestje te worden. Een heerlijke mengelmoes van muziek, stand-up comedy, dans, hiphop, spoken word, theater en voordrachten. Ideaal als je van literatuur houdt, maar niet altijd tijd hebt om te lezen. Zo krijg je tóch een flinke portie binnen!
Hoogtepunt: Van de Surinaamse muziek van Andro Biswane kan je lichaam niet meer stilzitten.  
Bijlmer Parktheater, Amsterdam - € 13,50 voor twee kaarten + gratis drankje

Jeanne ‘d Arc

Het Nationale Toneel komt met een klassieker: Friedrich Schillers Die Jungfrau von Orléans, oftewel Jeanne d’Arc. Deze ridderin uit de middeleeuwen was een ware oorlogsheld, maar eindigde toch op de brandstapel. Stank voor dank! Het stuk wordt geregisseerd door Theu Boermans, die – naast vele toneelstukken – ook de regie verzorgde van de musical Soldaat van Oranje.
Top: Sallie Harmsen speelt de titelrol. Met haar frisse en ontroerende spel een uitstekende castingkeuze.
Koninklijke Schouwburg, Den Haag - € 27,50 voor twee eersterangs kaarten + Shakespeare-tas

Attitude No. 1 / Together Till The End

Twee voor de prijs van één, deze double bill van ICK Dans Amsterdam. Je ziet een nieuwe visie op Giselle, je weet wel, dat klassieke ballet over die suïcidale boerenmeid. In de versie van choreografe Florentina Holzinger zit echter veel meer camp en absurditeit. Totaal anders is het stuk van Arno Schuitemaker, waar juist somberheid en minimalisme grote indruk maken.
Bijzonder: Arno studeerde af in Ruimte- en Luchtvaarttechniek. Pas op zijn vijfentwintigste startte hij met z’n dansopleiding.
Theater aan het Spui, Den Haag - € 14,- voor twee kaarten + Meet & Greet met Florentina en Arno

Voor alles

Jan van Maanen kan alles. Hij is componist, dirigent, beeldend kunstenaar én kleinkunstenaar. Zijn talent werd in 2010 bekroond met de Wim Sonneveld-prijs. In zijn onemanshow (of moeten we zeggen: onejanshow?) zingt hij liedjes en vertelt grappige verhalen.  
Tip: Na de voorstelling kun je gelijk door naar het aangrenzende café De Smoeshaan. Lekker napraten onder ’t genot van een afzakkertje.
Theater Bellevue, Amsterdam - € 16,50 voor twee kaarten + tas van Bellevue

Foto: Reinier de Wit

Krisztina’s Keuze 2

Zelf is ze een begrip in de danswereld: Krisztina de Châtel. Al sinds de jaren zeventig maakt ze werk in Nederland. Nu stimuleert ze jonge makers om zichzelf te ontwikkelen. Daarom heeft Krisztina vijf choreografen uitgenodigd om voor dit dansveelluik een werk te creëren. Op één avond zie je dus vijf verschillende stukken.
Top: Het programma is lekker divers, dus verveling is zeker niet aan de orde.
Theater Bellevue, Amsterdam - € 17,- voor twee kaarten + tas van Bellevue

Genoeg te zien dus op dinsdag 7 februari. Scoor een leuke date, charter een vriend of neem je moeder mee naar de Dinsdagdeal. Koop hier je kaarten.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.