Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
IFFR is er altijd voor je
19 JAN 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Film

IFFR is er altijd voor je

De echte IFFR-avonturier pakt op de bonnefooi de trein richting Rotterdam en ziet daar wel welke film het wordt. Wij helpen je beslissen.

Misschien wordt je overladen met zon als je de intercity uitstapt en ben je in opperbeste stemming. Of je zit met zwaar gemoed in de bioscoop op een troosteloze grijze dag. Het maakt echter niet uit hoe je je voelt: het IFFR heeft sowieso een geschikte film voor je.

Three

What’s up: De enige keer dat je deze week de deur bent uit gegaan, was voor boodschappen. Permanent gapend refresh je je Facebook-timeline nog eens. Je scrollt door de babyfoto’s van het zusje van de ex van je broer.
De film: Three schudt je so-wie-so wakker. Deze wervelende thriller speelt zich af in een ziekenhuis in Hong Kong en verslapt geen moment. Schrik niet als je je hartslag weer eens voelt.

Train to Busan

What’s up: Morgen is je zus jarig en je hebt nog geen cadeau, de deadline voor een groot essay nadert en je moet nodig een stage regelen. Ja, jij hebt nogal veel aan je hoofd deze dagen.
De film: Train to Busan doet je wegdromen, maar niet op een prettige manier. In deze Koreaanse zombiefilm volgen we een groep overlevenden op hun reis naar Busan. Na vijf minuten zijn je zorgen ingeruild voor andermans zorgen.

Paterson

What’s up: Nothing much. De zon schijnt uitbundig, dat is het vermelden waard. Verder? Lekker een week vrij genomen, vanavond uit eten en zaterdag een tof huisfeest. Het zijn goede tijden.
De film: Paterson maakt een onbezorgde dag nog onbezorgder. Adam Driver vertolkt de rol van een buschauffeur met een overzichtelijk leven. In zijn vrije tijd schrijft hij poëzie en drinkt maximaal één biertje in het plaatselijke café.

Jackie

What’s up: Als kersverse first lady maak je bijzondere weken door. Tot je man wordt doodgeschoten. Geluk maakt plaats voor rouw. Je staat er alleen voor.
De film: Grote kans dat je op een level zit met Jackie. Nathalie Portman draagt deze film over Jackie Kennedy, die weduwe werd nadat haar man John F. Kennedy werd doodgeschoten. Zie hoe Jackie worstelt met de nasleep van de moord.

Moonlight

What’s up: Het is weer zover: je zit in een ongekend labiele periode. Pas huilde je nog bij Finding Nemo en nu schiet je vol van een abri met een zielige Unicef-poster.
De film: Geef ruim baan aan de tranen bij Moonlight, een ongelofelijk intieme film die een jonge zwarte man volgt in drie belangrijke hoofdstukken van zijn leven. Wij zijn heel blij dat we ‘m tijdens CJP Serveert @ IFFR mogen vertonen.

A Hustler’s Diary

What’s up: Het maandelijkse uitje met het voetbalteam leidt naar Rotterdam. Jullie zuipen, plagen en lachen wat af. Dan komt iemand op het idee om naar het IFFR te gaan. Waarom niet?
De film: De Zweedse crimineel Metin sluit je meteen in je hart; type ruwe bolster, blanke pit. In A Hustler’s Diary krijg je de perfecte balans tussen die rauwheid en eerlijkheid.

Réparer les Vivants

What’s up: De vuilniszak scheurde helemaal uit toen je ‘m net op straat zette. Je fiets is gejat. Al is die toch niet nodig nu je date heeft afgezegd. Wat een kutdag.
De film: Het kan altijd erger, zie je in Réparer les Vivants. Hoe één leven een heel radarwerk aan verhaallijnen in gang zet en een stilstaand hart weer klopt.

Atlanta

What’s up: Honger! Honger naar films. Het liefste hele lange. Je wilt zoveel mogelijk uren doorbrengen in een donkere bioscoop.
De ‘film’: Voor jou is een film niet genoeg. Alleen een bingewatch-sessie volstaat. Gelukkig vertonen ze op het IFFR het eerste seizoen van de Amerikaanse comedyserie Atlanta in zijn volledigheid. Kijk hoe Donald Glover de touwtjes aan elkaar knoopt in, je raadt het al, Atlanta.

Zin gekregen in het IFFR? Drie van deze titels kun je op één dag zien: tijdens CJP Serveert @ IFFR screenen we Moonlight, Réparer les Vivants en A Hustler’s Diary. Bovendien krijg je met je CJP-pas ook nog eens € 3,- korting op alle films.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.