Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 5
30 JAN 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Ren Hang • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 5

Ervaar een flinke berg energie van Kakkmaddafakka, zie mini-theater in een studententoko en zwier op de chille beats van Pleinvrees. Onze Cultuurknallers!

Muziek

3 februari t/m 2 maart: Pieces of Tomorrow
Een mengelmoes van pop en klassiek met een schepje luchtigheid, want dit concert kun je gewoon in je spijkerbroek mét biertje in je hand bezoeken. Laat je onderdompelen in de toffe sound van het tachtigkoppige Radio Filharmonisch Orkest. Oh, en dat biertje? Dat krijg je van ons.
TivoliVredenburg, Utrecht // een gratis drankje met je CJP-pas // Meer info

1 februari: The Mystery Lights & Las Rosas
Deze avond draait om rock, rock en nog eens rock. Een mix van blues en soul in een rock-'n-roll jasje, dat is The Mystery Lights. De vintage sound van Las Rosas sluit hier goed bij aan. Bereid je voor op een toffe avond.
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

The Mystery Lights - Follow Me Home

2 februari: Kakkmaddafakka
De naam van de band klinkt net zo lekker in de mond als hun muziek. Met een aanstekelijke mengelmoes van indiepop, disco, jazz en funk maken ze het publiek iedere keer weer laaiend enthousiast. Verwacht een flinke berg energie, want de Noorse band is niet te stoppen.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

A Monster Calls
Om zijn grootste nachtmerrie te bestrijden, brengt de 12-jarige Conor (Lewis MacDougall) een gigantisch monster (Liam Neeson) tot leven. Samen maken ze nachtelijke uitstapjes naar werelden die verre weg van realistisch zijn.

Burma Storybook
In Myanmar, een land waar vrijheid van meningsuiting niet wordt geaccepteerd, begint Maung Aung Pwint met het schrijven van poëzie. De inmiddels zeventigjarige dichter is na jaren gevangenschap, vanwege zijn kunstzinnige woorden, weer op vrije voeten. Burma Storybook vertelt een aangrijpend verhaal in een geïsoleerd land.

The Handmaiden
Het nieuwe dienstmeisje Sookhee is, samen met graaf Fujiwara, uit op het familievermogen van jonkvrouw Hideko. Ze bedenken een duister plan om de erfgename te verleiden. Sookhee wordt onverwachts tot over haar oren verliefd op de beeldschone jonkvrouw. Het plan loopt volledig in de soep. Het resultaat: een spannend drieluik met schitterende Japanse kostuums.

Sleepless
Agent Vincent Downs (Jamie Foxx) onderschept een lading cocaïne die is bedoeld voor een criminele casinobaas. Na maanden undercover te hebben gewerkt, is de zaak eindelijk opgelost. Downs kan eindelijk met een gerust hart slapen. Totdat zijn zoon wordt ontvoerd en hij hem binnen één nacht moet zien te redden.

The Great Wall
William Garin (Matt Damon) wordt gevangen genomen in de Grote Muur van China. Tijdens zijn gevangenschap ontdekt hij het mysterie achter de muur. Overrompeld door het verborgen raadsel besluit hij zich bij de strijd aan te sluiten om de mensheid te beschermen, met alle gevolgen van dien.

Afhankelijk van de bioscoop tot € 2,50 CJP-korting

Festival

2 februari: Stukafest Den Haag
Mini-theater in een studententoko: dat is kortgezegd Stukafest. Bewonder in de intieme setting van een studentenkamer een muziek-, dans-, cabaret-, poëzie-, literatuur- of theatervoorstelling. In drie rondes van een half uur fiets of wandel je naar verschillende locaties in Den Haag. Je ziet niet alleen de gekozen voorstelling van beginnend talent, maar ook hele bijzondere huizen. Voor de nachtbrakers: het feest wordt traditiegetrouw afgesloten met een gigantisch eindfeest in Paard van Troje.
Diverse locaties, Den Haag // Meer info

4 februari: Pleinvrees On Tour
Zin om te dansen? Dat komt goed uit. Het Amsterdamse partycollectief Pleinvrees heeft een flinke berg aan gangmakers verzameld voor een lekkere techno avond. Van diepe grooves tot chille beats, alles is aanwezig. Spring, huppel en zwier de nacht in.
TivoliVredenburg, Utrecht // Meer info

27 januari t/m 12 februar: CaDance Festival
Het tweejaarlijkse festival CaDance staat bomvol adrenaline. Twee weken lang zie je de verse creaties van toonaangevende en jonge choreografen op het gebied van moderne dans. Beleef de meeslepende en fysieke concerten van het Utrechtse gezelschap De Dansers of laat de muziek dwars door je lijf blazen bij The Nonsense Society. Sowieso zeker: het is niet mogelijk om weg te doezelen.
Diverse locaties, Den Haag // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Expo

t/m 12 maart: Ren Hang
Naakte lichamen in bizarre houdingen: dat is kortgezegd het werk van fotograaf Ren Hang. Hier gooit hij dan vaak nog wat absurde accessoires bij, van zwanen en pauwen tot appels en bomen. Klinkt gek, maar dat zorgt er wel voor dat je nét iets langer naar de foto blijft kijken.
Foam, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Untitled, 2016 © Ren Hang

2 februari t/m 12 maart: Anna Rudolf en Wim Biewenga
Superhandig, zo’n duo-expositie. Zo zie je het werk van twee totaal verschillende kunstenaars op één locatie. Wissel de geometrische abstractie van Wim Biewenga af met de alledaagse onopgemerkte tekeningen van Anna Rudolf.
LaKaserna, Bad Nieuweschans // Meer info

Theater

2 februari: True Colors
Wie schuilt er achter dat perfecte plaatje op Facebook? Choreografe Alida Dors gaat op zoek naar de echte persoon achter ons online profiel. Zonder woorden, met haar kenmerkende hiphopvocabulaire. De toffe dansvoorstelling True Colors laat zien wat wij het liefst verborgen houden.
Toneelschuur, Haarlem // € 2,- CJP-korting // Meer info

30 januari & 5 februari: Hoera voor Hans
Introdans brengt een hulde aan choreograaf Hans van Manen. Dit doen ze met zijn drie toppers: Squares, Polish Pieces en In and Out. Als kers op de taart zie je ook de première Black Cake. Verwacht geen zoetsappige hap, maar een zwart baksel met een flinke toef sarcasme.
Stadsschouwburg, Amsterdam & Utrecht // € 5,- CJP-korting // Meer info

Lezen

4 februari: De keuze van Alain
Je kent vast iemand die jouw wereld heeft verbreed, je een idee heeft gegeven of je gewoonweg iets heeft aangeleerd. Filosoof Alain de Botton kent twaalf van die mensen, die hem hebben geraakt en zijn leven op z’n kop hebben gezet. Om hen te eren nodigt hij twaalf bekende Nederlanders uit om over zijn helden te spreken. Verwacht een avond vol humor en filosofie, met o.a. Jan Jaap van der Wal en Simone van Saarloos.
DeLaMar Theater, Amsterdam // Meer info

5 februari: Leven in ons heelal – Paradisolezing door Stan Bentvelsen
Hoe is onze planeet ontstaan? Veel verder dan de Oerknal komen we vaak niet. Gelukkig is daar Professor Stan Bentvelsen. Hij neemt ons in acht stappen mee langs de levensloop van de aarde: van moleculen en het eerste leven tot aap en kunstmatige intelligentie. Ga lekker zitten en luister in vogelvlucht naar het ontstaan van ons leven.
Paradiso, Amsterdam // € 7,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.