Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 4
23 JAN 2017 • Door Zoë Heijke, Tommie Luyben, Rick van Veluw • Beeld: De Shakespeare Club, fotograaf Casper Koster • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 4

Reis de wereld over met IFFR, ervaar een schrijversbattle en ga los bij Drake. Onze Cultuurknallers!

Muziek

25 januari: Axel Flóvent
De negentienjarige singer-songwriter uit IJsland brak dit jaar door met zijn EP Forest Fires. Axel Flóvent versterkt zijn melancholieke muziek met een warme stem, die vergelijkingen oproept met Bon Iver en de IJslandse collega Ásqeir.
TivoliVredenburg, Utrecht // Meer info

26 t/m 28 januari: Drake
Op de vraag: Wint Drake of Kendrick Lamar in een rapbattle?, koos Obama zonder twijfel voor Kendrick Lamar. Toch hoeft Drake zich niet meer te bewijzen. De rapper sleepte in 2014 een Grammy Award binnen en is sindsdien niet meer uit onze muzieklijsten weg te slaan. Vooral het nummer One Dance blijft in je hoofd ronddansen.
Ziggo Dome, Amsterdam // Meer info

27 januari: GOSTO
De multi-instrumentalist, zanger, songwriter en producer Roel Vermeer kan werkelijk alles. Onder de naam GOSTO legt hij met indringende teksten, sfeervolle muziek en een diepe stem zijn hart op tafel. Hij laat zich inspireren door o.a. James Blake en Jeff Buckley en dat hoor je terug in zijn sound.
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

(M)uchenik
In Nederland ontkerkelijken we sneller dan je ‘God’ kunt zeggen, maar in (M)uchenik zwenkt Russische scholier Venya juist de andere kant op. Met de Bijbel in zijn hand keert hij zich tegen z'n biologielerares die de evolutieleer preekt. Dat is nog maar het begin van Venya's kruistocht.

De Premier
Een Belgische Hollywoodfilm? Ja, het bestaat. De Premier is een Belgisch spektakelstuk met Amerikaanse tintjes. Minister-president Michel Devreese wordt gedwongen een moord te plegen op de president van de Verenigde Staten, anders worden zijn vrouw en kinderen omgelegd.

Demain Tout Commence
Een onenightstand krijgt een onverwacht vervolg voor Samuel, als hij negen maanden later ineens een baby in de armen gedrukt krijgt. Correctie: zijn baby. Zo goed en zo kwaad als het gaat, neemt Samuel de opvoeding op zich. De vaderrol blijkt hem prima te passen. Tot de moeder na acht jaar stilte van zich laat horen.

Ron Goossens, Low budget Stuntman
Ron overleefd op bizarre wijze een dronkemansstunt. Zijn filmpje belandt op het internet en gaat viral. Een impresario ziet 'n gat in de markt: Ron Goossens als goedkope stuntman. Leuk weetje: hoofdpersoon Tim Haars kwam maar liefst vijftien kilo aan voor deze film.

Afhankelijk van de bioscoop tot € 2,50 CJP-korting.

Festival

25 januari t/m 5 februari: IFFR 2017
Reis de wereld over, zonder één stap te zetten. Bij IFFR, het grootste filmfestival van Nederland, maak je de spannendste avonturen mee, gewoon vanuit je comfortabele bioscoopstoel. Krijg je keuzestress van al dat leuks? Wij helpen je uit de brand met CJP Serveert op 28 januari. De enige inspanning die je dan hoeft te doen, is je hand van een zak popcorn naar je mond brengen.
Rotterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

28 januari: Sneeuwbal Winterfestival
Trek je meest foute skipak aan of haal je kersttrui weer voor één keer uit de kast. Tijdens het Sneeuwbal Winterfestival dans je - in de buitenlucht - lekker rond in je mafste winteroutfit. Voor iedereen die niet alleen in de zomer wil festivallen.
Park Transwijk, Utrecht // Meer info

Expo

29 januari: Star Wars Verzamelaarsdag
Het is precies 40 jaar geleden dat de eerste Star Wars-film verscheen. Dat vieren de fans niet met bier en bitterballen, maar met een heuse verzamelaarsdag. Van kostuums tot speelgoedpoppetjes, het is er allemaal te vinden. Een ode aan Darth Vader, Luke Skywalker, Han Solo en Princess Leia!
Museum van de 20ste eeuw, Hoorn // Meer info

27 januari t/m 20 juni 2017: Leonardo da Vinci
Leonardo is veel meer dan alleen de schilder van de Mona Lisa. Dat zie je tijdens de reizende tentoonstelling over Leonardo da Vinci in de Beurs van Berlage. In de uitgebreide collectie zie je bekend en minder bekend werk van de grootmeester.
Beurs van Berlage, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

28 & 29 januari: Blue Eye Paradise
Maakt geld gelukkig? Het scheelt in ieder geval een hoop zorgen. De schaamteloze zwarte komedie Blue Eye Paradise kijkt met een wrange blik naar de zogenaamde upper class, waar mensen leven in een succesvol paradijs. Toch lijkt dat walhalla geen garantie te bieden voor geluk.
Stadsschouwburg Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

25 t/m 28 januari: De Gemeenschap - De Shakespeare Club
COC, de Nederlandse belangenorganisatie voor lhbt’ers, heette in de jaren vijftig ‘de Shakespeare Club’: een sociëteit voor iedereen die ‘anders’ was. Lieden die, ondanks de worsteling met hun identiteit, strijden voor solidariteit. In de voorstelling De Shakepeare Club repeteren de leden een groots kostuumdrama in een zweterige kelderdisco. Beetje bij beetje herkennen ze steeds meer zichzelf in het stuk. Kostuumdrama + disco: wij zijn om!
Toneelschuur, Haarlem // € 2,- CJP-korting // Meer info

24 t/m 28 januari: DeMeiden. – ChopChopBangBang
Een gaatje over rond de lunch? Komt dat effe mooi uit! Theatercollectief DeMeiden. spelen iedere dag om 12:30 uur bij ’t Bellevue Lunchtheater. Eigenlijk wilden ze ’t toneelstuk De Meiden van Jean Genet spelen, maar vlak voor de première werd daar een stokje voor gestoken. Het alternatief is echter spannender dan ‘t origineel. Mét ’n flinke dot glitterconfett! Meer weten over het relaas van DeMeiden.? Lees hier ons interview met hen. 
Theater Bellevue, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

Lezen

25 januari: Taschen Warehouse Sale
Boeken, boeken en nog eens boeken. Bedenk een titel, genre of auteur en wij verzekeren: je vindt het in Taschen. Daar doen we nog een schepje bovenop: dit weekend begint namelijk weer de grote uitverkoop! Het perfecte moment om de must haves op het gebied van reizen, fotografie, architectuur, eten, fashion en design in te slaan.
Taschen Store Amsterdam // Meer info

27 januari: NK Poetry Slam
Twee finalisten, één gouden vink en woorden zo dodelijk als een scherp gelikte zuurstok. NK Poetry Slam komt er weer aan, de spannendste (geweldloze) schrijvers battle van Nederland. Bereid je longen maar voor, dat zul je voor deze wedstrijd hard nodig hebben.
TivoliVredenburg, Utrecht // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.