Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 3
16 JAN 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Emilia Galotti • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 3

Dans op De Nachtwacht, laat je inspireren door Arnon Grunberg en leer alles over drugs. Onze Cultuurknallers!

Muziek

17 januari: Art Rocks Finale
Heb je je ook wel eens afgevraagd hoe de Campbell’s Soup Can van Andy Warhol klinkt? De zes finalisten van Muziekcompetitie Art Rocks lieten zich inspireren en maakte hun eigen soundtrack bij allerlei beroemde kunstwerken. Laat je verrassen! Wie weet is De Nachtwacht perfect om op te rocken.
Paradiso, Amsterdam // Meer info

19 januari: Trentemøller
Een mix van indie en electronica. Dat is Anders Trentemøller. De Deense muzikant staat bekend om filmische nummers en experimentele producties. Met zijn vijfkoppige band zet hij iedere keer weer een verrassende show neer. Het is nooit een teleurstelling!
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Redefine - Trentemøller

21 januari: José González
Hij staat bekend om zijn warme stem en virtuoze gitaarspel: je kent José González vast van zijn nummer Heartbeats. De Zweedse songwriter verzoent zich met de spannende orkestraties van The String Theory’s. Een samenwerking die je naar een andere niveau tilt.
Nieuwe Luxor, RoTown, Rotterdam // Meer info

Heartbeats - José González

Film

Into the Forest
Als plotseling de stroom uitvalt, zijn de zussen Nell (Ellen Page) en Eva (Evan Rachel Wood) op elkaar aangewezen. Ze worden geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid; terroristen en ziektes krijgen vrij spel. In de stilte is niets meer zeker.

Into the Forest

Magnus
De 13-jarige Magnus Carlsen besluit wereldkampioen schaken te worden. Veertien jaar later staat hij bekend als de Mozart van het schaakspel. Aan de hand van ruim tien jaar aan filmmateriaal, neemt Magnus je mee in zijn indrukwekkende brein.

Magnus

Machester by the Sea
Als de broer van Lee Chandler (Casey Affleck) overlijdt, keert hij terug naar zijn oude woonplaats Massachusetts. Hij krijgt de voogdij over zijn neef Patrick toegewezen. Lee wordt op deze manier verplicht om deel uit te maken van een leven, die hij voorgoed had opgegeven. Casey Affleck won met zijn rol als Lee Chandler een Golden Globe voor de beste filmacteur in de categorie Drama.

Manchester by the Sea
Afhankelijk van de bioscoop tot € 2,50 CJP-korting.

Festival

19 t/m 22 januari: Winternachten Festival
Voor iedereen die inspiratie zoekt, boeken en poëzie leest of eens door andermans ogen naar de wereld wil kijken. Winternachten brengt schrijvers, journalisten, denkers, dichters en publiek samen. Sprekers als Tommy Wieringa en Arnon Grunberg reflecteren in gesprekken en debatten, onder het motto: ‘Is this the real life?’. Laat je vier dagen lang inspireren met indrukwekkende verhalen.
Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag, Den Haag // Meer info

20 januari: Sun Roots Festival
De warme zomerzon komt weer even terug naar Groningen voor het reggae- en rockfestival Sun Roots. Een vrolijke dag met muziek van The Rising Sun, General Jabbah, Mr. Wallace en DJ Fyza.
Vera, Groningen // Meer info

One Day - The Rising Sun

Expo

t/m 12 februari: Young Chinese Artists
Van opvallende LED-verlichtingen van Zhai Xuanhong tot kritische en duistere schilderijen van Shan Feida. Laat je meeslepen door de persoonlijke werken van jonge Chinese talenten.
Jan van der Togt, Amstelveen // Meer info

t/m 26 maart: Nervous Systems
Wat moeten we zonder gloeilamp, internet en telefoon? Ons leven wordt steeds meer gestuurd door technologie. Super handig allemaal, maar hoe houden we zeggenschap over de digitale platforms die ons leven besturen? Deze struggle zie je bij tentoonstelling Nervous Systems.
Tetem, Enschede // Gratis // Meer info

Leonardo Selvaggio URME Surveillance prosthetic

t/m 14 mei: Desiree Dolron
Haar sobere portretten met gezichten breekbaar als porselein behoren tot het bekendste werk van fotograaf Desiree Dolron. Het lijken net schilderijen. Bewonder deze bijzondere serie foto’s en meer van een van de meest succesvolle Nederlandse fotografen.
Museum Singer Laren, Laren // € 5,- CJP-korting // Meer info

Theater

16 januari: JONG DeLaMar
Geen grijze haren en wandelstokken, maar een avond voor jonge liefhebbers van cultuur. Verwacht muziek, theater, experimenten en de Broadway-toneelhit Venus, met in de hoofdrol Georgina Verbaan en Jeroen Spitzenberger. Voor de echte nachtbrakers: de avond wordt afgesloten met een knallend feest.
DeLaMar Theater, Amsterdam // tot 50% lastminute CJP-korting // Meer info

t/m 18 februari: Emilia Galotti
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, Emilia Galotti is het mooiste meisje van het land. Althans, dat vindt prins Gonzaga. Hij doet er alles aan om dit burgermeisje voor zich te winnen. Er ontstaat een machtsspel met Emilia als inzet. Zij laat echter niet met zich sollen.
Verschillende theaters in Nederland // Tot € 11,- CJP-korting // Meer info

19 januari: Home - Conny Jansen
Thuis is meer dan wat opgestapelde bakstenen, volgens Conny Jansen in haar nieuwe dansvoorstelling HOME. Een combinatie van jonge talenten en bekende figuren in de danswereld. Precies wat je van haar gewend bent, maar dan met een twist.
Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam // € 20,- CJP-korting // Meer info

17 januari: Er mag gedanst worden – Thijs van de Meeberg
Caberatier Thijs van de Meeberg neemt je mee in een zelfonderzoek naar goedheid. Zijn loyaliteit en plichtsgetrouwe houding zit hem namelijk een beetje in de weg. Thijs wil niemand kwetsen, maar een carrière als hockeyer beginnen zijn fanatieke ouders te pleasen? Dat lijkt hem ook geen goed idee.
Theater Bellevue, Amsterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Lezen

16 januari: KennisCafé - Verruim je geest
Met een bonkend katerhoofd verdiept moderator Martijn van Camthout zich in het effect van drugs op je lichaam. Hij gaat in gesprek met verschillende wetenschappers over het chemische spul. Van MDMA tot XTC, alles komt aan bod.
De balie, Amsterdam // Meer info

18 januari: Leo Blokhuis bij Utrecht College Tour
Nee, het is geen College Tour met Twan Huys, maar het Utrechtse interviewprogramma voor en door studenten. Onder het motto ‘Niets moet, bijna alles mag’ interviewen drie studenten samen met jou allerlei spraakmakende gasten. Deze editie: Leo Blokhuis.
De Kargadoor, Utrecht // Gratis // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.