Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 2
09 JAN 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Eurosonic Noorderslag - Fotograaf Knelis • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 2

Laat je hypnotiseren door de stem van Ala.ni, bekijk 't leven door een blikje cola en schrijf je eigen roman. Onze Cultuurknallers!

Muziek

9 januari: Amber Arcades
Frontvrouw Annelotte de Graaff begon met schrijven van muziek toen ze in Philadelphia woonde voor een rechtenstudie. Haar debuutalbum Fading Lines zorgde voor haar grote doorbraak; de recensies van o.a. The Guardian waren lovend! Laat je betoveren door de retro dreampop van Amber Arcades.
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Amber Arcades - Fading Lines

11 januari: Thomas Azier
Een mix van techno, industrial en jarentachtigwave. Dat is Thomas Azier. Je zou het niet denken, maar Thomas is een echte Hollandse jongen. Hij verruilde het rustige Friesland voor Berlijn en legde zijn ervaringen vast in het debuutalbum Hylas. Single Talk To Me is een indrukwekkend voorproefje van zijn tweede plaat. 
De Helling, Utrecht // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Thomas Azier - Talk To Me

12 januari: Ala.ni
Deze Française neemt je met haar jazzy ballads mee naar Parijs. Gooi daar nog een hypnotiserende stem bij en voilà: haar unieke sound. Je krijgt spontaan zin in 'n romantische date in de stad der liefde.  
Paradiso, Amsterdam // Meer info

Ala.ni - Cherry Blossom

14 januari: Onuka
De naam betekent ‘kleindochter’ en is een ode aan de grootvader van Nata, de zangeres van de zevenkoppige band. Deze Oekraïense muzikanten bespelen allerlei instrumenten: van keyboard en de drum tot een traditionele fluit en trombone. Een genot voor het oor!
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Onuka - Time

Film

Allied
Officier Max Vatan (Brad Pitt) ontmoet de Franse verzetsstrijder Marianne Beausejour (Marion Cotillard) tijdens een geheime missie. Ze worden hopeloos verliefd, maar de oorlog legt een grote druk op hun relatie.

Allied

Brimstone
Een verhaal over de bittere strijd van Liz (Dakota Fanning) tegen de sadistische priester (Guy Pearce), die haar leven drastisch verandert. De jonge moeder is een doorzetter en vecht terug. Een spannende western die de vrouwenonderdrukking in het Wilde Westen aan de kaak stelt.

Brimstone

Lion
De vijfjarige Saroo Brierley (Dev Patel) verdwaalt in de straten van de Indiase stad Calcutta. Hij wordt kilometers van huis gered door twee Australiërs (Nicole Kidman en David Wenham) die hem adopteren. Vijfentwintig jaar later start hij een zoektocht naar zijn familie, met enkel Google Maps en zijn herinneringen als leidraad.   

Lion

Patriots Day
Een film over de aanslag tijdens de Boston Marathon op 15 april 2013, door de ogen van politieagent Ed Davis (Mark Wahlberg). Een aangrijpend verhaal over de angst en onzekerheid van de Amerikaanse bevolking en de jacht op de daders.

Patriots Day

Festival

11 t/m 14 januari: Eurosonic Noorderslag
Met welke artiesten moeten we ons dit jaar bezighouden? Dat zie je op Eurosonic Noorderslag, dé graadmeter voor Nederlandse muziek. Naast onvergetelijke optredens, kun je o.a. ook binnenwandelen in het Jett Rebel museum. Eén ding is zeker: muziekliefhebbers zijn hier aan het juiste adres! 
Verschillende locaties in Groningen // Meer info

14 & 15 januari: Hotelnacht
Beleef The Grand Budapest Hotel in real life bij het Conservatorium Hotel, proef bier van de tien beste Amsterdamse brouwerijen en lig dubbel van het lachen bij de American Comedy Night in Hotel Américain. Dit kan allemaal en meer tijdens de Hotelnacht in Amsterdam.
Verschillende locaties in Amsterdam // Meer info

Expo

t/m 12 februari: Can You See Me
Gooi niet meteen je blikje cola weg, maar gebruik hem als fotolens. Klink gek, maar het kan echt! Kunstenares Josje Priester daagt jonge vluchtelingen uit om een foto te maken door middel van deze zogenaamde pinhole-fotografie. Het resultaat: een verzameling van aangrijpende beelden en verhalen.
De Melkweg, Amsterdam // Gratis // Meer info

Can You See Me

t/m 23 april: Onze Tunnel
Een tentoonstelling van de eerste afgezonken verkeerstunnel ter wereld. De Rotterdamse Maastunnel bestaat 75 jaar en dat betekent feest! Kunsthal Rotterdam laat zien wat er allemaal aan vooraf ging en hoe de Rotterdammers deze verbinding beleven. Met film, foto’s en indrukwekkende verhalen.
Kunsthal Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Theater

10 t/m 21 januari: On The Road
Een jonge vriendengroep gaat op zoek naar alternatieve vormen van samenleven, door middel van een road trip. Een voorstelling over de romantiek en rauwheid van voortdurend on the road zijn. Naar de gelijknamige roman van Jack Kerouac.
Huis Oostpool, Arnhem // Meer info

13 januari: Henry van Loon – Sleutelmoment
Bij een titel als Sleutelmoment kun je oneindig veel scenario’s bedenken. Van het moment dat de hoofdpersoon van 'n horrorfilm besluit om even te kijken waar dat rare geluid vandaan komt, tot de ontmoeting van je vader en moeder. Of je laat gewoon alle fantasie over aan Henry van Loon, die met zijn perfecte timing snoeiharde grappen op tafel gooit. Dat wordt lachen, gieren, brullen.
Het Postkantoor, Bovenkarspel // Meer info

Henry van Loon - Electropis

Lezen

9 januari: Slow Politics – Iedereen zijn eigen gelijk
Hoe werkt onze rechtstaat eigenlijk? Hoe kunnen burgers weer vertrouwen krijgen in politici? Journalisten Clairy Plak en Eelco Bosch gaan samen met jou op zoek naar achtergronden van de Nederlandse politiek. Speciale gasten zijn Femke Halsema, Jack de Vries en Pieter Pekelharing. Vraag maar raak!
De Balie, Amsterdam // Meer info

The Secret Society of Writing Ninjas
Ben jij hard bezig met je eigen Harry Potter-verhaal of een echte love story, maar loop je helemaal vast? Schrijf je dan vóór 14 januari in voor de schrijfgroep The Secret Society of Writing Ninja’s. Onder professionele begeleiding ploeter je acht lessen lang aan je eigen verhalenbundel of roman. Perfect te combineren met je studie, want de lessen vinden één keer in de twee weken plaats van 19.30 tot 22.00 uur.
The Writer’s Guide, Rotterdam // € 50,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.