Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 1
02 JAN 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Banksy • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

CJP's Cultuurknallers 1

Rock met de drie jonge muzikanten van DeWolff, herdenk David Bowie in Paradiso en dans tussen meer dan tachtig kunstwerken van Banksy. Onze Cultuurknallers!

Muziek

5 januari: Breder dan klassiek
De jaarlijkse nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta. Dit jaar bundelen ze hun muzikale krachten met de Amerikaanse-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright. Bereid je voor op een mengsel van het strijkorkest en Wainwrights Canadese roots.
Het Concertgebouw, Amsterdam // tot € 30,- CJP-korting // Meer info

Rufus Wainwright en Amsterdam Sinfonietta

5 januari: DeWolff
Deze rockband klinkt als Leon Russel meets Deep Purple en Black Keys meets Alleman Brothers. De drie jonge muzikanten hebben inmiddels zes studioplaten én een liveplaat op zak. Met hun onuitputtelijke energie zetten ze een snoeihard concert neer dat je niet snel vergeet.
W2 Poppodium, 's Hertogenbosch // Meer info 

DeWolff - Sugar Moon

6 januari: Rob Klerkx & The Secret
Hun zevende album Fever Dream is net uit. Rob Klerkx & The Secret zoeken grenzen op en betitelen hun muziek als 'explosive americana'. Op 6 januari zetten ze het Patronaat op z'n kop. 
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Rob Klerkx & The Secret - Gold

Film

The Founder
De mislukte deur-aan-deurverkoper Ray Kroc (Michael Keaton) ontmoet de gebroeders McDonald, die een hamburgertent in het zuiden van Californië runnen. Een razendsnel productieproces vormt de bassis van hun succes. Ray probeert op sluwe wijze McDonalds uit te breiden tot de grootste fastfoodketen van de wereld.

The Founder

Assassin's Creed
Een film naar de gelijknamige videogame. Callum Lynch (Michael Fassbender) kruipt met behulp van moderne technologie in de huid van zijn voorvader Aguilar tijdens de Spaanse Inquisitie. Daar werft hij de kennis en vaardigheden om zijn vijand in het heden te bestrijden.

How to Meet a Mermaid
In deze film verbindt de zee de levens van Rebecca, Lex en Miguel. Filmmaker Coco Schrijber toont de twijfels, het verdriet en de moed van de drie. Ieder zoeken ze hulp in het grillige water van de oceaan. Een aangrijpend verhaal over de schoonheid en het gevaar van de zee.

How to Meet a Mermaid

The Violin Teacher
De talentvolle violist Laerte wordt gevraagd om als muziekleraar aan de slag te gaan in een van de grootste Braziliaanse sloppenwijkken. Daar tovert hij een groep studenten om tot een getalenteerd symfonieorkest. De film won de prijs voor Beste Braziliaanse film op het São Paulo International Film Festival en is vanaf 5 januari in Nederland te zien.

The Violin Teacher

L'odyssée
Terwijl Jacques-Yves, 'de Koning van de zee' enkel bezig is met zijn prestaties te overtreffen, ziet zijn zoon Philippe hoe de oceaan steeds meer vervuild raakt. Het verhaal is gebaseerd op de biografie van Jacques-Yves Cousteau en neemt je mee in de wondere wereld van de zee.

8 januari: Rocket Cinema
Paradiso herdenkt David Bowie met een vertoning van de film The Man Who Fell To Earth: een weerspiegeling van het leven van Bowie in zijn gouden jaren. Na afloop worden de stoelen opzij geschoven en zal een van de invloedrijkste muzikanten worden herdacht met een Bowie mash-up van onder andere DJ Joost van Bellen.
Paradiso, Amsterdam // Meer info

The Man Who Fell To Earth

Festival

7 januari: Van Onderen
24 uur lang in paradiso vertoeven. Dat kan tijdens het muziekfestijn Van Onderen! Een etmaal lang wordt het succes van de Nederlandse undergroundscene gevierd met presentaties, workshops en optredens van onder andere The Ex, Yuko Yuko en Hunter Complex.
Paradiso, Amsterdam // Meer info

6 januari: KEIURBAN
Na het succes van vorig jaar, vindt dit jaar de tweede editie van KEIURBAN plaats. Het jaarlijkse festival mét wintergrill is samengesteld door de Nederlandse band Stuurbaard en Bakkebaard. Met optredens van onder andere Pomrad, Jameszoo, Usé, schrijver Henk van Straten en natuurlijk henzelf. 
Effenaar, Eindhoven // Meer info

Expo

The Art of Banksy
Zijn werk duikt overal op: van The London Zoo tot het Calais vluchtelingenkamp. Voor wie de expositie nog niet heeft bezocht: tot 8 januari zijn de beroemde werken van Banksy in de Beurs van Berlage te bezichtigen. Meer zin in een feestje? Op 7 januari is er een heus afscheidsfeest tussen meer dan tachtig van zijn kunstwerken.
Beurs van Berlage, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Banksy

Analogue
Op de laatste dag van Celluloid - een tentoonstelling over analoog filmmateriaal - praten kunstenaars, curatoren en academici over het kunstzinnige gebruik ervan. Een interessant gesprek over de kwaliteiten van analoog filmmateriaal in deze snelle technologische tijd. Celluloid staat nog t/m 8 januari in het EYE Filmmuseum.
EYE Filmuseum, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Theater

Peter Pannekoek - Zacht van binnen
De tour van zijn eerste theatervoorstelling Zacht van binnen beviel zo goed, dat Peter Pannekoek ons nog even de kans geeft om hem te zien schitteren. Verwacht een mix van komedie en theatrale vertellingen over angst en hoe dit ons leven beheerst.
Theaters Tilburg, Tilburg // 50% lastminute-korting // Meer info

Peter Pannekoek - Zacht van binnen

DeLaMar Theater - Palm Springs
Schrijfster Brooke (Tjitske Reidinga) keert na jaren afwezigheid terug naar haar familie, met in haar reiskoffer een script van haar nieuwste boek. Dat bevat een verhaal over haar jeugd, ouders, politieke meningsverschillen en de tragische gebeurtenis die het gezin uit elkaar liet vallen. Palm Springs: een Amerikaans drama over een verscheurde familie met een groot geheim.
DeLaMar Theater, Amsterdam // 50% lastminute-korting // Meer info

Lezen

6 januari: Maarten van Rossem
Historicus Maarten van Rossem is een groot liefhebber van schilder Jan Weissenbruch, die ook wel de Vermeer van de negentiende eeuw wordt genoemd. Het Teylers Museum toont zijn topstukken, waarbij Van Rossem ons meer vertelt over de romantiek en het realisme van de negentiende eeuw. Een leuke manier om geschiedenis te leren.
Teylers Museum, Haarlem // € 4,50 CJP-korting // Meer info

Maarten van Rossem - Teylers Museum

8 januari: Operatie Interview
In deze serie staat de kunst van het interviewen centraal. Marjan van Loon - de eerste topvrouw in mannenbedrijf Shell - wordt overrompeld door vlijmscherpe vragen van drie interviewers. Wie dat zijn, blijft een verrassing. Een middag met onthullende antwoorden.
De Balie, Amsterdam // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.