Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Als Lena Dunham de baas was
25 JAN 2017 • Door Zoë Heijke • Meer blogs over Film Lifestyle

Als Lena Dunham de baas was

Met Trump die álles verpest in ons achterhoofd, begint de keuzestress te borrelen. Want wie is nu wél de beste leider? Lena Dunham (30), schrijfster en hoofdrolspeelster van Girls, heeft haar standpunten in ieder geval paraat.

Ze is schrijfster, actrice, producent, regisseur en wordt door velen dé stem van haar generatie genoemd. Haar serie Girls bracht veel teweeg. Met name het schoonheidsideaal van Hollywood trapte ze, met beleid, de grond in. Totaal anders dan de gelikte vrouwenseries als Gossip Girl en Sex and the City, showde Lena ons haar imperfecte lijf. Naast het schrijven en acteren zit ze zeker niet stil. Haar eigen mening weet ze via social media perfect te verkondigen en campagne voeren voor Hillary Clinton deed ze er gewoon nog even bij. Tevergeefs, dat dan wel. Hoe zou de wereld gedijen als Lena Dunham het allemaal regelde?

Imperfect

De covers van magazines zouden in ieder geval vol staan met gebreken en onvolmaaktheden. Zelf was ze trots op haar coverfoto in de Glamour: 'Thank you to Glamour for letting my cellulite do the damn thing on news stands everywhere today.' Weg met die perfecte lijven! Vanaf nu kijken we naar cellulitis en striae. De torenhoge schoonheidsidealen van Hollywood zijn volgens haar onzin. Iedereen moet zich mooi voelen in zijn of haar eigen lijf. Dat scheelt weer een flinke berg chiazaad en gojibessen.

Feminist

De gelijke rechten voor mannen en vrouwen zullen flink worden benadrukt, want als het om vrouwenrechten gaat, staat Lena vooraan. Ze is een groot voorstander van de organisatie Planned Parenthood, die vrouwen begeleidt in de keuze naar abortus en informatie biedt over onder andere veilige seks. Haar feministisch enthousiasme ging zelfs zó ver, dat ze in haar wekelijkse podcast Woman of the Hour verkondigde: 'Now I can say that I still haven't had an abortion, but I wish I had.' Oeps, die verheerlijking van een abortus was niet helemaal de bedoeling. Lena verontschuldigde zichzelf met een flinke donatie aan het abortusfonds.

Defensie

Vechten doen we niet meer of alleen met love and kindness.

Geloof

Een wereld met Lena Dunham aan het roer gelooft in één god: Rihanna. 'She is my greatest passion in life. The way I feel about Rihanna is like the way some people, straight-up, feel about Jezus', aldus Lena in een interview met The Telegraph.

Onderwijs

Ja, onderwijs is en blijft belangrijk, maar wel in alle vormen en maten. Volgens Lena is het noodzakelijk om van elkaar te leren, om ons heen te blijven kijken en onze wereld te vergroten. Dit betekent dus niet blijven hangen in programma's als Keeping up with the Kardasians, maar ook gebruik te maken van 'andere' nieuwsbronnen.

Podium

Iedereen is onder leiding van Lena een pro in het gebruik van social media. Lena geeft ons namelijk gratis les.

En verder?

De wereld maak je niet alleen beter, maar samen. Hoewel er tegenslagen volgen, zullen we elkaar weer moeten helpen om weer op te staan. 'We will not be governed by fear. We will go home like shooting stars', aldus Lena op haar website Lenny.

De wereld zou er een stuk echter uitzien met al die striae en cellulitis, en op het gebied van defensie wordt het ook veel gezelliger. Eén ding is zeker: we kunnen wat van Lena Dunham leren. Nieuwsgierig geworden naar het nieuwste seizoen van de serie Girls? Je kunt nu het vijfde seizoen op dvd winnen! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.