Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst XXL
29 DEC 2016 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst XXL

Wie de Luisterlijst volgt, ontdekt iedere week de tofste nieuwe muziek. Maar ook wij skippen weleens een beat. Deze geweldige nummers en albums willen we alsnog tippen. 

Baby Galaxy – Mighty Night (single)

Een machtig salvo nineties rock uit Maastricht, wie had dat gedacht? Mighty Night overrompelt je in vierenhalve minuut door z’n dynamiek en geweldige breaks. Woensdag 1 maart is een feestdag, want dan verschijnt het debuut van Baby Galaxy.

A Tribe Called Quest – We got it from Here… Thank You 4 for Your service (album)

Schopte vele jaarlijstjes op het laatste moment nog in de war. Dit is nog eens stoppen op je hoogtepunt: het laatste kunststukje van A Tribe Called Quest is een groovend en geëngageerd meesterwerk.

The Goon Sax – Up To Anything (album)

Drie piepjonge Australiërs die klein leed bezingen in droogkomische gitaarliedjes. Zoals Home Haircuts, waarin Louis Froster de pijn van de thuiskapper een soundtrack geeft. ‘Home haircuts, do they ever go right?

Big Thief – Masterpiece (album)

De titel mag wat pretentieus zijn, maar Big Thief nestelt zich met deze plaat knap tussen Angel Olsen en Sharon Van Etten. IJzingwekkend mooie folkrockliedjes die door de lo-fi productie aan kracht winnen.

Killer Kamal – Ik Vergeet Dit Niet (single)

Hoe een mythische rapper uit Woensel een internetmeme beetpakt en er een snoeiharde hiphoptrack van maakt. Of gewoon Teemong die helemaal Kamal gaat op een gekke eurohousebeat.

Huerco S. – For Those Of You Who Have Never (And Also Those Who Have) (album)

Een plaat als een koortsdroom waar je niet meer wakker uit wilt worden. Bevreemdende ambient met experimenteerdrang.

Iguana Death Cult – Can of Worms (single)

Vuigtastische rock-'n-roll uit Rotterdam. Thee Oh Sees kan wel inpakken.

Chrome Sparks – All or Nothing (feat. Angelica Bess) (single)

Start in 8bit-stijl, maar dankzij een basgroove worden de deuren naar de lounge opengezet. Later komen er zelfs nog blazers aan te pas. Chrome Sparks was nog nooit zó veelzijdig.

Thomas Azier – Talk To Me (single)

Na het grootse synthgeluid van Hylas een opvallend ingetogen single. Maar oh wat een mooi popliedje is dit, waar de stem van Thomas prachtig naar voren komt.

Drugdealer – The End of Comedy (album)

Voor een plaat die The End of Comedy heet behoorlijk grappig. Wat wil je ook met songtitels als It’s Only Raining Right Where You’re Standing? Drugdealer knipoogt met plezier naar The Beach Boys en The Velvet Underground.

Jamie Isaac – Couch Baby (album)

De beste jazzende Jamie sinds Jamie Cullum. Couch Baby mixt jazz en dromerige elektronica tot de perfecte cocktail.

The Avonden – Nachtschade (album)

Zeventien piepkleine liedjes als cadeautjes die je wilt weggeven, met lyrics als ‘Deze 20-delige messenset / is precies wat ik nodig heb / precies waar het mij / al die tijd  / zo verschrikkelijk aan ontbroken heeft.’

Methyl Ethyl – Oh Inhuman Spectacle (album)

Aangename Australische verrassing. Kippenvel als de saxofoon inbreekt tijdens Twilight Driving. Bij gebrek aan een Deerhunter-plaat dé remedie.

Eerie Wanda – Hum (album)

Fijne sixties surfliedjes die je ook op de koudste dagen meeneemt naar een zonnig strand of een mooie lentedag. Behoorlijk kunstzinnig bovendien.

Zo, nu kunnen we ons richten op volgend jaar. Ook in 2017 iedere week een Likkebaardend Lekkere Luisterlijst met de tofste nieuwe muziek!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.