Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 50
15 DEC 2016 • Door Rick van Veluw. • Beeld: Celine Cairo. • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 50

Ook in de laatste weken van december komt er nog genoeg nieuwe muziek uit. Wij vullen de Luisterlijst aan met Turks fruit, een kleurplaat en die jongen met de trage flow.

Little Simz – Stillness in Wonderland (album)

Probeer geen sticker op de muziek van Little Simz te plakken: die blijft toch niet zitten. Simbi Ajikawo is in her own lane. De 22-jarige Britse dropt nog net voor het einde van het jaar een nieuw album: Stillness in Wonderland. Little Simz liet op A Curious Tale of Trials + Persons al horen wat een veelzijdige rapper ze is. Op haar nieuwe plaat verbreedt ze haar horizon nog verder. Single Poison Ivy is opvallend laidback, met een Santana-gitaartje en Ajikawo die daar beheerst overheen rapt. Het vrouwelijke equivalent van Chance the Rapper; Little Simz’ benadering van een track verschilt altijd, maar blijft coherent en uniek. 

Celine Cairo – Free Fall (album)

Creativiteit dwing je niet, maar je kunt het wel een beetje sturen. Door bijvoorbeeld op reis te gaan naar een compleet nieuwe plek. Dankzij een crowdfundingcampagne kon Celine Cairo haar koffers pakken. Ze reisde naar Los Angeles om nieuwe muziek op te nemen; een stad waar ze nooit geweest was en niemand kende. Free Fall is dus een treffende titel. In een filmpje vertelt Celine hoe ze in LA haar sound vond. Het geluid is weids, dromerig en groots. Ballads zijn aangekleed met drumcomputers en synths, waarmee Cairo helemaal in het geluid van nu past. Electropop met gedragen stem in de stijl van London Grammar.

Emiliana Torrini & The Colorist – Emiliana Torrini & The Colorist (album)

Het inkleuren van kleurplaten: een hoogtepunt uit de kindertijd. Je hoefde nog niet supercreatief een leeg wit vel te vullen, maar mocht een papegaai of vergezicht inkleuren hoe je wilde. Tegenwoordig zijn kleurplaten ook helemaal hip voor volwassenen. Emiliana Torrini doet iets soortgelijks op deze plaat met The Colorist. Samen pakken ze gekleurde potloden en voorzien ze Torrini’s oeuvre van een nieuw kleurtje. The Colorist is een zeskoppig Belgisch orkest dat wel houdt van een avontuurtje, op dit album komt het collectief met de meest wonderlijke arrangementen op de proppen. Dat past dan weer prima bij de speelse, kinderlijke stem van Torrini.

The Mysterons – Turkish Delight (single)

Turks fruit kennen we als film, boek, snoepgoed en nu ook als liedje van The Mysterons. Turkish Delight is de eerste single van het debuutalbum Meandering dat volgend jaar verschijnt. De Nederlandse band put uit de psychedelische muziek van de jaren zestig en voegt daar met dit nummer een Oosters tintje aan toe. De gitaarlijntjes krioelen door Turkish Delight en de zang van Josephine van Schaik groeit er als een klimop doorheen. Het voelt als een jamsessie waar achteraf de schaar is blijven liggen: bijna zes minuten lang geeft The Mysterons ons licht verteerbare psychpop.

Kevin – Kleine Versnelling (EP)

‘Het is die jongen met de trage flow.’ Aldus Kevin, in Trage Flow. Goede typering van zijn muziek: de tracks van de Rotterdamse rapper klinken altijd chopped ’n screwed. Kevin zat vanaf het begin bij label Rotterdam Airlines, waar ook Sevn Alias en Jairzinho een thuis hebben. Dit jaar scoorde hij een aantal hitjes met Op De Block en Wazig: deze EP is zijn eerste echte release. Kevin doet het – zoals verwacht – lekker rustig aan. In opeenvolgende tracks Ver Voor Die Money en Stack Die Money spit de Rotterdammer in laag tempo. Alsof hij de cypher al gewonnen heeft. Hij krijgt verder nog hulp van Sevn Alias en Lijpe, maar Kevin kan het prima alleen af.

LP – Lost On You (album)

Onhandigste artiestennaam ooit? LP is hier een afkorting van Laura Pergolizzi, een Amerikaanse zangeres die met Lost On You toe is aan haar vierde album. De kans is groot dat je al eens een liedje van haar gehoord hebt: ze schreef onder andere voor Cher, Rihanna en Rita Ora. Op Lost On You hoor je geen moderne producties, wel verfijnde popliedjes. LP doet dat met rootsy folkpop, imitaties van Fleetwood Mac en The Lumineers en een hit in de vorm van Lost On You.  

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.