Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Hoe klinkt een Picasso?
27 DEC 2016 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Expo

Hoe klinkt een Picasso?

Bij Mondriaan draai je Kraftwerk en bij een Liechtenstein luister je Lady Gaga. Wij zochten uit welke soundtrack bij welk werk past.

Dat is waar Art Rocks om draait: in deze competitie worden muziek en kunst samengebracht. Muzikanten laten zich inspireren door een kunstwerk en spelen spetterende shows in musea. Wij helpen ze een handje door iconische kunstwerken te voorzien van muziek.

Paul Gauguin – La vision aprés le sermon

La vision aprés le sermon door Paul Gauguin.

Op dit schilderij van Gauguin ziet een groepje boerenvrouwen een bijzonder visioen: Jacob die worstelt met een engel. Razend spannend natuurlijk, helemaal als je dagelijks op een boerderij rondloopt. Radioheads Burn The Witch heeft precies de suspense en spanning om dit schilderij tot leven te wekken.

Georges Seurat - Dimanche d'été à la Grande Jatte

Dimanche d'été à la Grande Jatte door Georges Seurat.

Een niets-aan-de-hand-zondagmiddag. Lekker op het gras liggen en mensen kijken. Er is geen track die daar beter bij past dan Another Sunny Day van Belle and Sebastian.

Wassily Kandinsky – Composition VIII

Composition VIII door Wassily Kandinsky.

Chaotisch, explosief en overdonderend: Composition VIII van Kandinsky is pittig. Kafe Mania! van Deerhoof is dat ook. Laat je niet misleiden door die classic rock riff: door de vreemde piepjes en Japanse zang is dit nummer net zo’n toffe potpourri als Composition VIII.

Pablo Picasso – Guernica

Guernica door Pablo Picasso.

De Spaanse Burgeroorlog kwam nooit zo dichtbij als op Guernica. Een indrukwekkend werk dat je niet loslaat. Preoccupations’ March of Progress klinkt als zinloze beschietingen vanuit een loopgraaf, totdat de aanval in het slot van de track écht wordt ingezet.

Henri Matisse – Femme au chapeau

Femme au chapeau door Henri Matisse.

Kijk hoe deze vrouw met hoed van Matisse naar je kijkt; een vreemde mengeling van arrogantie en nieuwsgierigheid. Het lijkt een foto uit vervlogen tijden, alsof je ‘m net uit een lade bij je oma trekt. These Days van Nico weet dat gevoel één-op-één over te brengen.

Pieter Brueghel – Toren van Babel

Toren van Babel door Pieter Brueghel.

Dit majestueuze bouwwerk ziet er in Brueghels versie een tikkeltje onheilspellend uit. Alsof het lot van de toren al in de schildering besloten ligt. Elbows Grounds for Divorce is net zo groots en intrigerend, al is de Britse band tot op heden nog niet ingestort.

Kazimir Malevich – Suprematist Composition

Suprematist Composition door Kazimir Malevich.

Een hoekig en kleurrijk meesterwerk, bestaat er ook zoiets in muziekvorm? Ja hoor: de industriële acid techno van Factory Floor wordt net als Suprematist Composition nooit gezellig en schudt je door elkaar zoals Malevich dat doet.

Gustav Klimt – De kus

De kus door Gustav Klimt.

Romantiek ten top, deze kus. De warme kleuren maken dit schilderij van Gustav Klimt helemaal af. Honne’s Warm On A Cold Night sluit daar naadloos bij aan; een dikke, elektronische deken op een frisse avond.

 

Auguste Rodin – Le penseur

Le penseur door Auguste Rodin.

Peinzen, piekeren, malen. Le penseur van Rodin heeft het niet makkelijk op z’n sokkel. Retrograde van James Blake brengt verlichting. Na overwegingen in de aanloop dient de oplossing zich dan toch nog aan.

Claude Monet – Nymphéas

Nymphéas door Claude Monet.

Wie wordt er niet vrolijk van deze prachtige waterlelies? Claude Monets schilderij brengt vreugde op de donkerste dagen. Met Swans van Camera Obscura is een geluks-shotje ook gegarandeerd.

Benieuwd hoe het klinkt als andere artiesten zich laten inspireren door (moderne) kunst? Met je CJP-pas krijg je tot €5,45 korting op een Art Rocks-show in een Nederlands museum. Bovendien ga je voor de helft van het geld naar de finale in Paradiso op dinsdag 17 januari!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.