Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Film die je niet mag missen in 2017
16 DEC 2016 • Door Tommie Luyben • Meer blogs over Film

Film die je niet mag missen in 2017

In 2016 hebben we veel toffe films gezien, maar wat heeft 2017 filmtechnisch voor ons in petto?

2016 is bijna voorbij. In plaats van terug te blikken, kijken we het nieuwe jaar in. Talloze toffe films staan op het programma, maar er zitten een paar hoogvliegers tussen die je echt móet zien.

Brimstone

Steracteurs Dakota Fanning, Guy Pearce, Kit Harington en Carice van Houten bevolken deze western. Je zou bijna vergeten dat hij gemaakt is door onze eigen Martin Koolhoven, bekend van Oorlogswinter en Het Schnitzelparadijs. Hoeren, sadistische priesters en zweepslagen passeren de revue. Geen gezelligheid dus: de film zit vol geweld en gruwelijkheden, maar maakt zo’n indruk dat ‘ie nog dagenlang in je hoofd rondspookt.
Release: 12 januari

Hidden Figures

We kennen actrice Taraji P. Henson als de pittige Cookie uit de serie Empire. In het waargebeurde Hidden Figures zien we een hele andere kant van haar. Ze speelt Katherine Johnson, een Afro-Amerikaanse wiskundige. Je hebt waarschijnlijk nog nooit van haar gehoord, maar dit was een van de sleutelfiguren in de Amerikaanse ruimtevaart in de jaren zestig. Tip: draai de aanstekelijke soundtrack van Pharrell Williams alvast op Spotify.
Release: 26 januari

The LEGO Batman Movie

We genieten ons leven lang al van Batmans heldhaftige avonturen in Gotham City, maar als je er goed over nadenkt is zijn superheldenbestaan natuurlijk absurd. Hilarisch dus, als zijn bizarre leven op de hak wordt genomen. Met legopoppetjes. Nee, het is geen kinderfilm en wij verzekeren dat je na het kijken legogeel ziet van het lachen.
Release: 8 februari

T2: Trainspotting

Trainspotting: een fan-tas-ti-sche film uit 1996 over vier jongens in Schotland die over je heen raast als een ferme drugstrip. Het meest memorabele moment? Ewan McGregor die letterlijk in het goorste toilet ter aarde duikt. Nu zijn de boys terug. Twintig jaar ouder, maar niet per se wijzer. Zet je schrap voor deze duizelingwekkende tour de force.
Release: 16 februari

Beauty And The Beast

Disney heeft er de laatste jaren een handje van zijn eigen geanimeerde klassiekers om te knutselen tot liveactionfilms. Deze keer is het de beurt aan Beauty And The Beast, een van de beste Disneyfilms ooit. De verwachtingen zijn dus hooggespannen. Of ze worden waargemaakt moeten we nog even afwachten, maar de trailer belooft al veel goeds.
Release: 29 maart

The Circle

Internet, Facebook, Twitter, iPhones: continu worden we in de gaten gehouden. Logisch dus, dat privacywetten steeds weer op de schop gaan. The Circle is gebaseerd op David Eggers’ gelijknamige roman en speelt met het toekomstbeeld dat je te allen tijde te volgen bent en dus een volledig transparant leven leidt. Beangstigend, omdat het zomaar realiteit zou kunnen worden. Met Emma Watson en Tom Hanks.
Release: 11 mei

Alien: Covenant

Houdt het dan nooit op? In de jaren zeventig worstelde Signourney Weaver al met aliens in (hoe kan het ook anders) Alien. Inmiddels zijn we enkele sequels en prequels verder, maar het monster uit de Alien-serie heeft nog niets aan griezeligheid ingeboet. Het zal je maar gebeuren, zo ver weg in de ruimte en een zoutzuursprayend buitenaards wezen heeft het op je gemunt. In dit deel gaan Michael Fassbender en Noomi Rapace de strijd aan met het ruimtemonster. Alien: Covenant is ook een goed excuus om je een dag op te sluiten en alle andere delen van de serie te marathonnen.
Release: 18 mei

IT

Wie de originele IT (1990) heeft gezien, is voor eeuwig genezen van zijn liefde voor clowns. Die akelige wit-met-rood geschminkte kop Pennywise krijg je nooit meer van je netvlies. In het najaar van 2017 komt de remake uit, die in grote lijnen hetzelfde verhaal als het origineel vertelt. Vaak zijn remakes overbodig en gewoonweg kut, maar toch zijn we nieuwsgierig of de clown in deze versie ook ons bloed doet stollen.
Release: 7 september

It

Star Wars: Episode VIII

Star Wars rules. We zien oudgedienden Mark Hamill en Carrie Fisher als Luke Skywalker en Princess Leia naast acteurs uit het vorige deel Star Wars: The Force Awakens, zoals Adam Driver en Lupita Nyong'o. Bij de net uitgebrachte Rogue One kwamen we al euforisch naar buiten en we vermoeden dat dat volgend jaar niet anders zal zijn.
Release: 15 december

Genoeg te zien op het witte scherm dus in 2017. Met je CJP-pas krijg je bij de meeste bioscopen korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.