Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De Grote Prijs finalisten van 2016
02 DEC 2016 • Door Rick van Veluw. • Meer blogs over Muziek

De Grote Prijs finalisten van 2016

Wat hebben Typhoon, Roosbeef en Junkie XL gemeen? Ze wonnen allemaal De Grote Prijs van Nederland! Om je voor te bereiden op de sterren van morgen, verdiepten wij ons vast in de finalisten van 2016.

Het is namelijk weer een uitstekende lichting dit jaar. Wij spraken alle finalisten - zowel van de categorie singer-songwriter als hiphop - tijdens een interviewcursus en ontfutselden ze allerlei (persoonlijke) feitjes.

Vic Willems

Fluisterende stemmen noemen hem favoriet. Vic draagt twee verschillende sokken - zagen we tijdens de bootcamp - en stapte ooit resoluut over van Engelstalig naar zingen in het Nederlands. Eén goede zin in het Nederlands deed hem beseffen het roer om te gooien. Jammer dat hij die zin niet meer weet.

JOIA

De Nederlandse Fiona Apple? Ze zeggen van wel. Joia studeerde af aan het conservatorium en vindt inspiratie in zowel Franse chansons als Lianne La Havas. Maakte het album Living it Now dat ze zelf crowdfundde.

One Clueless Friend

Wil liever niet dat je het weet, maar Dick komt toch echt uit Volendam. Kwakman is de achternaam. Heeft Nick Schilder als buurman en speelde ooit in zijn band omdat hij snel geld nodig had. Maakt bovenal kristalheldere folkliedjes die door merg en been gaan.

Sam & Julia

Doen mee aan Giels Talentenjacht. Sam & Julia hebben stemmen die matchen als ham en kaas. Vertellen in ieder liedje een verhaal dat je nog niet kent. Durven het sexy te maken.

Squirrel

Ontleende zijn artiestennaam aan een tragisch incident: zijn ouders reden een eekhoorn dood en dat is Joram Tornij nooit meer vergeten. Spiegelt zich graag aan J.J. Cale en Leonard Cohen. Treedt op met het silhouet van een eekhoorn achter zich en heeft sindskort een knappe zangeres aan zijn zijde.

Tolls

Draagt zijn Lowlands-bandje nog steeds. Werd geboren op een Amsterdamse woonboot. Toerde zich helemaal suf tijdens de Popronde. Ziet er uit als een jonge gozer, maar is eigenlijk een oude ziel.

Kringilli & Alex Megas

Hebben de juice. Zitten nog gewoon op school. Schamen zich niet voor hun Tilburgse accent. Speelden vroeger samen in de D1 als rechtsbuiten en spits. Alex gaf de assists, Kringilli maakte het af.

MarOne

Maakte ooit de track Ik Kom Uit Maastricht. Gelooft dat het gouden tijdperk van Limburg eraan komt. Werkte al met Chivv, Ares, Kevin en D-Double. Droomt van Lowlands en een collab met Jiggy Djé.

Soultrash

Zijn dikke vrienden met SMIB. Vroegen daarom Ray Fuego mee te rappen op Why Stressen. Hebben beats en lines for days. Wonnen de halve finale, dus zijn bij de finale één van de favorieten.

Massi

Speelde ooit samen met de begeleidingsband van David Bowie. Was toen wel ongelofelijk brak. Kijkt op naar Kendrick Lamar. Heeft niets met trap en nooit last van stress.

Sgoedjonge

Een heuse crew uit het altijd bruisende Cuijk. Volgens lid Golly is Cuijk geen saai dorp: er vinden hartstikke veel moorden plaats. Sgoedjonge maakt geen classic hiphop, maar wonnen wel mooi de Publieksprijs. En dat snappen we heel goed, want het zijn hele charmante mannen.

IceKoud

Bijna alle leden hebben al kinderen. Kunnen in Dordrecht niet normaal meer over straat. Vinden het niet leuk als je liegt. Zanger Dino heeft nog nooit van z’n leven autotune gebruikt. 

Je leest het al: je kunt de finale van de Grote Prijs op 18 december in Paradiso niet missen. Wij geven € 1,50 korting op een ticket zodat je het geluid van 2017 extra voordelig hoort.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.