Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De beste boeken voor op de wc
15 DEC 2016 • Door Tommie Luyben • Meer blogs over Lezen

De beste boeken voor op de wc

De fijnste plek om te lezen is het toilet. Ondanks de fysieke inspanning tóch even een moment van rust. Maar wat te lezen tijdens je wc-bezoek?

Wist je dat we zo’n 43 uur per jaar op de wc zitten? En dat een groot deel van de Nederlanders ongeveer vier minuten uitrekt voor een number two? Zonde om die tijd neuspeuterend door te brengen. Waarom pak je er geen boek bij? De eisen voor goede pleeboek: grappig en kort, want tegen de tijd dat je je billen afveegt moet het verhaal uit zijn. Wij pikten de parels van de toiletliteratuur er voor je uit.

Paulien Cornelisse – Taal is zeg maar echt mijn ding

We zijn behoorlijk grote taalfanaten en verwelkomen daarom Pauliens rake observaties over woordgebruik met open armen. Ze tackelt taalproblemen, werpt de meeste vermakelijke woorden naar de lezer, stampt stompzinnige woorden in de grond en neemt ons Nederlanders humoristisch doch grondig onder de loep.
De gemiddelde leesduur van een hoofdstuk is 41 seconden: Afknijpen, uitdruppelen en weer door

Juliette Vasterman - Kunnen muggen dronken worden?

Life changing zijn ze niet, maar de gekke weetjes uit Kunnen muggen dronken worden? doen het goed op feesten en partijen. Na het soldaat maken van deze pil schud jij de leukste wetenswaardigheden uit je mouw. Hier alvast een voorproefje: Hebben blinden hoogtevrees (ja), helpt huppen als je plassen moet (ja) en kunnen muggen nou dronken worden (nee, maar ze zijn wel dol op alcoholische lichaamsgeur)?
De gemiddelde leesduur van een weetje is 55 seconden: Ideaal voor de snelle plas

Ties Teurlings – Krentenkoppen

Opa’s en oma’s: naarmate de tijd verstrijkt worden ze er niet per se kwieker op. Ties schrijft over zijn opa en dementerende oma, hun Brabantse gebekvecht en het naar pis stinkende verzorgingstehuis. Grappig, ontroerend en tragisch, want het zou zomaar jouw aftakelende opa of oma kunnen zijn. Krentenkoppen is gloedje nieuw en ligt vanaf 17 januari in de winkels.  
Gemiddelde leesduur per hoofdstuk is 1.26 minuten: Pinkelen op je gemak

Taal is zeg maar echt mijn ding, Kunnen muggen dronken worden? en Krentenkoppen

Hanna Bervoets – En alweer bleven we ongedeerd

Wij houden van Hanna. Al haar romans en columns hebben we smullend verorberd. Logisch dus dat we haar gestrikt hebben als CJP Inspirator. Hanna kijkt goed om zich heen, schrijft herkenbaar en zet aan tot denken: waarom geven we eigenlijk nooit geld aan junks? En waarom zijn douchegelverpakkingen seksistisch? In onze lievelingscolumn uit deze bundel beschrijft ze het weinig glanzende toekomstperspectief van een volwassen geworden Pippi Langkous. Schrijnend en hilarisch.
De gemiddelde leesduur van een column is 2.22 minuten: Een korte poepsessie

Sylvia Witteman - Pekingeend bij nacht

Totaal een ver-van-ons-bedshow en juist daarom zo leuk. Sylvia heeft drie kids en dus een huis vol koekkruimels, appelsapdruipstenen en kinderkots tussen de plinten; net een studentenhuis. Ze laat ons met haar rijke vocabulaire alle hoeken van de kamer zien. Goed dus dat je op het toilet zit, zekers te weten dat je gaat lekken door de slappe lach. Of je nou later kinderen wil of niet, dankzij Sylvia ben je in ieder geval goed voorbereid.
De gemiddelde leesduur per column is 3.07 minuten : Een ongestoorde grote boodschap

Marc-Marie Huijbregts – In Stukjes

De Brabantse gezelligheid gutst uit de poriën van deze columnbundel. Alsof je in Tilburg bij Marc-Marie op de thee bent en hij honderduit kletst over zijn dikkige jeugd, z’n ervaring als sekssymbool in een winters Istanbul en de mislukte verschijning in een Robert Altman-film.
De gemiddelde leesduur is 7 minuten: Buikgriep en een gezellig spetterpoepje, dit boek houdt je wel zoet

En alweer bleven we ongedeerd, Pekingeend bij nacht en In Stukjes

Goed excuus nodig om te kluizenaren in je toilet? Doe mee met onze prijsvraag en win een boekenpakket met alle zes boeken! We geven drie pakketten weg. Hoe doe je mee? Stuur een foto van jouw eigen literatuurwaardige toilet naar social@cjp.nl o.v.v. ‘toiletliteratuur’. De leukste/gekste/goorste uitzendingen worden beloond met een stortvloed aan literair wc-voer. Meedoen kan t/m 25 januari.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.