Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 52
26 DEC 2016 • Door Zoë Heijke • Beeld: De Kraaien • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 52

Bekijk een winterse film in strandstoelen, ontdek de nieuwkomers van het Nederlandse cabaret en swing bij het concert van Jungle By Night. Onze Cultuurknallers!

Muziek

30 december: Jungle By Night
Met een mix van afrobeat, jazz, hiphop, rock, dance en dub zorgt Jungle By Night voor swingende concerten. Tijdens het 14-daagse kunst- en muziekfestival De Langste Nachten spelen de negen Amsterdamse heren hun laatste show in The Traveller-tour. Inspiratie haalden ze onder andere uit de vele reizen die ze maakten en artiesten zoals Ibrahim Maalouf, The Gaslamp Killer en Mulatu Astatke.
Tivoli Vredenburg, Utrecht // Meer info

Jungle by Night

26 december: Ruben Hein
Zanger en (jazz)pianist Ruben Hein laat op Tweede Kerstdag voor één keer zijn band thuis. Met een soloconcert in The North Sea Jazz Club betovert hij je met zijn karakteristieke stem, zichzelf begeleidend op de Grand Piano.
North Sea Jazz Club, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

27 t/m 29 december: Jonathan Jeremiah
Hij zorgt voor een fijne mix van folk- en soulmuziek. Je kent de Britse Jonathan Jeremiah vast van zijn nummers Happiness en Lost. Op 28 en 29 december treedt hij op in Amsterdam, maar deze concerten waren zo snel uitverkocht dat hij op 27 december een extra concert geeft. Wees er snel bij!
Tolhuistuin, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Jonathan Jeremiah

Film

28 december: Pluk de Winternacht
Een winterse filmavond met strandstoelen, in het gebouw van Felix Meritis: dat is Pluk de Winternacht. Deze editie bewonder je de Tsjechische film Rodinny Film (Family Film), die al een tijdje op ons verlanglijstje staat. Na afloop van de film nog energie over? De avond wordt afgesloten met een drankje en een dansje.
Felix Meritis, Amsterdam // Meer info

t/m 4 januari: Zeven klassiekers van Marilyn Monroe
Zelfs na haar dood blijft Marilyn Monroe vele kunstenaars, filmmakers en schrijvers inspireren. Filmmuseum EYE toont zeven verschillende Monroe-klassiekers, die iedereen gezien moet hebben. Een mooie aanvulling op de expositie in De Nieuwe Kerk die tot en met 5 februari is te zien.
Eye, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Marilyn Monroe

Onze Jongens
Een afgetrainde Jim Bakkum in een slip met een waterslang: dat is kortgezegd Onze Jongens. Het is de nieuwe film van regisseur Johan Nijenhuis en doet ons een beetje denken aan de Nederlandse Magic Mike.
Afhankelijk van de bioscoop tot € 2,50 CJP-korting

Onze Jongens

Fai bei sogni
Journalist Massimo wordt geconfronteerd met een onverwerkt jeugdtrauma, in dit bitterzoete drama van regisseur Marco Bellocchio. Het verhaal is gebaseerd op de autobiografie van Massimo Gramellini en neemt je mee in zijn zoektocht naar de waarheid.
Afhankelijk van de bioscoop tot € 2,50 CJP-korting

Fai bei sogni

Festival

30 december: Helemaal Melkweg
Dwaal door het gebouw van de Melkweg en laat je verassen door een breed cultureel programma: van muziek, theater en komedie tot film en fotografie. Helemaal Melkweg heeft dit jaar een speciale editie met uitsluitend artiesten van Nederlandse bodem. Te gast zijn onder andere De Kraaien, Diggy Dex, Rondé, Donnie en Splendid.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

29 december t/m 19 januari: Cameretten Festival
De kweekvijver van het Nederlandse cabaret: dat is het Cameretten Festival. Pieter Verelst won dit jaar de juryprijs en is samen met Alex Ploeg (winnaar publieksprijs) en Tim Teunissen (winnaar persoonlijkheidsprijs) te bewonderen in de finalistentour, de plek om nieuwkomers van het cabaret te ontdekken.
Finalistentour, Utrecht, Maassluis, Arnhem, Lisse en Almere // € 4,- CJP-korting // Meer info

30 december t/m 1 januari: Kamermuziekfestival
Het kamermuziekfestival brengt een fijne combinatie van muzikanten naar Amsterdam. Van jonge reizende sterren tot ervaren internationaal bekende topmusici, de Nederlandse celliste Ella van Poucke brengt haar muzikale vrienden vanuit de hele wereld bij elkaar in de Amstelkerk.
Amstelkerk, Amsterdam // Meer info

Ella van Poucke

Expo

t/m 26 februari: Uit het leven getekend – Chris Roodbeen
Chris Roodbeen tekent karakteristieke rechtbankportretten, van Willem Holleeder tot zigeunerkoning Koko Petalo, die tot 26 februari in de Kunsthal van Rotterdam worden getoond. Waan je in een bijzonder tijdsbeeld van vijftig jaar rechtspraak in Nederland met ruim 150 tekeningen.
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

t/m 1 januari: Stedelijk X
Zes inspirerende, jonge Amsterdammers gingen hem voor, nu is Mark de Lange (Ace&Tate) aan de beurt voor een audiotour langs zijn favoriete werken in het Stedelijk Museum. Een snelle rondleiding voor mensen met een volle agenda, door mensen met een volle agenda.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50 % CJP-korting // Meer info

Theater

t/m 30 december: Een Wintersprookje 
Laat je betoveren door Een Wintersprookje, een theaterstuk naar Shakespeare’s wereldberoemde The Winter’s Tale. Over een jaloerse koning en de zoektocht naar zijn dochter met dans en live-muziek. Voor € 10,- eet je een warm bordje hutspot mee.
Oostblok, Amsterdam // Meer info

24 t/m 30 december: Alink&Plukaards Kerstparadijs
De beroemde toneelschrijver Anton P. Tsjechov droomde van een beter leven. Het duo Yara Alink en Sander Plukaard duikt volledig in zijn oevre en presenteert hun theaterstuk As the world Tsjechov: een intiem portret over twee zoekende jonge mensen in een tijd waarin alles haalbaar en maakbaar lijkt, the sky is the limit. Met een aanvullende Minimis om in de kerstsfeer te blijven.
Theater Bellevue, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Alink&Plukaard

t/m 8 januari: Circus Zanzara
Zanzara is een circus, maar dan net iets anders. Theatraal, een beetje tuttig, kitsch, kunstig, bohemien en met poppenspel in plaats van leeuwen en olifanten. Je vindt er ook een biobar met biologische chips en andere lekkernijen. Komt dat zien, komt dat zien!
Westergasfabriek, Amsterdam // Meer info

Lezen

27 december: De Idee
‘Impact’ is het thema van de tweemaandelijkse filosofische talkshow De Idee. Van wetenschappers wordt het eigenlijk verwacht en de kunstwereld streeft ernaar, want wat is een wereld zonder impact? Aan tafel verschijnen de twee jonge denkers Tamar de Waal en Zahra Runderkamp en hoofdgast van de avond is filosoof, politicoloog en schrijver Haroon Sheikh. Blaas je spannende en nieuwe ideeën de wereld in.
Stadsschouwburg Amsterdam, Amsterdam // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.