Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers 51
19 DEC 2016 • Door Sharona Badloe • Beeld: Wintercircus • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP’s Cultuurknallers 51

Houd een jamsessie met Nederlandse artiesten, zie Ryan Gosling de sterren van de hemel zingen en ontdek het moderne circus. Onze Cultuurknallers!

Muziek

20 december: Dans Dans
Een eigenzinnig trio bestaande uit Bert Dockx (gitarist bij Flying Horseman), Fred Lyenn (basgitarist bij Mark Lanegan) en Steven Cassiers (drummer bij Dez Mona). In Dockx’s eigen woorden: ‘Geen jazz, maar ook geen rock. En jazz rock is het zeker niet!’ Wat is het dan wel? Kom luisteren!
Merleyn, Nijmegen // Meer info

22 december: Clever Sessions
Een jamsessie, geleid door bekende figuren uit de Nederlands muziekscene. Maar eerst treedt de band Altrego op. Deze Britse artiest nam zijn debuutalbum op met Jim Eliot, de producer van onder andere Foxes en Ellie Goulding. Dans mee met de electro-pop tonen van Altrego en stap daarna zelf het podium op voor de ultieme jamsessie.
Duycker, Hoofddorp // Gratis toegang // Meer info

23 december: Steak Number Eight
Post-rock, noise, sludge metal; je kunt veel labels aan deze band plakken. Maar soms is het beter om gewoon je verstand op nul te zetten en lekker los te gaan. Verlies jezelf in de meeslepende gitaren en melancholieke vocals van deze Belgische rockers.
Burgerweeshuis, Deventer // € 2,- CJP-korting // Meer info

Film

La La Land
Deze kleurrijke musical is geschreven door Academy Award nominee Damien Chazelle. Een opkomende actrice en een jazz muzikant proberen het allebei te maken in hedendaags Los Angeles. De film steekt deze veelgebruikte verhaallijn in een nieuw jasje, wat nu al lovende reacties van filmkenners oplevert. Met Emma Stone, Ryan Gosling en John Legend.

Passengers
Jennifer Lawrence en Chriss Pratt vertolken de hoofdrol in deze sci-fi film. Aurora en Jim maken samen met duizenden anderen een 120 jaar-durende reis naar een nieuwe planeet. Als ze onverwachts 90 jaar te vroeg wakker worden, merken ze dat de reis niet erg soepel verloopt.

Why Him?
Bryan Cranston (beter bekend als Heisenberg, voor Breaking Bad fans) speelt de rol van Ned. Hij heeft alles over voor zijn dochter, behalve het accepteren van haar lieve maar onbeschaafde vriend Laird (James Franco). Als het hele gezin in Laird’s gigantische huis verblijft, zet Ned alles op alles om de relatie van zijn dochter stuk te maken.

Afhankelijk van de bioscoop tot € 2,50 CJP-korting.

Festival

22 t/m 30 december: Winterparade 2016
Een festival vol theater, zang en heerlijke winterkost. Het leukste? Je hoeft niet heen en weer te rennen om alles mee te maken. De acts komen naar jou toe terwijl je lekker aan de lange tafels zit te eten. Na afloop spring je zelf de tafel op en waag je een dansje bij de silent disco.
Zuiderkerk, Amsterdam // € 7,50 CJP-korting // Meer info

23 december: L.A.N. Festival
De Melkweg presenteert de beste acts van ons Local Area Network. Al het talent op de lineup is van Nederlandse bodem. Kom dansen op elektronische beats van Jameszoo en Sevdaliza, dream-pop van Yuko Yuko en keiharde gitaren van Iguana Death Cult. 
Melkweg, Amsterdam // Meer info

Expo

19 december t/m 16 april: Face it!
Een bijzondere tentoonstelling over vooroordelen en stereotypes. Wellicht een zwaar onderwerp, maar het Joods Historisch Museum creëert een veilige plek om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Loop rond en geniet van muziek, kunst, lezingen en workshops. Daarnaast is er een echte hummus battle, waar jij zelf deel uitmaakt van de jury. 
Joods Historisch Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

24 december t/m 27 september: Ernst Caramelle – Illusion and Revelation
Een tentoonstelling die de grenzen tussen kunst en de museumruimte doet verdwijnen. Ernst Caramelle speelt met muurschilderingen, architectuur en glaswerk. Zijn geschilderd glas beïnvloedt het licht dat door de ruimte valt, waardoor alles op een kunstwerk lijkt, inclusief de bezoekers. Altijd al zelf deel uit willen maken van een tentoonstelling? Pak nu je kans!
Bonnefantenmuseum, Maastricht // € 6,- CJP-korting // Meer info

Theater

19 t/m 21 december: Watskeburt?! – De Musical
De Jeugd van Tegenwoordig keert terug naar het podium, deze keer in de vorm van poppen. Deze theatershow lijkt een kruising tussen een hiphop-concert en een show van The Muppets. Alles afgemaakt door scherpe teksten, die alleen de jongens van De Jeugd kunnen verzinnen.
Theater de Meervaart, Amsterdam // € 10,- met CJP // Meer info

24 december t/m 5 januari: Wintercircus Utrecht
Dit circus is al acht jaar lang een grote publieksfavoriet, maar voor deze editie besloten ze er nog een schepje bovenop te doen. De organisatie presenteert het moderne circus, compleet met Laser Wizards en een immens videoscherm. Je mag zoveel vrienden meenemen als je wil, die krijgen allemaal dezelfde korting!
Jaarbeurs, Utrecht // 50% CJP-korting // Meer info

24 december t/m 8 januari: Groot Kerstcircus
Niet in de buurt van Utrecht? Voor je circusbehoeftes kun je ook in Den Haag terecht. Zonder groot scherm, maar mét klassieke ronde piste, motorstunts, een illusionist en acrobaten uit alle windstreken. Wederom met 50% korting voor jou én al je vrienden.
Malieveld, Den Haag // 50% CJP-korting // Meer info

Lezen

22 december: In the eyes of the son & The tomb in the Kyoto hills
Het gebeurt niet vaak dat een bankier zijn beroep achter zich laat en literaire meesterwerken neerzet. Nederlandse schrijver Hans Brinckmann ruilde de routine van zijn baan in voor een leven vol Zen en literatuur in Japan. Benieuwd hoe hij dat deed? Op deze avond presenteert hij zijn verhaal en de twee romans die zijn reis hem opleverde. 
Perdu, Amsterdam // Gratis toegang bij reservering // Meer info

22 december: Cultural appropriation in de literatuur
‘Denk na, witte schrijver, over het zwarte personage dat je opvoert.’ Dit schreef Karin Amatmoekrim in een opiniestuk op NRC. Schrijver Walt van der Linde vindt dat schrijvers juist altijd het recht hebben om gekleurde personages op te voeren. Kom langs en leer alles over culturele appropriatie en machtsstructuren in de literatuur, door middel van een verhit debat tussen schrijvers.
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.