Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP’s Cultuurknallers 50
12 DEC 2016 • Door Sharona Badloe • Beeld: Jesus Christ Superstar • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP’s Cultuurknallers 50

Bewonder eindelijk de nieuwe Star Wars, ga los bij een circus-rave en waan je in surrealistische landschappen. De Cultuurknallers van deze week!

Muziek

15 december: Blaudzun
De Nederlandse Johannes Sigmond begon als singer-songwriter met een aantal simpele maar mooie nummers. Ondertussen is hij vele albums en concerten verder. Hij gaat nu meer de indie kant op en dat vinden wij helemaal niet erg. Zijn prachtige 360°-clip doet ons smullen!
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

18 december: Ntjam Rosie
Een van de meest getalenteerde soulzangeressen van Nederlandse bodem. Deze dame heeft vier succesvolle studio albums uitgebracht en stond op festivals als North Sea Jazz. Haar muziek is soulvol en jazzy met Afrikaanse invloeden.
Bird, Rotterdam // € 5,50 CJP-korting // Meer info

18 december: Talib Kweli
Lekkere beats, scherpe teksten en samenwerkingen met Mos Def, Kanye West en Pharrell Williams: deze rapper heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Hij grijpt elke kans aan om mensen aan te zetten tot denken en actie te ondernemen. Muzikaal getalenteerd én sociaal betrokken? Daar staan wij helemaal achter.
Bitterzoet, Amsterdam // Meer info

Film

Les Saisons
De nieuwste natuurfilm van Jacques Perrin. Zie de loop van de natuur vanaf de ijstijd tot aan het ontstaan van de seizoenen en de invloed van de mens. De prachtige beelden nemen je mee op een reis terug in de tijd.

Star Wars: Rogue One
De nieuwste Star Wars! Deze keer gaan we nog een stap terug in de verhaallijn. Een groep rebellen probeert de plannen voor de Death Star te stelen, het wapen dat The Empire zal gebruiken voor ultieme destructie.

Collateral Beauty
Een film met Will Smith, Kate Winslet, Keira Knightley, Helen Mirren en Edward Norton in de hoofdrollen. Met zo'n sterrencast kan het niet fout gaan. Een man verliest zijn vreugde voor het leven als z'n kind overlijdt. Hij begint brieven te schrijven naar de dood, tijd en liefde. Als hij onverwachts antwoord krijgt, weet hij niet wat hij daarmee aan moet.

Festival

16 december: Rewire x Korzo
Experimenteel muziekfestival Rewire en danspodium Korzo bundelen hun krachten voor deze avond. Artiesten worden uitgenodigd om audiovisuele performances te geven. Kom langs en ontdek de meest grensverleggende artiesten!
Korzo, Den Haag // € 1,50 CJP-korting // Meer info

17 december: MovieZone Talent Day
Het EYE filmmuseum presenteert een dag vol masterclasses van echte kenners over de filmindustrie. Hier leer je over het maken van clips, regisseren en acteren. Vraag Georgina Verbaan de hemd van het lijf, volg een virtual reality-workshop en bewonder een visual effects-demonstratie. Voor iedereen die zijn filmkennis of -skills wil opkrikken.
EYE, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

17 december: Valhalla Festival
Voor één dag wordt de Amsterdam RAI omgetoverd tot een magische warehouse-rave! Valhalla combineert al jaren de leukste elementen van circusshows en keiharde feesten. Hier vind je de beste dj’s, illusies, lichtshows en een magisch decor. Trek je maskers uit de kast en ga los! Met onder andere Benny Rodriguez, De Jeugd van Tegenwoordig, Dirtcaps en Eats Everything.
Amsterdam RAI // Meer info

Expo

18 december t/m 5 februari: Onder Druk
De werken bij Onder Druk worden gepresenteerd in de vorm van grote installaties. Erg indrukwekkend! Er is hier enkel talent van Limburgse bodem te zien. Met onder andere werk van Karin Peulen, Joan van Barneveld en Marc Truijen.
De Salon, Sittard-Geleen // Meer info

17 december t/m 19 maart: J.A. Deelder – Creations
Jules Deelder is beter bekend als dichter, maar zijn kunstwerken zijn minstens zo sprekend als zijn woorden. Hij verzamelt pennen, speelgoed, lensdopjes en andere voorwerpen. Vervolgens sorteert hij ze op kleur en plakt ze aan elkaar. Zoals hij zelf zegt: ‘Je zit gewoon een beetje te klootzakken en op een gegeven moment wordt het wat.’ Inspirerende woorden.
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

16 december t/m 18 maart: Hiroshi Sugimoto - Black Box
Sugimoto is een fotograaf die zich hecht aan de traditionele analoge manier van fotograferen. Hij neemt zijn omgeving op een bijzondere manier waar en weet dat perfect vast te leggen. Zie de wereld door zijn surrealistische en sombere lens.  
Foam, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Theater

14 december t/m 8 januari: Pants Down Circus
Ben je onder de indruk van acrobatische kunsten, maar is het conventionele circus niet metal genoeg voor je? Dan is het Pants Down Circus dé plek voor jou. Alle illusies, vliegende personen en gevaarlijke kunsten die je van een circus gewend bent, maar dan begeleid door keiharde rock. Met muziek van onder andere AC/DC, Metallica en Joan Jett.
Verschillende locaties // tot 50% korting in theaters // Meer info

13 december: Charkov Staats Ballet & Opera Theater – De Notenkraker
Niet heel erg vooruitstrevend, maar het beroemde verhaal van Clara en haar notenkraker, de meeslepende muziek van Tsjaikovski en de choreografie van Lev Ivanov zorgen nog altijd voor een prachtige show.
Carré, Amsterdam // 40% lastminute CJP-korting // Meer info

14 december t/m 5 februari: Jesus Christ Superstar
De bijzondere vertelling van Jezus, geweldige vocals en een rockende soundtrack. Jesus Christ Superstar is al jaren dé verwezenlijking van het bekende Bijbelverhaal. De komende twee maanden is deze musical van Andrew Lloyd Weber in Nederland te zien, met de enige echte Ted Neeley als Jezus, de rol waarmee hij zichzelf vereeuwigde in de gelijknamige film uit 1973. Neeley speelt de rol op zijn oude dag (73 jaar) met minstens zoveel passie als veertig jaar geleden. 
Verschillende locaties // 50% CJP-korting // Meer info

Lezen

17 december: Mais oui, Paris!
Afgelopen zomer vertrokken achttien opkomende jonge schrijvers naar Parijs, waar ze zich door verschillende aspecten van de stad lieten inspireren. Ze kwamen ieder terug met twee teksten, die ze op deze avond zullen presenteren. Verwacht verrassende verhalen, wijn, stokbrood en muziek.
De Brakke Grond, Amsterdam // Gratis // Meer info

14 december: Lostwords #4 – Man Down
De mannen van theatergezelschap LostProject zoeken samen met Lucas de Man een antwoord op de vraag: wat betekent het om een man te zijn? Draait het puur om drinken, stoer doen en seks? Een avond vol verhalen, spoken word, muziek en theater.
De Tolhuistuin, Amsterdam // Gratis // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.