Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers 49
05 DEC 2016 • Door Sharona Badloe • Beeld: Incubate Festival • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP’s Cultuurknallers 49

Dans de avond weg, ontmoet jouw nieuwe favoriete band en ontdek grensverleggende acts. Onze Cultuurknallers van deze week!

Muziek

5 december: NVDES
Uptempo indie met een elektronisch tintje. Anno 2016 is het als muzikant vaak moeilijk om eruit te springen. Daar heeft dit kunstenaarscollectief uit Los Angeles het helemaal niet moeilijk mee. Dat begint al bij de bandnaam. Daarnaast hebben ze kleurrijke clips, gekke samples en goede basslines. NVDES zorgt altijd voor een feestje!
Sugar Factory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

6 december: Con Brio
Deze Californische soul/R&B band stond al op North Sea Jazz en toert momenteel de hele wereld over. De moves en stijl van de leadzanger worden vaak vergeleken met Michael Jackson en James Brown in hun jongere jaren. Hierdoor zijn de verwachtingen hooggespannen, maar dat is voor Con Brio geen probleem. Kom langs en oordeel zelf!
Bird, Rotterdam // € 5,50 CJP-korting // Meer info

8 december: Cut_ & Lakshmi
Een knallende combinatie van twee elektropop-acts. Cut_ (spreek uit: cut underscore) ken je vast wel van de cover van Stromae’s hit Papaoutai. De Haarlemse Lakshmi wisselt hypnotiserende akkoorden af met semi-elektronische geluiden. Beiden begeleid door zwoele stemmen van de leadzangeressen.
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

10 december: The Sore Losers
Fan van The White Stripes en The Black Keys? Dan vallen The Sore Losers zeker in de smaak. Deze Belgische alt-rockers hebben snel een trouwe fanbase om zich heen verzameld. Relaxte blues-riffs, messcherpe gitaarsolo’s en keiharde power-chords; deze jongens kunnen het allemaal.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting // Meer info

Film

Office Christmas Party
Een kerstfeest op kantoor: een rustige aangelegenheid. Of toch niet? De manager van een bedrijf wil een werkfeest geven. Zijn baas is het er niet mee eens, maar hij gaat er stiekem toch mee door. Al snel loop het helemaal uit de hand. Met Jennifer Aniston, Jason Bateman en T.J. Miller.

Forushande (The Salesman)
Een man en vrouw kunnen hun geluk niet op als ze een nieuw huis gevonden hebben. Helaas juichen ze veel te vroeg. Vlak na de verhuizing wordt de vrouw thuis aangevallen. Haar man probeert de dader te achterhalen, maar komt er al snel achter dat ze verwikkeld zijn geraakt in het leven van de vorige bewonder.

Levende Rivier
Ruben Smit maakte drie jaar geleden de natuurfilm De Nieuwe Wildernis. Nu komt hij terug met een nóg mooiere verwezenlijking van de Nederlandse natuur. Onze technologie gaat met sprongen vooruit en Ruben maakt daar overduidelijk gebruik van. Zie Nederland zoals nooit tevoren.

Incarnate
Carice van Houten speelt de hoofdrol in deze internationale horrorfilm, van de makers van Insidious en Paranormal Activity. De zoon van haar personage raakt bezeten. Zij zoekt echter geen hulp bij een exorcist, maar bij een wetenschapper. Hij dringt door tot het brein van de jongen en merkt al snel dat deze zaak hem nét wat te boven gaat.

Festival

7 t/m 16 december: International Queer & Migrant Film Festival
Een festival vol debatten, exposities en films die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: het doorbreken van taboes rondom seksuele diversiteit. Het thema is deze keer Latijns-Amerika, waar mensen nog altijd genoodzaakt zijn om hun land te ontvluchten vanwege hun seksuele geaardheid.
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

10 & 11 december: Incubate
Jazzimprovisatie, progressive metal, visuele kunst of arthouse films: zolang het maar grensverleggend is, vind je het op Incubate. Op zoek naar acts die niet in een hokje te stoppen zijn? Kom langs Incubate en je bent weer helemaal up to date.
Verschillende locaties in Tilburg // tot € 18,- CJP-korting // Meer info

9 & 10 december: State-X New Forms Festival
Dit muziekfestival biedt het podium aan de meest experimentele nieuwe acts. Muzikanten zoals SBTRKT, James Blake en Flying Lotus stonden hier al lang voordat ze doorbraken. Deze editie wordt ook nog eens de laatste. Hierna gaat State-X volledig op in zusterfestival Rewire. Pak dus je kans!
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Expo

9 dec t/m 4 juni: Casper Faassen – De dingen die voorbij gaan
In deze tentoonstelling toont Casper Faassen schilderkunst en fotografie, geïnspireerd door de Japanse cultuur. De vergankelijkheid van schoonheid is hier een centraal thema. Zijn kunstwerken lijken wel te verdwijnen (of verschijnen) terwijl je ernaar kijkt.
Sieboldhuis, Leiden // € 3,50 CJP-korting // Meer info

10 december t/m 29 januari: Jan Enno de Jong ­­
Deze kunstenaar maakt schilderijen, sculpturen en tekeningen waar hij een surrealistische wereld mee tot leven brengt. Waan je in een ruimte vol landschappen bestaande uit transparante kubussen, stelsels die oneindig door lijken te gaan en vreemde zelfportretten.
Museum Martena, Franeker // Meer info

10 december t/m 5 maart: Chrystel Lebas – Regarding nature
Het National HistoryMuseum in Londen vond glasnegatieven die de Londense natuur in bijzonder licht zetten. Fotografe Chrystel Lebas liet zich hierdoor inspireren. Het resultaat: deze tentoonstelling, die zowel de oude negatieven als het nieuwe werk van Chrystel weergeeft.
Huis Marseille, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Links: Glasnegatief, Rechts: Chrystel Lebas.

10 december t/m 5 maart: Loretta Fahrenholz
Two A.M is het nieuwste werk van deze kunstenares. Haar film gaat over een eigenwijze meid die zich afzet tegen de controle van telepathische zieners. Ondertussen gaan het stadsleven en haar relaties gewoon door. Het werk van Loretta brengt elementen uit documentaires, performance art, porno en rampenfilms bij elkaar. De film is samen met haar fotografisch werk te bewonderen.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Theater

5 december: Spoken
Twee keer per jaar organiseert Van Dale de SPOKEN Awards. In deze editie presenteren de winnaars van vorig jaar nieuw werk. Ook treden bekende Nederlandse woordkunstenaars op, zoals Ronald Giphart. Meedoen aan de voorpret? Schrijf je in op www.spoken.fm voor challenges, schrijfopdrachten en de kans om mee te doen met de volgende Awards.
Luxor, Rotterdam // Meer info

Charles Batenburg

7 t/m 10 december: Scapino Ballet - Pablo
Ballet, theater en een live orkest. Dit stuk, gemaakt door Marcos Morau, geeft ons een kijkje in het Spanje van Pablo Picasso. We zien hoe men worstelt om een balans te vinden tussen traditie en vooruitgang. Het Scapino ensemble zet dit snelle, tikkeltje erotische verhaal prachtig neer.
Rotterdamse Schouwburg // tot € 11,- CJP-korting // Meer info

6 & 7 december: BOG. - Wat we wel willen
Tegenwoordig lijkt iedereen heel goed te weten wat ze niét willen, maar wat willen we eigenlijk wel? Theatercollectief BOG. gaf antwoord op deze vraag in dit experimentele theaterstuk. De voorstelling is gebaseerd op de toekomstplannen van vijftien ‘gewone’ mensen.
De Brakke Grond, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

9 december t/m 25 februari: Legends of Music - I’M A SOULMAN
Het befaamde record-label Stax produceerde sterren zoals Otis Redding. In deze voorstelling zie je het verhaal van Jim en Estelle Steward, die in de jaren vijftig de studio begonnen in een achterwijk van Memphis. Door de projecties van politieke rellen en de zangkunsten van Steffen Morrison en Joy Wielkens word je compleet het verhaal in getrokken.
Verschillende theaters in Nederland // tot 50% CJP-korting // Meer info

Lezen

7 december: Vrouwenlogica IV – De toekomst van het vrije denken
Hoeveel vrouwelijke filosofen ken je? Lang niet zoveel als mannelijke. De filosofie is nog altijd een ‘dude dominated discipline.’ Vrouwelijke docenten, studenten en onderzoekers gaan voor dit evenement met het publiek in gesprek over de richtlijnen van een nieuwe toekomst.
De Nieuwe Liefde, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

11 december: Tori – Janice Deul
Tori’ is het Surinaamse woord voor ‘verhaal.’ Elke tweede zondag van de maand nodigt de Tolhuistuin iemand uit om in een ongedwongen sfeer zijn of haar verhaal te doen. Deze keer is het de beurt aan Janice Deul, de oprichter van het platform Diversity Rules. Ze hield onlangs een Tedx talk over mode-activisme, nu kun je haar meemaken in De Tolhuistuin.
De tolhuistuin, Amsterdam // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.