Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Val voor mijn part allemaal dood
17 NOV 2016 • Door Rick van Veluw. • Beeld: Stage Entertainment • Meer blogs over Theater

Val voor mijn part allemaal dood

‘Ik voel me zo verdomd aaalleeeeeeen!’ Sorry, nu heb je de titelsong van Ciske de Rat de rest van de dag in je hoofd. Omdat je de musical Ciske de Rat weer in het theater kunt zien, gingen wij op zoek naar de beste covers van Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen.

Even grasduinen op YouTube leert ons dat Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen het goed doet bij vijfjarige meisjes, deelnemers aan talentenjachten én Lil Kleine. Wij recenseerden ze a-lle-maal.

Driekes Hoekstra – Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen

Zonder een noot gezongen te hebben is het al 1-0 voor Driekes. Die naam! Driekes fucking Hoekstra. Er zijn volkszangers die hun moeder zouden verkopen voor zo’n artiestennaam. Na een minuut komen we er achter dat er rode sjaals met ‘Driekes’ bestaan: weer extra punten voor deze coverklant. Dat geforceerde handje en die cleane manier van zingen zijn wel jammer. Driekes speelt thuis waarschijnlijk FIFA 16 terwijl zijn moeder aardappelen kookt; dit is geen straatkind. Maar omdat het Driekes is, toch een dikke 7,5.

Lil' Kleine & Ali B. – Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen

Als je Lil' Kleine nog nooit hebt horen rappen met accordeonbegeleiding, dan is dit je kans. In het programma Ali B Op Volle Toeren steken artiesten elkaars hits in een nieuw jasje en hier is het Danny de Munk die licht geëmotioneerd toekijkt hoe Kleine en Ali Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen coveren. Niemand is geloofwaardiger met de lineKrijg toch allemaal de klere’ dan straatrat Lil' Kleine en daarom krijgt deze interpretatie een 8,5.

Matheu Hinzen – Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen

Deze cover is bijna eng. Matheu Hinzen lijkt een perfect klein jongetje uit de Ciske de Rat-fabriek. Hij zit dan ook op de zogeheten ‘Ciske-school’ (Er bestaat een Ciske-school? Kun je dat doen in plaats van de basisschool? Waarom wist ik dat niet?). Het publiek van deze willekeurige talentenjacht heeft hij dan ook direct in z’n zak, helemaal als Danny de Munk ook nog een moppie meezingt. Een klinkende 9 voor Matheu.

Thomas Berge – Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen

Het kleine beetje volkszangermagie rond Thomas Berge is meteen weg als je weet dat hij eigenlijk Chiel Ottink heet. Misschien dat deze cover daarom niet uit de verf komt. In De Beste Zangers van Nederland doet Chiel/Thomas in ieder geval nauwelijks zijn best hier iets bijzonders van te maken; geen greintje bezieling. Op de bank zit een zichtbaar verveelde Gordon te wachten tot het afgelopen is. Gelukkig konden wij doorspoelen. Een 5,5 voor de moeite, Chiel.

Jah6 – Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen

Een smartlap in een reggaejasje gieten: je moet het maar durven. Voor Jah6 is het business as usual, zij brengen immers altijd het levenslied met een reggaebeat. Daarom gaan ze in deze verkiezing aan de haal met de originaliteitsprijs. De dramatische tekst schuurt wel met de übervrolijke reggaebegeleiding. Alsof je chips met slagroomtaart heen. En ja, dan kom je op een 6,5 uit.

Sanne Brantz – Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen

We kunnen Sanne geen onvoldoende geven, want ze is vijf jaar oud. Meisjes aan het huilen maken is niet leuk. Sowieso is Sanne het dapperste meisje van vijf ever, want ze doet Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen voor een volle zaal vertederde ouders. Hoe zielig is het als Sanne met een piepklein stemmetje ‘Kinderen willen niet met me spelen’ zingt! We zijn alleen kritisch over de statische performance, verder een dikke 9.

De cast van Ciske de Rat: de musical – Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen

The real deal. Danny de Munk, een plein vol Amsterdammers en een dozijn straatschoffies. Danny gidst zijn Ciskes als pater familias door de song en de mensen zingen massaal mee. Zo hoort het! Wij zitten binnenkort vooraan bij de musical om het échte origineel niet te missen en CJP Inspirator Boris van der Ham in de rol van Muysken aan te moedigen. 

Zin gekregen in Ciske de Rat? Met je CJP-pas krijg je 50% last-minute korting in het Delamar Theater! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.