Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
The deleted scenes van Watskeburt? De musical
09 NOV 2016 • Door Rick van Veluw. • Beeld: Bos Theaterproducties. • Meer blogs over Theater

The deleted scenes van Watskeburt? De musical

De doldwaze avonturen van Faberyayo, Willie Wartaal, Vjeze Fur en Bas Bron zijn binnenkort te zien in Watskeburt? De musical. Maar hun levens zijn heus niet altijd spannend.

Pepijn, Olivier en Freddy zijn inmiddels volwassen en beleefd, dus niet al hun lines ademen seks, drugs en rock-'n-roll. Logisch dat ze bij de repetities van de hilarische Watskeburt? De musical wat scènes moesten weggooien. Want negen van de tien keer komt De Jeugd ouderwets hard, maar het is niet alles goud wat er blinkt. Hoe maak je van ‘Internetbankieren is mijn beste vriend' een geslaagde sketch met handpoppen? Wij legden de hand op de deleted scenes van Watskeburt? De musical (waar je met CJP Exclusief extra voordelig heen kunt).

‘Sta met tegenzin te schuilen in de gang’ – Huilend Naar De Club

Willie kijkt voor de zoveelste keer op zijn Rolex. Het is nog geen half 11. In de gang hoor je een doffe beat. Als de deur naar de club openzwaait, slaan de decibellen hem in het gezicht. Willie krimpt ineen. Hij neemt een laatste slok van zijn wodka-spa rood en kijkt weer op zijn horloge. Half 11. Het is tijd, tijd om naar huis te gaan.

‘Nu wil ik lief doen tegen jou, alleen maar lief doen tegen jou’ – Ik Was Een Klootzak

Bas heeft het gezellig gemaakt. De lichten zijn uit, de kaarsen staan aan. Op Netflix heeft hij vast Notting Hill opgezocht. Op tafel staat een met zorg samengesteld kaasplankje en een koude fles veuve. Als zijn vriendin binnenkomt, biedt hij aan haar een voetenmassage te geven. Vanavond wil Bas alleen maar lief doen. 

‘Pappa is thuis, breng me m’n slippers’ – Pappa is thuis

Het waren lange dagen voor Freddy. Gelukkig is de tour met De Jeugd afgelopen en mag hij thuis uithijgen. Met een klapzoen begroet hij zijn vriendin. In de woonkamer staat de kachel op levensgevaarlijk. Routineus trapt Freddy zijn sneakers in de hoek en verruilt ze voor zachte slippers. Als hij De Telegraaf openslaat en zijn leunstoel in de juiste stand zet, wordt hij overmand door geluk.

‘Trek een barkie uit de muur / voor slurpers’ – Een Barkie

De jongens zijn op het Leidseplein. Bas heeft net een barkie uit de muur getrokken. Op naar het café! In drie uur tijd drinkt De Jeugd van Tegenwoordig twee potten rooibos en twee potten groene thee op. Rond een uur of elf is het welletjes geweest. Maar wat waren het weer heerlijke slurpers.

‘Gekluisterd aan de buis, nu zit ik thuis uit te huilen’ – Bertje vs. Yayo

Pepijn voelt zich niet zo lekker. Hij is opgestaan met een snotterige neus en er komt een hoofdpijntje op. In de groepsapp klaagt hij over zijn verkoudheid. Met een dekent nestelt hij zich op de bank. Na een halfuur zappen blijft hij hangen bij een documentaire over zeekoeien.

‘Internetbankieren is mijn beste vriend’ – Zo Volwassen, Zo Beleefd

Na het avondeten pakt Willie zijn laptop erbij. Tijd om de boekhouding eens grondig aan te pakken. Met een chai tea latte en een random reader werkt hij in een paar uur al zijn facturen en belastingpapieren door. Gelukkig is hij net op tijd klaar voor SBS Shownieuws.

Willie Wartaal na een avondje internetbankieren.

‘Ik wil dat je praat, ik wil dat je praat met mij’ – Het Mysterie van de Koude Schouder

Bas’ vriendin is boos. Hij is de verjaardag van haar vader vergeten en dat neemt ze hem kwalijk. Tijdens het diner valt er geen woord. Bas probeert het wel, maar ze is onvermurwbaar. Bij het toetje gaat Bas diep door het stof en biedt zijn excuses aan. Met een kus bezegelen ze de vrede.

Gelukkig is Watskeburt? De musical een stuk spannender. Met CJP kan je de musical al voor een tientje zien! Op 19 december hosten we een CJP Exclusief in theater de Meervaart in Amsterdam en kun jij met een vrien(in) extra voordelig meezingen met Sterrenstof en natuurlijk Watskeburt. Check voor meer info het Facebook-event.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.