Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 46
16 NOV 2016 • Door Rick van Veluw. • Beeld: Tjing Tjing. • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 46

De wereld lijkt te vergaan, maar de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst zal altijd bestaan. Met deze week de productiefste band op aarde, een belachelijke Franse cover en iemand die niet staand gitaar kan spelen.

Tiggs da Author – Glenville Grove (album)

Dit album komt precies op tijd. Regendruppels durven niet meer uit de lucht te vallen als Tiggs da Author glimlacht en de grijze luchten vluchten voor zijn tintelfrisse soul. Glenville Grove is het ultieme herfstmedicijn. Bijna was dit album er niet geweest: Adam Muhabwa streefde een voetbalcarrière na en speelde een tijdje op hoog niveau, maar hij koos toch voor de muziek. Single Run werd dit jaar gebruikt in FIFA 2016: toeval of niet? Op Glenville Grove hoor je soul, doowop en hiphop, allemaal gebracht met aanstekelijk enthousiasme. Tiggs heeft geen gekke uithalen of adlibs nodig om tof te klinken. Met Georgia is er nog een bonafide hit; qua streams inmiddels ruim groter dan Run.

Sevn Alias – Trap Grammy (album)

Weet jij wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen? Is het antwoord ‘nee’, dan leef je in een grot en stellen we graag Sevn Alias aan je voor. Deze rapper was dit jaar namelijk niet te missen. Sevn scoorde grote hits met Ma3lish, Kifesh en Gass, speelde op Pinkpop en Lowlands en bracht met Rotterdam Airlines een tof showcase-album uit (+ hij is één van onze CJP Inspirators). Nu is daar zijn officiële debuutTrap Grammy met gastbijdrages van Hef, Akwasi en I Am Aisha. Zoals de titel doet vermoeden, zijn de meeste beats geworteld in trap. Je hoort Sevn razendsnel spitten (Dope Game), in het Engels rappen (My Man) en zelfs een beetje zingen (Systeem). De kers op de taart van zijn 2016.

Thee Oh Sees – An Odd Entrances (album)

Soms kijk je na een week werk of studie terug en denk je: wat heb ik nou eigenlijk gedaan? Dan valt de hoeveelheid arbeid die je hebt verricht behoorlijk tegen. John Dwyer heeft dat nooit, als frontman van één van de meest productieve bands op deze aardkloot. Sinds 1997 bracht hij met zijn band Thee Oh Sees zeventien albums uit. Hun laatste plaat A Weird Exits verscheen half augustus, maar natuurlijk zit Dwyer niet stil en worden we dit jaar gezegend met nóg een Thee Oh Sees plaat: An Odd Entrances.. Zoals altijd komt Thee Oh Sees met halsbrekende garagerock. Probeer dit niet thuis na te spelen; dat lukt je toch niet. Ga het liever live zien, want Thee Oh Sees is op het podium een veelkoppig rockmonster.

Tjing Tjing – Bang Zullen Ze Leven (album)

Bij ons viel het kwartje pas laat toen we naar Tjing Tjing’s eerste single Ik Ben Het Weer luisterden: het is zowel ‘Hallo, ik ben er weer!’ als ‘Ik breng regen, zon en wind’. André Manuel en Roos Rebergen zetten je brein altijd aan het werk, zowel solo als in deze bandformatie die ze Tjing Tjing hebben gedoopt. Het duo dook twee dagen onder in Roos’ voormalige woonplaats Antwerpen en nam een plaat op. Toen vloog Roos weg, naar de Verenigde Staten, waar ze met een wetenschapper in een dorpje in Kentucky is gaan wonen. We zullen het voorlopig even moeten doen met haar muziek en dat gaat prima. André en Roos maken losse en soms nerveuze poprockliedjes met de mooie observerende teksten van Roos en de Twentse tongval van André. In november en december toert Tjing Tjing door Nederland; ga ze live zien!

The Last Shadow Puppets – Les Cactus (single)

Voor de vrouwen en mannen die in zwijmstand vallen bij de naam ‘Alex Turner’: lees vooral verder. The Last Shadow Puppets – het monsterverbond van Miles Kane en Alex Turner- bracht eerder dit jaar hun langverwachte album uit en doen daar voor de gein nog een EP’tje bovenop. Wij vinden Les Cactus tenminste heel grappig. Het is een nummer van de voor ons onbekende Franse zanger Jacques Dutronc, die in Groot-Brittannië een cultstatus heeft. En ja, dat betekent dat Alex Turner in het Frans zingt. Sorry voor de zwijmelaars, maar het klinkt belachelijk. Met een zwaar Engels accent bluft de Arctic Monkeys-frontman zich door de swingende sixties-track. Wat bedoel je precies met Les Kaktoes, Alex? Lol hebben de TSLP in ieder geval gehad in de studio; Les Cactus staat op The Dream Synopsis EP die 2 december verschijnt.

Mich – I.d.i.o.t (single)

Alle liedjes voor een nieuw project schrijven en niet eens staand gitaar kunnen spelen. Piet Parra is me er eentje. De meeste mensen zullen hem vooral kennen van zijn illustraties en kledingmerk, maar Piet had al die tijd een hele verzameling gitaren in zijn huis staan. De liedjes die hij schreef stuurde hij naar Bastiaan Bosma (ex-Aus Raus) en zo werd Mich geboren. Aangevuld met Mick Johan (schrijver, kunstenaar, drummer, wat niet), dj/producent Rimer London en in liveformatie Sofie Winterson staat er een heuse band. Het is vooral leuk om Bosma op I.d.i.o.t. eens in een andere rol te horen; niet als feestholigan, maar ingetogen frontman met omfloerste zang. Mich maakt vederlichte gitaarpop met invloeden uit de seventies rock. Een beetje wave, een likje shoegaze en doeltreffende synths om de korte songs aan te kleden. Hele goede single voor iemand die niet staand gitaar kan spelen.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.