Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 45
10 NOV 2016 • Door Rick van Veluw. • Beeld: The Jerry Hormone Ego Trip. • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 45

Zonder Luisterlijst geen donderdag, zo zeggen we altijd bij CJP. Stap deze editie in de draaimolen, eet een pannenkoek met spek & stroop of bel Josefien (06-12401310).

Canshaker Pi – Canshaker Pi (album)

Het gaat lekker met Canshaker Pi. Eerder dit jaar brachten ze al een EP uit (For Ed), nu is daar het debuutalbum waar we al sinds Noorderslag op wachten. Daar speelde Canshaker Pi ziedend hard en plagerig; je zou denken dat de zaal leeg zou lopen, maar die werd juist steeds voller. Met indiegrootheid Stephen Malkmus achter de knoppen is er een mooie balans gevonden op dit titelloze debuut; het gaspedaal wordt wijzer en effectiever gebruikt. Canshaker Pi maakt nog altijd wervelende gitaarrock waarbij het voelt alsof je in een steeds sneller spinnende draaimolen stapt. Op Bonox wordt er beheerst opgebouwd naar topsnelheid en JALS heeft een overschot aan swagger en groove. Hit!

Sad13 – Slugger (album)

De combinatie van artiestennaam en albumtitel doet vermoeden dat we hier te maken hebben met een doomsluggerdeathmetalband. Dat is niet het geval; Sad13 staat niet voor ‘Sad’, maar is de naam Sadie in MSN-taal. Dit is immers het solo-album van Sadie Depuis, frontvrouw van de band Speedy Ortiz. Het album klinkt ook net als een MSN-gesprek: het schiet alle kanten op. Devil in U begint met dreigende, ondefinieerbare geluiden, maar breekt opvallend poppy open. In liedjes als Less Than 2 is het fundament lo-fi gitaarpop en bouwt Sadie er vervolgens alles omheen. Hiphopdrums, korrelige synths, weirde geluiden: het lijkt niet te kloppen, maar het is wel lekker. Het muzikale equivalent van een pannenkoek spek met stroop.

The Jerry Hormone Ego Trip – Stout! Stout! Stout! (album)

Dood, dood, dood, we gaan aaaallemaal dood!’ Klinkt niet als een regel die je enthousiast meezingt, maar The Jerry Hormone Trip krijgt het voor elkaar. De band van schrijver Jerry Hormone (Jeroen Aalbers) debuteert met Stout! Stout! Stout! en heeft al boekingen binnen voor Grasnapolsky en Noorderslag. Daar zal de sixties pop van de Rotterdammers het vast goed doen. The Jerry Hormone Trip heeft niet de pretentie het wiel opnieuw uit te vinden en juist daarom klinkt het zo leuk; opgewekte sixties pop a la The Kik en The Kinks met grappige teksten. Zoals het liedje Josefien, waar Jerry Hormone het telefoonnummer van een prachtige dame in de Burger King versiert. Als hij het nummer belt (06-12401310, probeer maar) krijgt hij alleen niet Josefien aan de lijn.

Cameron AG – Homeward Bound (EP)

Geef Cameron AG een piepklein canvas en hij schildert er een meesterwerk op. De singer-songwriter uit Oxford weet met beperkte middelen hele mooie subtiele liedjes te maken. Zijn ouders zijn zendelingen, dus Cameron werd geboren in El Salvador en groeide op in Nicaragua. Die invloeden hoor je niet in zijn muziek, maar hij knipoogt voortdurend naar allerlei verschillende acts. John Lennon, The Shins, Air: Cameron AG put er inspiratie uit en maakt het eigen. Homeward Bound is een liedje waarin je dat zo mooi hoort: een track die nooit ver opstijgt, maar in het verstilde en beheerste indruk maakt. Knap als je dat met je eerste materiaal al kunt.

Hudson Mohawke – Ded Sec – Watch Dogs 2 (album/soundtrack)

Een primeur in de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst: nooit eerder tipten we je de soundtrack van een game. Maar met Hudson Mohawke (Ross Birchard) als eindverantwoordelijke durven we dat wel aan. De Schotse dj en producer ontfermde zich over de soundtrack voor de game Watch Dogs 2. Een mooie kans voor Birchard, die graag uit het hiphophokje wil komen. De meeste mensen kennen Hudson Mohawke toch vooral van TNGHT en zijn producties voor Kanye West en Drake. Op zijn laatste album Lantern liet hij al een divers geluid horen en samen met Oneohtrix Point Never maakte hij experimentele beats voor Anohni. Shangaied is het eerste voorproefje van de soundtrack en op het eerste gehoor vintage HudMo. Maar als een hemels kinderkoor, pianotoetsen en strijkers zich ermee bemoeien, ga je toch geloven dat Hudson Mohawke zichzelf opnieuw aan het uitvinden is.

Radkey – Delicious Rock Noise (album)

Eerste compliment voor Radkey: hele goede albumtitel. Tweede compliment voor Radkey: goede bandnaam. De groep bestaat namelijk uit de drie broers Radke uit het Amerikaanse Missouri. Met Delicious Rock Noise dekken ze de lading van hun muziek uitstekend. Ten opzichte van hun vorige plaat klinkt het alleen net iets gladder geproduceerd; vandaar de delicious-toevoeging. In songs als Marvel en Dark Black Makeup rockt het trio een eind weg. Rechttoe-rechtaan punkrock, die soms overhelt naar hardrock. Soms klinkt het gevaarlijk als Volbeat, maar Radkey kleurt gelukkig net iets meer buiten de lijntjes.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.