Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Festivallen in je winterjas
16 NOV 2016 • Door Tommie Luyben • Beeld: Hans Jellema • Meer blogs over Festival Muziek Theater Lezen

Festivallen in je winterjas

Dat festivals alleen leuk zijn in de zomer is gelul. Ook in de winter valt er zat te beleven, zoals bij Explore the North. Schraap je pikhouweel en bergschoenen bij elkaar; we gaan op expeditie!

IJzige kou en donkere avonden klinken guur, maar zijn eigenlijk heel knus en gemütlich. Winterfestival Explore the North is niet te missen. Ontdek op 25 en 26 november allerlei muzikale, theatrale en literaire festiviteiten in de historische binnenstad van Leeuwarden. Welke haltes je moet aandoen tijdens je ontdekkingstocht? CJP hakte de juweeltjes er uit.   

Chantal Acda (mét mannenkoor)

Speciaal voor deze gelegenheid werd het Explore the North-mannenkoor samengesteld. Koene noorderlingen, die samen met de Belgisch-Nederlandse Chantal Acda de Westerkerk betoveren met imposante en feeërieke klanken. Als we onze ogen sluiten, is het net of we in een arrenslee wegdromen bij het magische noorderlicht.
Vrijdag 25 november om 18:30 uur in de Westerkerk

Lambert

Oftewel de Batman onder de pianisten: niemand weet wie hij precies is. Je kunt hem herkennen aan het Italiaanse masker dat op zijn hoofd prijkt. Net zo indrukwekkend als die verschijning is z’n wonderschone pianospel. Met de Westerkerk als decor kan het niet majestueuzer. Bijzonder: Lambert is nu voor de eerste keer in Nederland te zien.
Vrijdag 25 november om 21:45 uur in de Westerkerk

De Kift & Rats on Rafts

Feest! Rotterdamse post-punk gecombineerd met fanfare-punk. Twee bands slaan de handen ineen en omarmen elkaars tegenstellingen. Het resultaat is een onstuimig festijn waar je je shirt gegarandeerd natzweet van het hossen.
Vrijdag 25 november om 23:00 uur in Neushoorn

Joris van Casteren

Deze schrijver valt op door zijn scherpe observaties en treffende beschrijvingen, in herkenbare en schrijnende verhalen. Voor zijn boek Mensen op Mars maakte Joris een wereldreis van drie jaar en kwam zo alles te weten over de menselijke obsessie voor Mars. Bowie’s Life on Mars zou de perfecte soundtrack zijn!
Zaterdag 26 november om 14:45 uur in Neushoorn

Arjen Lubach

Dit multitalent laat ons gniffelen we in ons vuistje. Door zijn spitsvondigheid en grappige hersenkronkels houden we het niet altijd droog daar beneden. Op Explore the North bespreekt hij aan de hand van zijn eigen ervaringen het thema ‘verandering’. Naast lachen-gieren-brullen steken we dus waarschijnlijk ook nog iets op.
 Zaterdag 26 november om 16:30 uur in de Westerkerk

Arjen Lubach op Explore the North Festival, Leeuwarden
Foto: Titia Hahne

Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag - Music for Bars

Wij zijn al langer fan van Club Guy & Roni. Wonderlijke dansvoorstellingen die onze verbeelding kietelt en door zijn virtuositeit de pupillen wijd doet opentrekken. Samen met Slagwerk Den Haag brengen ze een flash-mob met muziek, dans, compositie en improvisatie. Hadden we er al bij vermeld dat het in een café is? Bier!
Zaterdag 26 november om 19:00 uur in Friesche Club - kegelbaan / café

Warhaus

Als stroperige whiskey in een zwoele, rokerige huiskamer. Maarten Devoldere van de Belgische band Balthazar gaat solo en is wat ons betreft met vlag en wimpel geslaagd. Wij dompelen ons nog even onder in zijn muzikale dampen.
Zaterdag 26 november in 19:30 uur in Neushoorn

Gabriel Rios

We kennen Gabriel natuurlijk allemaal nog van het zomerse Broad Daylight. Naast dit deuntje uit die oude Appelsientje-reclame heeft Rios meer puik werk afgeleverd: swingende melodieën of integer mediterraans gitaargepingel. Gabriel Rios is in ieder geval het zonnetje in deze koude dagen.
Zaterdag 26 november om 21:15 uur in Neushoorn

Wij zijn van de partij op vrijdag 25 en zaterag 26 november in Leeuwarden. Jij ook? Met je CJP-pas krijg je € 7,50 korting op een passe-partout van Explore the North. Je betaalt dan in totaal € 27,50 voor beide dagen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.