Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Een ode aan fantastische beesten
16 NOV 2016 • Door Sharona Badloe • Beeld: Pan's Labyrinth • Meer blogs over Film

Een ode aan fantastische beesten

Fantastic Beasts and Where to Find Them is deze week te zien in de bioscoop! Geïnspireerd zochten wij de meest fantastische wezens uit onze favoriete films bij elkaar.

In 2011 kwam de laatste Harry-Potter film uit. (Vijf jaar geleden alweer, waar gaat de tijd heen?) Velen van ons vielen daarna in een zwart gat. Jarenlang was er altijd wel een boek of film om ons op te verheugen. Nu kunnen we onszelf eindelijk weer verliezen in de magische wereld van J.K. Rowling. Wij zijn heel benieuwd naar Fantastic Beasts and Where to Find Them, maar de schrijfster van de Potter-serie is natuurlijk niet de enige die fantastische beesten het leven geeft.

Pegasus

Clash of the Titans
Dit vliegende paard is de strijdlustige versie van een eenhoorn. Pegasus is de zoon van zeegod Poseidon en Medusa, een vrouw met een dodelijke blik en slangenhaar. Griekse god Perseus onthoofde Medusa en uit haar nek ontsprong het gevleugelde paard. De moord op zijn moeder weerhield Pegasus er niet van om een verbond aan te gaan met Perseus. Samen zijn ze een onverslaanbaar duo.

Toothless

How to Train a Dragon
In de drakenhistorie is Toothless toch wel de liefste. Deze zeldzame draak is zogenaamd levensgevaarlijk, maar het tegenovergestelde blijkt waar. Hij wordt vrienden met een jonge krijger en bewijst dat hij zowel slim als klunzig is. De enige vraag die wij na afloop hadden was: waar kan ik er eentje krijgen?

No-Face

Spirited Away
Deze anime zit vol gekke wezens en dieren, maar No-Face springt er meteen uit. Met zijn grote zwarte lichaam, kikkerbenen en masker krijgt hij het voor elkaar om angstaanjagend én innemend te zijn. Hij eet bijna een heel kasteel aan mensen op en jaagt iedereen de stuipen op het lijf. Toch blijkt hij slechts op zoek te zijn naar een beetje liefde en aandacht. Dat willen we allemaal wel, alleen gaan wij vaak nét iets minder ver om het te krijgen.

The Faun

Pan’s Labyrinth
Dit eigenaardige wezen is met zijn grote horens en lange vingers het monster van de film. De Faun is niet per definitie goed van aard, maar blijkt toch een bron van steun voor hoofdpersoon Ofelia. Hij vertelt haar dat ze eigenlijk een prinses van de onderwereld is en gevaarlijke taken moet ondergaan om terug te keren naar haar echte ouders. Dat is nog eens een goede ice-breaker.

Falkor

The Neverending Story
Nog een draak, maar een lijst van fantastische dieren is niet compleet zonder Falkor. Deze geluksdraak redt Bastiaan op een cruciaal moment en staat hem tot het einde bij. Wat super handig is, gezien het feit dat de draak extreem veel geluk heeft met alles wat hij doet. De film eindigt met Bastiaan die op de rug van Falkor zijn pesters een lesje leert. Je weet wat ze zeggen: wie op een draak lacht, lacht het best!

Zeemeerminnen

Pirates of the Caribbean
Als iemand het woord zeemeermin uitspreekt denken de meeste mensen aan het Ariel-type. Pirates of the Caribbean haalt echter de inspiratie uit de Griekse mythe van sirenen. Mooie maar kwaadaardige wezens die zeemannen richting de gevaarlijke rotsen lokken. Wat de zeemeerminnen met deze gestrande mannen doen verschilt per verhaal. Maar één ding is duidelijk, er komt niet veel goeds van.

Cheshire Cat

Alice in Wonderland
De keuze tussen alle beesten in deze film was moeilijk. Je hebt de cynische pijp-rokende vlinder, de kwaadaardige Jabberwocky en natuurlijk het konijn met de klok. Toch is de Cheshire Cat de duidelijke winnaar. Ligt het aan zijn streepjesvacht? Zijn ongelooflijk scherpe opmerkingen? Of zijn lach die verandert in de maan? Wij kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen.

Benieuwd wat J.K. Rowling voor fantastische dieren heeft gecreëerd? Maak samen met jouw blauwe pas een uitstapje naar Fantastic Beasts and Where to Find Them. Afhankelijk van de bioscoop tot € 2,50 CJP-korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.