Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Humorfabriek: Jasper van der Veen
24 NOV 2016 • Door Martine Bakker & Djuna Kramer. Foto: Jurre Rompa. • Meer blogs over Theater

CJP's Humorfabriek: Jasper van der Veen

Een humoristische show aan elkaar ouwehoeren: het lijkt podiumdieren zo natuurlijk af te gaan. Toch gaat er achter de slim geformuleerde woordcombinaties een intense schrijfsessie schuil. In deze rubriek onderzoekt CJP het creatieve proces van comedians.

In een persoonlijke setting, van huiskamers tot favoriete café’s, vertellen artiesten hoe ze grappen maken. In deze tweede aflevering staat cabaretier Jasper van der Veen in de schijnwerpers. Hij is de nieuwste aanwinst van Comedytrain en staat daardoor op hetzelfde podium als Theo Maassen, Hans Teeuwen en Henry van Loon. Je kunt hem ook kennen van de Albert Heijn op de Javastraat. Over zijn eigen stijl zegt Jasper zelf: 'Sommige comedians zijn een normaal mens in een idiote wereld. Ik ben een idioot in een normale wereld en probeer uit te leggen hoe het misgaat in mijn hoofd. Met verrassende observaties en voorbeelden zeg ik hoe de, of dus eigenlijk 'mijn', wereld eruit ziet.' CJP dook in het brein van de jonge comedian en ontdekte wat humor voor hem betekent. 

Wil je de creaties van Jasper in het echt zien? De comedian treedt regelmatig op in Toomler onder het Amsterdamse Hilton Hotel. De komende tijd blijft hij schrijven, dus wie weet spot je Jasper wel in het wild. Of in de Walvis. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.