Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Grote Kunstquiz: Vermeer
07 NOV 2016 • Door Rick van Veluw. • Beeld: Beeld: Ricardo Vaz Palma. • Meer blogs over Film

CJP's Grote Kunstquiz: Vermeer

Iedereen hoort het verschil tussen het origineel van Adele's Someone Like You en een cover, maar weet jij ook replica’s te onderscheiden van the real deal? Doe de Echte Vermeer-quiz!

De film Een echte Vermeer draait om schilder Han van Meegeren (Jeroen Spitzenberger) die in zak en as zit nadat zijn werk publiekelijk is afgefakkeld door een bekende kunstcriticus. Om wraak te nemen,  schildert hij een perfecte Vermeer-vervalsing. Natuurlijk komt Van Meegeren daardoor in de problemen, helemaal omdat vooraanstaand NSDAP-leider Hermann Göring per se een Vermeer wil voor zijn privécollectie.

In de film trappen de meeste mensen met open ogen in de replica van Van Meegeren. Benieuwd of jij de echte Vermeer eruitpikt? Doe de quiz!

 

 

Je ziet Een echte Vermeer nu in de bioscoop. Natúúrlijk met CJP-korting: je gaat extra voordelig naar Pathé, VUE Cinemas en Wolff met je blauwe vriend. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.